دانمارک: دعوت از ترامپ بر سر جای خود باقی است

نخست‌وزیر دانمارک از تصمیم ترامپ برای لغو سفر خود به این کشور آزرده شده است.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است، به خاطر رد پیشنهادش برای خرید سرزمین گرینلند، سفر خود به دانمارک را لغو کرده است.

دونالد ترامپ با توجه به موقعیت استراتژیک گرینلند برای آمریکا پیشنهاد خرید این سرزمین را داده بود اما مته فردریکسن، نخست‌وزیر دانمارک گفت، کشورش علاقه‌ای به مذاکره درباره این موضوع ندارد.

فردریکسن گفته است مقدمات سفر ترامپ به کشورش فراهم شده بود و او انتظار داشت این دیدار انجام شود.

نخست‌وزیر دانمارک یک بار دیگر تاکید کرد که گرینلند که جزیره‌ای خودمختار در قلمرو دانمارک است، فروشی نیست.

قرار بود ترامپ روز دوم سپتامبر به دعوت مارگرت دوم، ملکه دانمارک به این کشور سفر کند.

هفته گذشته ترامپ اعلام کرد که دولت آمریکا علاقه‌مند به خرید گرینلند است و بعد از رد شدن این پیشنهاد گفت سفر دو روزه خود را به دانمارک لغو خواهد کرد.

فردریکسن در بیانیه‌ای به خبرنگاران گفت ایده فروش گرینلند از ابتدا به وضوح توسط کیم کیلسن، رهبر این جزیره رد شده و او نیز به عنوان نخست‌وزیر دانمارک موضعی مشابه دارد.

نخست وزیر دانمارک گفت، آمریکا یکی از نزدیک‌ترین متحدان این کشور است و دیدار ترامپ از دانمارک «فرصتی برای تجلیل از این رابطه» بود.

به گزارش بی‌بی‌سی، فردریکسن تاکید کرده است، تصمیم رییس جمهوری آمریکا تاثیری در رابطه دو کشور نخواهد داشت و دانمارک به تعامل با آمریکا و گفت‌وگو درباره راه‌های مقابله با چالش‌های روبرو ادامه خواهد داد.

او گفت، دعوت از رییس‌جمهوری آمریکا کماکان بر سر جای خود باقی است.

هفته گذشته نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت تجاری ترامپ شامل معامله در بخش ساختمان و مستغلات بوده، گفت که وی از دولت خواسته است تا خرید جزیره گرینلند از دانمارک را مورد بررسی قرار دهد. جزیره گرینلند، واقع در اقیانوس منجمد شمالی و اقیانوس اطلس، یک کشور خودمختار تحت حاکمیت دانمارک است. این جزیره در شمال کانادا واقع شده است.

اگرچه برخی از رسانه‌ها این خبر را نوعی طنز تلقی کردند، اما چند روز پیش ترامپ آن را تایید کرد و گفت: این موضوعی است که مطرح شده، دانمارک اساسا مالک این جزیره است. ما متحدان خوب دانمارک بوده‌ایم و مثل بخش عمده جهان، از دانمارک حفاظت کرده‌ایم؛ بنابراین این موضوع مطرح شد.

ایالات متحده در حال حاضر دارای پایگاه نظامی در گرینلند است و یک پایگاه تحقیقاتی سازمان فضایی آمریکا (ناسا) نیز در این جزیره واقع شده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۲:۱۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98053114829
  • خبرنگار : 71417