به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اخیرا گفته بود، تمایل دارد درباره پایان جنگ ۱۸ ساله افغانستان گفتوگو کند. در روزهای اخیر هم چند تن از مقامهای ایالات متحده گفتهاند که دستیابی به یک توافق میتواند در گفتوگوها با طالبان در قطر قریب الوقوع باشد.
انتظار میرود زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان به زودی و با امید دستیابی به توافق با طالبان به منطقه برود.
بسیاری دموکراتهای سابق و قهرمانان جنگی آمریکا از ترامپ میخواهند تا در رابطه با جنگ افغانستان همانند کره شمالی رفتار کند و تاکید دارند که عدم توافق بهتر از یک توافق بد است.
دیوید پترائوس، فرمانده پیشین فرماندهی مرکزی آمریکا و نیروهای ائتلاف در عراق و افغانستان به وال استریت ژورنال نوشت: به هیچ وجه، دولت آمریکا نباید اشتباهی را که دولت قبلی در عراق انجام داد، تکرار کرده و با خروج نیروهایش از افغانستان موافقت کند.
خارج شدن نیروهای آمریکایی از افغانستان تنها خطر افزایش جنگ را در این کشور به دنبال دارد؛ لورل میلر، یکی از مقامهای سابق و ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان گفت: این خواسته به جزئیات بستگی دارد. به عنوان مثال، به نظر میرسد طالبان آماده درخواست یک آتشبس با نیروهای آمریکایی و نه ارتش افغانستان است.
خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان دست کم روی میز مذاکره است و هرگز هم از سوی ایالات متحده رد نشده است؛ سناتور لیندسی گراهام در این باره گفت: اگر ما افغانستان را بدون یک نیروی مقابله با تروریسم، بدون ظرفیتهای جمع آوری اطلاعات ترک کنیم، راه را برای بازگشت القاعده و داعش باز کردهایم و آنها پناهگاههای امن خود را در افغانستان اشغال میکنند و به آمریکا و سپس جهان حملهور میشوند.
یکی از مقامهای وزارت دفاع آمریکا نیز گفت: این جنگی نامنظم، زشت و همیشگی است. شاید خروج از آن هم نامنظم باشد.
انتهای پیام