به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی انجمن عکاسان سینمای ایران، شب گذشته ۲۴ مرداد، پنجمین جشن عکاسان سینما با حضور جمعی از سینماگران و عکاسان سینما در مرکز همایشهای بین المللی رایزن برگزار شد. در این مراسم از سیروس الوند و حسین ملکی تقدیر شد. همچنین تندیس بهترین عکاس سال سینمای ایران به امید صالحی برای مجموعه عکس های «شبی که ماه کامل شد» اهدا شد.
علی نیکرفتار عکاس سینما، در این مراسم بیان کرد که نگاهشان در جشن عکسان سینما و سیاستهای کلان انجمن صنفی عکاسان سینما، حفظ شان و جایگاه عکاسی سینما و ایجاد وفاق و همدلی و همراهی در ایجاد شرایط مطلوب برای تمامی عکاسان سینمای ایران است.
او ادامه داد: سعی انجمن صنفی عکاسان سینما بر این است که همه ساله در این جشن از هنرمندان وسینماگرانی که نگاه ویژه به عکاسی سینما دارند و انجمن عکاسان و اعضای آن را حمایت میکنند تقدیر و تشکر کند. نقش عکس در تبلیغات فیلمهای سینمایی و راه و روشهای جدید در ارائه آن از مسائل مهم و قابل تامل در عکاسی فیلم است. همچنین ایجاد زمینههای جدید و متنوع، برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی با حضور اساتید فن در زمینه تبلیغات و راههای هرچه بهتر ارائه دادن خدمات در جهت تبلیغات فیلمهای سینمایی از دیگر اهداف انجمن بوده است. برنامه ریزی در جهت برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی فراتر از یک حرکت صنفی و در برگیرنده تمامی عکاسان فعال در این حوزه خواهد بود؛ چرا که ساماندهی به مقوله تبلیغات فیلم، آموزش و شناخت جایگاه عکاسان از مواردی است که می تواند در هرچه پویا شدن عکس فیلم موثر واقع شود.بین المللی نمودن مسابقه عکس فیلم از دیگر برنامه های پیش بینی شده در جهت رشد و پویایی و اعتلای عکاسی فیلم در انجمن صنفی عکاسان سینمای ایران خواهد بود. همچنین فراموش نکنیم، بخش عظیمی از تاریخ سینمای ایران مدیون عکسهای فیلمهای سینمایی است. یکی از مهمترین اهداف برگزاری جشن، این بود که زمانی را در کناریکدیگر باشیم و از انرژی جاری در این فضا نهایت استفاده را ببریم.
در بخش دیگری از مراسم، از سیروس الوند به دلیل نگاه ویژه به عکاسی سینما طی سالها فعالیت تقدیر شد.
سیروس الوند گفت: عکاسان سینمای ایران، صنف محترم، معتبر و مهجوری هستند. عکس، کارت ملی فیلم است. هر وقت به فیلم «خانه دوست کجاست»، اثر جاودانه زنده یاد کیارستمی فکر میکنید یک عکس در ذهنتان تداعی میشود که بچهای مسیری را از تپه بالا می رود. در مورد همه فیلمها همینطور است. هر وقت به فیلم «گنج قارون» فکر میکنید، فردین و ظهوری یادتان می آید که کنار سفره نشستند و آبگوشت میخورند و فردین ترانه میخواند.»
او در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: «متاسفانه جایگاه واقعی عکاسان را نمیشناسیم، در حال حاضرفیلمبردار، عکاس و کارگردان بیکار داریم. در سینما یک نفر با یک تلفن بیست میلیارد به حسابش واریز می شود و فیلم می سازد. سینما حال خوبی ندارد. همه میدانیم هیچ وقت به این میزان خودی و ناخودی وجود نداشته است.
کارگردان فیلم «دست های آلوده» ادامه داد: مرگ خشایاربه من تعریف تازهای از زندگی داد. مرگ بسیار واقعی تر از زندگی است. وقتی مرگ آنقدر نزدیک و واقعی است، چرا نباید حرفمان را بزنیم؟ ما اصلا آمدیم حرف بزنیم. به سینما نیامدیم که پولدارشویم. ما آمدیم صدای مردم و جامعه باشیم و این غرورآمیز است. قطعا چیزی از ما به یادگار میماند، حتما یادگاری که از شجریان میماند خیلی ارزشمند است. استاد شجریان آدم ثروتمندی است، چرا که مردم را دارد و یکی از کسانی که من همیشه به او غبطه میخورم او است.
در ادامه از حسین ملکی به پاس سالها فعالیت و عکاسی سینما تقدیر شد.
محمدعلی سجادی درباره ملکی گفت :خوشحالم امشب دو سینماگری که عاشقانه دوستشان دارم تقدیر شدند.حسین ملکی ازآن دسته آدم هایی است که همه جورکاری در سینما انجام داده است و بیخود نیست او را حسین آرتیست صدا می کنند. جدا از کارش انسان خوبی است. من هفت فیلم با او کار کردم. اولین همکاری من با حسین در فیلم «جدال» بود که به عنوان عکاس حضور داشت و آنجا با روحیه شاد و پر نشاطش آشنا شدم. به نظرم در سینما خیلی قدر او را ندانستهاند. خوشحالم که امشب به بهانه تقدیر از او اینجا هستم. او همیشه خودش است و من عاشق این روحیهاش هستم. ملکی از انجام سختترین کارها هم خم به ابرو نمیآورد.
حسین ملکی نیز بیان کرد: من از چهارده سالگی وارد سینما شدم، پیش از آن در تئاتر عکاسی میکردم و از آنجا عکسهای من به گونهای مطرح شد که در سینما فعالیتم را ادامه دادم. نزدیک به ۶۲ سال است که در سینما هستم و یک میلیون و چهارصد هزار تومان هم پول میگیرم. راضی نیستم ولی چارهای نیست. از انجمن عکاسان سینما تشکر میکنم که من را لایق این تشویق دانستند.»
در این مراسم همچنین از انجمنهای بازیگران ،کارگردانان و مدیران تولید به دلیل امضای تفاهم نامه با انجمن عکاسان سینما به منظور ایجاد امنیت شغلی تقدیر شد. از فاطمه معتمد آریا، وحید موسائیان و محمد رضا منصوری تقدیر شد.
معتمد آریا گفت:« از انجمن عکاسان سینما تشکر میکنم؛ چرا که بدعتی گذاشتند و با انجمن و صنوف دیگر در مورد امنیت شغلی تفاهم نامه امضا کردند. فکر میکنم یک عضو مهجور خانه سینما وقتی باعث میشود انجمن کارگردانان، بازیگران، فیلمبرداران و انجمنهای دیگر کنار هم جمع شوند و همه به این تفاهم برسند که با هر سلیقهای که در سینما داریم همدیگر را پشت به پشت نگه داریم تا سینما را نگه داریم، اتفاق ویژهای است. ما مخلص همدیگر هستیم، چرا که ما یک هدف داریم و آن سینما است. بهتر است که این سخن و حرکت دلنشینی که عکاسان سینما شروع کردند را با جان و دل بپذیریم و حامی آنها باشیم.»
در نهایت امید صالحی برای مجموعه عکسهای «شبی که ماه کامل شد» به عنوان عکاس سال سینمای ایران معرفی شد و تندیس جشن به او اهدا شد.
همچنین در این مراسم از کتاب عکس این دوره ازمسابقه عکس رونمایی شد.
انتهای پیام