به گزارش ایسنا، مسعود الماسی با بیان اینکه آفت مگس زیتون در سال 82 با زیتون های قاچاق به باغهای استانهای زیتون خیز از جمله گیلان راه یافت و حدود 80 درصد محصول آن سال را از بین برد، گفت: این آفت در همان سالهای اول با اقدامات وزارت جهاد کشاورزی تا حدود زیادی کنترل شد اما هر بار که شرایط را مساعد ببیند، دوباره تراکم جمعیتش افزایش مییابد و به جان باغ ها میافتد.
وی افزود: اگر باغداران رودبار، تنها شهرستان گیلان که در آن زیتون کشت میشود، به فکر نباشند و پای کار مقابله با این آفت نیایند، محصول امسال شان در معرض تهدید قرار میگیرد.
الماسی ادامه داد: خنکی هوا در زمان باردهی زیتون در تابستان، شرایط را برای تکثیر این آفت فراهم میکند و جمعیتش چند برابر میشود.
وی افزود: مگس زیتون، در هوای گرم و خشک و در دمای بالای 33 درجه سانتیگراد، شانس کمتری برای زنده ماندن دارد و رشد و تکثیر چندانی ندارد.
الماسی، انجام ندادن عملیات "به باغی" شامل هرس، جوان سازی، تغذیه مناسب، مدیریت کف باغ و جمع آوری میوههای آلوده پس از برداشت، شخم زدن و زیر و رو کردن خاک، آبیاری زمستانی و جوان سازی و اصلاح باغها را هم در این زمینه دخیل میداند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: در سالهای گذشته به باغداران برای این کار تسهیلاتی داده میشد اما در سالهای اخیر به علت کمبود اعتبارات، وزارت جهاد کشاورزی، توان تامین این اعتبار را ندارد. نمایندگان هنگام تدوین و تصویب اعتبارات مربوط به بخش کشاورزی میتوانند به این موضوع نگاه ویژه داشته باشند.
انتهای پیام