تعدادی از کارگران هپکو تجمع کردند

تعدادی از کارگران هپکو در اعتراض به شرایط تولید در شرکت و حقوق عقب افتاده خود در مرکز شهر اراک و سپس در مقابل دفتر نمایندگان اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

عضو شورای کارگری شرکت هپکو اراک در خصوص این تجمع به خبرنگار ایسنا، گفت: تقریبا دو ماه حقوق کامل کارگران عقب افتاده و 70 درصد حقوق فروردین و اردیبهشت ماه از سوی شرکت پرداخت شده است.

ابوالفضل رنجبر با تاکید بر این‌که مشکل امروز کارگران هپکو مشکل حقوق نیست بلکه مشکل قول‌هایی است که از سوی مسئولان کشور و استان داده می‌شود، افزود: حدود  1.5 سال است که دولت قول تعیین تکلیف وضعیت سهامداری شرکت هپکو را به کارگران داده است، اما متاسفانه در این یک سال و اندی هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی با بیان اینکه حقوق پرداخت شده به کارگران در طول یک سال اخیر از تسهیلات و وام دریافتی و فروش غیر قانونی اموال و داریی‌های شرکت(سهام مس طارم) بوده است، تصریح کرد: ما به عنوان کارگران هپکو می‌خواهیم این وام و تسهیلات صرف کار و تولید در شرکت شود تا براساس کار و تولید، حقوق کارگران پرداخت شود.

رنجبر اضافه کرد: در سال 97 در کل 47 دستگاه توسط شرکت تولید شد که اتفاقا تمام قطعات خارجی استفاده شده در تولید این دستگاه‌ها از قبل در انبار شرکت موجود بوده و در واقع هیچ مواد اولیه‌ای برای شرکت از خارج از کشور وارد نشده است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته اکثر شرکت‌های رقیب هپکو با وجود تحریم‌ها در حال کار و تولید و واردات دستگاه‌های راهسازی هستند و در واقع تحریم‌ها خیلی در روند کار تاثیر نداشته است، گفت: شاید تحریم‌ها روند تولید را کند و مشکل کرده باشد، اما هیچ گاه منجر به توقف تولید نشده است، اما متاسفانه تیم مدیریتی منتخب سازمان خصوصی‌سازی مواد اولیه‌ای برای شرکت تامین نکرده‌اند تا حداقل تولید شکل گیرد.

این عضو شورای اسلامی کار شرکت هپکو مدعی شد: از ابتدای سال تاکنون حتی یک دستگاه هم در شرکت تولید نشده و عملا در طول 5 ماه اخیر کارخانه تعطیل بوده است ولی با خبرسازی سعی در بازی با قیمت سهام شرکت در بورس داشته‌اند.

وی با بیان اینکه مدیرعامل و اعضای هیات مدیره در جلسات خود با شورای کار دائما از پیگیری کار و تولید در شرکت صحبت می‌کنند، اما عملا کار و تولیدی برای شرکت مهیا نشده است، گفت: تیم مدیریتی بیان می‌کند برای جذب بازار به عراق و آلمان و ترکیه و...سفر کرده‌ایم ولی با نگاهی به هزینه‌های هنگفت این سفرها، سوال اینجاست که این هزینه‌های هنگفت چه نتیجه‌ای داشته است؟ کار و تولیدی برای هپکو به دنبال داشته است؟ از نظر تولید هیچ اتفاقی برای هپکو رقم نخورده است، هیچ بازخوردی از این سفرها ندیدیم و هیچ قراردادی هم منعقد نشده است.

رنجبر اظهار کرد: متاسفانه دغدغه‌ای برای تولید در هپکو از سوی مدیریت وجود ندارد، مدیرعاملی که ماهانه 40 میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند و از بیان آن نیز ابایی ندارد و به راحتی بیان می‌کند که این حقوق را سازمان خصوصی‌سازی برای من تعیین کرده است، باید امروز پاسخگوی کارگران هپکو باشد.

وی حقوق معوق تیرماه کارگران هپکو را سه میلیارد و 680 میلیون تومان، مردادماه حدود 4 میلیارد تومان و باقیمانده فروردین ماه و اردیبهشت‌ماه را هم حدود 1.5 میلیارد تومان بیان کرد و افزود: شرکت از 15 مردادماه به مدت 15 روز در تعطیلات تابستانی بوده است، روز اول تعطیلات جلسه‌ای با استاندار مرکزی داشتیم و بیان شد که سعی بر این است که حقوق معوقه در تعطیلات شرکت پرداخت شود ولی این وعده عملی نشد.

این عضو شورای اسلامی کار هپکو اضافه کرد: روز چهارشنبه هفته گذشته جلسه‌ای مجدد برگزار شد و قول پرداخت بخشی از معوقات داده شد، اما چهار روز از این وعده گذشته و هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

وی تاکید کرد: مشکل ما کارگران حقوق نیست. پرسنل هپکو به دنبال کار هستند، مدیرعاملی می‌خواهند که برای شرکت به دنبال کار باشد. سه وزیر به استان مرکزی سفر کردند، برای تعیین تکلیف وضعیت سهامداری هپکو مصوبه دادند، اما از 31 اردیبهشت ماه 97 تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته و بیش از 1.5 سال این وضعیت بلا تکلیف باقی مانده است.

وی به نامه اخیر رییس جمهوری جهت تعیین تکلیف وضعیت هپکو اشاره کرد و گفت: ترس ما کارگران هپکو از این است که اتفاقا این نامه رییس جمهوری نیز به مانند مصوبه سه وزیر مورد توجه قرار نگیرد.

رنجبر در خصوص وضعیت بیمه‌ای کارگران شرکت نیز گفت: مشکلات بیمه کارگران همواره وجود داشته است ولی همواره با تمدید نشدن دفترچه‌های بیمه با مراجعه به استانداری و هماهنگی شخص استاندار با بیمه تامین اجتماعی این مشکل حل می‌شد، اما این اقدام فقط یک مُسکن است. تا چه زمانی استاندار می‌تواند برای تمدید دفترچه بیمه کارگران با سازمان تامین اجتماعی هماهنگ کند، رفع این مشکل هم نیازمند پول است.

وی با اشاره به بازداشت رییس سابق سازمان خصوصی‌سازی کشور بیان کرد: از طریق شورای کارگری در خواست وکیل کرده‌ایم تا از طریق اعطای وکالت به وکیل، از سازمان خصوصی‌سازی و سهامداران و مدیرانی که در طول ۱۲ سال اخیر هپکو را به این وضعیت رساندند شکایت کنیم.

رنجبر گفت: امیدواریم اینبار نیز مدیریت شرکت و مسئولین به دنبال پاک کردن صورت مسئله نباشند و با واریز بخشی از مطالبات کارگران، مطالبه تعیین تکلیف نهایی سهام‌دار و مشکلات در پی آن را به حاشیه نبرند.

به گزارش ایسنا، این تجمع در ساعت 11:10 نیمروز با تصمیم کارگران و به گفته رنجبر در راستای محترم شمردن حقوق شهروندان به پایان رسید و معترضان به کارخانه بازگشتند.

شهسوار مدیرعامل شرکت هپکو نیز در خصوص تامین حقوق کارگران به ایسنا گفت: در حال تامین منابع مالی برای پرداخت حقوق هستیم.

وی گفت: طلبی از بانک ملی داریم که سعی داریم اگر امروز دریافت شود تا فردا بخشی از حقوق معوق کارگران را پرداخت کنیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98060301129
  • خبرنگار :