تظاهرات کشمیری‌ها به رغم ممنوعیت برگزاری اعتراضات

صدها تن از مردم کشمیر به رغم ممنوعیت برگزاری تظاهرات، در اعتراض به سرکوب امنیتی دست به اعتراض زدند و با پلیس درگیر شدند.

به گزارش ایسنا، همزمان با اینکه دولت هند گفته وضعیت منطقه کشمیر را پیوسته بررسی می‌کند و محدودیت‌ها را طی چند روز آینده لغو خواهد کرد، صدها تن از معترضان کشمیر در اعتراض به اقدامات امنیتی نیروهای هند تظاهرات کردند.

شورای امنیت سازمان ملل نیز برای نخستین بار در چند دهه اخیر برای رسیدگی به مساله جامو و کشمیر پشت درهای بسته نشستی برگزار کرد. سفیر پاکستان در سازمان ملل اظهار کرد، این جلسه نشان داد که "ممکن است مردم در این منطقه حبس شده باشند اما امروز صدایشان شنیده می‌شود".

تظاهرکنندگان پس از نماز جمعه در اعتراض به حضور گسترده نیروهای امنیتی، حکومت نظامی و قطعی امکانات ارتباطی به خیابان‌های سرینگر آمدند. آنان در بنرهایی که در دست داشتند، خواستار "توقف نسل‌کشی در کشمیر و بیداری جهان" شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، برخی از این معترضان به سمت نیروهای امنیتی سنگ پرتاب کردند و با آن‌ها درگیر شدند که استفاده از گاز اشک‌آور علیه معترضان را در پی داشت.

در همین حال، یک مقام ارشد هند در کشمیر تایید کرده است که محدودیت‌های اعمال شده در این منطقه کاهش خواهد یافت و مدارس بازگشایی و خطوط تلفن ثابت دوباره وصل خواهند شد.

وی افزود، ادارات دولتی به وضعیت کاری عادی بازگشته‌اند و 12 منطقه از 22 منطقه کشمیر تقریبا وضعیت عادی دارند.

سفیر پاکستان در سازمان ملل نشست شورای امنیت برای رسیدگی به جامو و کشمیر را "نخستین گام و نه آخرین گام" برای حل مساله این منطقه دانست و گفت: این مساله تنها زمانی پایان می‌یابد که عدالت در حق مردم جامو و کشمیر اجرا شود.

وی افزود: فکر می‌کنم این نشست ادعای هند را مبنی بر این که جامو و کشمیر مساله‌ای داخلی است، باطل می‌کند.

سفیر هند در سازمان ملل اما تاکید کرده که اقدامات اخیر این کشور در کشمیر مساله‌ای "کاملا داخلی است".

بر اساس اعلام کاخ سفید، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا نیز در تماسی تلفنی با نخست وزیر پاکستان خواستار کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان از طریق گفتگو شده است.

وزیر امور خارجه پاکستان نیز گفتگوی روسای جمهور آمریکا و پاکستان را تایید کرد و افزود، ترامپ گفته است که با نخست وزیر هند نیز گفتگو خواهد کرد.

او همچنین برگزاری جلسه شورای امنیت را یک پیروزی دیپلماتیک برای پاکستان دانست و گفت، این نشست به رغم مخالفت هن برگزاری شده است.

عمران خان، ‌نخست وزیر پاکستان در توییتر سرکوب ادامه‌دار کشمیر از سوی هند را محکوم کرد و به نارندرا مودی، همتای هندی خود هشدار داد: وقتی ملتی برای استقلال به پا می‌خیزد، نمی‌توان با اقدامات نظامی آن را شکست داد.

او مودی را یک "فاشیست" دانست که هندوها را برتر می‌داند و با مقایسه او با هیتلر گفت، نگران "نسل‌کشی مسلمانان در کشمیر است".

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98052612314
  • خبرنگار : 71593