به گزارش ایسنا به نقل از یاهوفاینانس، مارک کارنی، رئیس بانک مرکزی انگلیس که به منظور شرکت در اجلاس مشترک روسای بانکهای مرکزی جهان راهی وایومینگ آمریکا شده بود، از ضرورت اتحاد بانک های مرکزی جهان با یکدیگر برای تغییر ترکیب فعلی ذخایر ارزی سخن گفت و افزود سلطه دلار بر نظام مالی جهان باعث افزایش آسیبپذیری کشورها در مقابل نرخ بهره پایین و رشد ضعیف آمریکا شده است.
کارنی که پیش تر نیز پیشبینی کرده بود یوان چین به زودی جای دلار را به عنوان ارز غالب جهانی خواهد گرفت، افزود که مفاد توافق کنفرانس برتون وودز از دهه ۱۹۷۰ رها شده است و دلار دیگر ارزی متکی به طلا نیست. وی که یکی از گزینه های هدایت صندوق بین المللی پول نیز به شمار میرود گفت مشکل نظام مالی جهان در حال حاضر مقابله با سیاستهای پوپولیستی است.
کارنی نقش دلار را در مقطع کنونی، برهم زننده نظام مالی جهانی خواند و تاکید کرد کشورها برای پایان دادن به سلطه دلار باید یک نظام چند قطبی متشکل از ارزهای معتبر دیگر و حتی ارزهای دیجیتالی تشکیل دهند و منابع مالی صندوق بینالمللی پول را تقویت کنند.
کارنی پیشتر گفته بود که دوره گذار از دلار به ارزی دیگر سریع نخواهد بود چرا که اقتصاد آمریکا در اواسط قرن نوزده با پشت سر گذاشتن انگلیس به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شد اما دلار تا سال ۱۹۲۰ نتوانست جای پوند را به عنوان ارز غالب جهانی بگیرد.
رئیس بانک مرکزی انگلیس در بخش دیگری از سخنان خود گفت که وابستگی بالای کشورهای جهان به دلار باعث افزایش آسیب پذیری آن ها به نوسانات دلار خواهد شد و لازم است تا کشورها روی این مساله بهتر فکر کنند و راه حلی برای آن بیابند.
انتهای پیام