به گزارش ایسنا، با اعلام نتایج کنکور بسیاری از شرکت کنندگان در کنکور و خانوادههایشان در تب و تاب انتخاب رشته قرار دارند و در همین راستا ممکن است بعضی از افراد سودجو با ایجاد کانالها و تبلیغات دروغین به بهانههایی نظیر انتخاب رشته تضمینی و قبولی در دانشگاههای سراسری با بدترین رتبه و ... سعی در کلاهبرداری از شهروندان داشته باشند، کما اینکه تاکنون افراد سودجو و مجرمان سایبری در قالب مشاوره تحصیلی، کانالها و گروههای جعلی با نام موسسات و آموزشگاههای معتبر و همچنین رباتهایی با نام سازمان سنجش راه اندازی کردهاند که پلیس فتا آنها را شناسایی کرده است.
عمده این تبلیغات در نهایت کاربران را به واریز وجهی به حساب سودجویان ترغیب کرده که در این مرحله یا مبالغی از طریق کارت به کارت و درگاههای اجارهای بانکی به حساب سودجویان منتقل شده و در قبالش خدمتی ارائه نمیشود یا اینکه کاربران به صفحات فیشینگ هدایت شده و هنگام واریز وجه که معمولا مبلغ اندکی هم هست، اطلاعات حساب کاربران کپی شده و مدتی بعد مبالغ آن خالی می شود.
همچنین گروهی دیگر از سودجویان نیز بعد از عضویت پذیرفته شدگان کنکور در این کانالها و گروهها، اقدام به گفتوگو با آنان کرده و اطلاعات تحصیلی آنان را دریافت می کنند، به طوریکه در سالهای گذشته پلیس فتا موردی را کشف کرده بود که فردی اقدام به سرقت اطلاعات پذیرفته شده کنکور کرده بود و با ورود به سایت و با تغییر دادن کد رشتههای انتخابی برای فرد پذیرفته شده، باعث عدم پذیرش در مرحله بعد شده بود.
سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا با تایید این خبر به شهروندان هشدار داد که حتما برای کمک گرفتن از مشاوران تحصیلی به هر کسی و هر نوع تبلیغاتی در فضای مجازی و به خصوص شبکههای اجتماعی اعتماد نکنند و به متخصصین واقعی این امر مراجعه کند. همچنین به هیچ عنوان اطلاعات خود را در اختیار افراد غیر قرار ندهند چرا که احتمال سوءاستفاده از این اطلاعات وجود دارد.
انتهای پیام