به گزارش ایسنا، سید محسن طباطبائیان با اعلام این خبر اظهار کرد: طلای سبز دامغان با قدمت کشت هزارساله از لحاظ کیفی دارای ویژگیهای ممتاز بوده و از حیث ارزش غذایی دارای طعم و مزه در کشور بینظیر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: در مجموع ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در این شهرستان وجود دارد .
طباطبائیان با بیان اینکه از این میزان ۱۲ هزار و ۶۰۰ هکتار سطح باغات بارور هستند ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی و همچنین سال باروری پسته شهرستان پیشبینی میشود بیش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن پسته خشک از باغات این شهرستان برداشت شود.
وی با بیان اینکه امیریه، حومه، دامنکوه و فرات مناطق عمده پستهکاری در شهرستان دامغان است، افزود: شاهپسند، خنجری، عباسعلی، اکبری و احمدآقایی از مهمترین ارقام پسته شهرستان دامغان است.
۳۰ درصد پسته تولیدی دامغان بهصورت تازه خوری به مصرف می رسد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان با بیان اینکه ۳۰ درصد پسته تولیدی در دامغان بهصورت تازه به فروش می رسد افزود: مابقی این محصول در ۱۰۸ واحد فرآوری صنعتی و سنتی فرآوری و خشک شده و آماده عرضه به بازارهای داخلی و خارجی میشود .
طباطبائیان تصریح کرد: بر اساس آمار رسمی، اشتغال ثابت ایجاد شده از ناحیه باغات پسته دامغان، بالغ بر پنج هزار نفر است که پیشبینی میشود علاوه بر این اشتغال ثابت با توجه به تولید بالای این محصول در سال جاری، امسال بیش از ۱۸۰ هزار کارگر فصلی در فصل برداشت در این باغات مشغول کار شوند.
وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در حمایت از بهرهبرداران این بخش گفت: مساعدت در اجرای آبیاری تحت فشار، توزیع انواع کودهای شیمیایی به میزان ۶ هزار تن، برگزاری کلاسهای آموزشی در زمان داشت و برداشت محصول، اعطای تسهیلات بانکی برای فرآوری پسته و اعطای تسهیلات مکانیزاسیون به میزان ۳۲ میلیارد ریال از اقدامات جهاد کشاورزی در راستای حمایت از کشت این محصول استراتژیک در دامغان است.
انتهای پیام