به گزارش خبرنگار ایسنا، حسن آلبویه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخشی از فعالیتهای تولیدی و صنعتی در این استان فراتر از استان، تکلیفی ملی است.
وی از کمبود منابع آبی به عنوان جدیترین مشکل توسعه صنایع و معادن در این استان صنعتی نام برد و افزود: بهرهمندی استان از زیرساختهای ارتباطی چه در حوزه ریلی و هوایی و چه در حوزه جادهای، موقعیت ممتاز استان و قرار گرفتن بر سر کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غرب، فراهم بودن زیرساختهای مربوط به حوزه انرژی و مهمتر از آنها اقلیم مستعد استان که امکان تولید در 12 ماه سال را دارد، همه و همه این استان را به منطقهای ممتاز برای سرمایهگذاری صنعتی تبدیل کرده است.
آلبویه به غنای این استان در حوزه موادمعدنی اشاره و خاطرنشان کرد: پهنه شمالی استان انباشته از کانی های فلزی و پهنه جنوبی استان مملو از پلی متال و از نظر موادمعدنی گنجی ناشناخته است که هنوز در ارتباط با آن تقریبا هیچ کار جدی صورت نگرفته است.
وی از فعایت های معدنی به عنوان فعالیتی آب بر یاد کرد و گفت: در میزان نیاز آبی معدن همین بس که شرکت شهرکهای صنعتی استان با بیش از 30 هزار اشتغال تنها 380 لیتر بر ثانیه آب نیاز دارد اما یک واحد معدنی مثل کربنات سدیم به تنهایی 140 لیتر بر ثانیه نیاز آبی دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان با بیان اینکه واحدهای صنعتی استان سمنان عمدتا نیاز آبی کمی دارند، خاطرنشان کرد: تمامی آب در اختیار شهرکهای صنعتی استان 380 لیتر بر ثانیه است.
وی از استان سمنان به عنوان یکی از مهمترین مناطق صنعتی در سطح کشور یاد کرد و افزود: در حقیقت بخش صنعتی استان از توسعه لازم برخوردار است و نیاز آبی چندانی برای استان ندارد اگر در این بخش نیاز آبی وجود دارد به واسطه تکالیف ملی این استان است.
آلبویه با اذعان به اینکه سمنان یکی از مهمترین پهنههای ایران برای توسعه صنعتی است ادامه داد: همه زیرساختهای لازم برای توسعه صنعتی بیش از پیش استان فراهم است و تنها مانع بر سر این راه کمبود آب است.
استان سمنان بالاترین نرخ واگذاری زمین در شهرک های کشور را دارد
به گفته عضو شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، شهرکهای صنعتی استان سمنان بالاترین نرخ واگذاری زمین را در کشور دارند.
وی تنها راه تامین این نیاز صنعتی را انتقال آب برشمرد و گفت: برای استفاده از همه ظرفیت های صنعتی و معدنی استان به 160 میلیون مترمکعب آب نیاز داریم. ضمن اینکه نیاز آبی واحدهای فعلی در صورتی که از همه ظرفیت های موجود خود استفاده و فازهای فعلی خود را توسعه و راهاندازی کنند به 43 میلیون مترمکعب آب نیاز دارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان، مناطق ویژه صنعتی و شهرکها و نواحی صنعتی این استان را 30 ناحیه و شهرک برشمرد و گفت: تنها 18 مورد از این شهرکها تحت پوشش و مدیریت شرکت شهرکهای استان هستند.
این عضو کارگروه اشتغال استان خاطرنشان کرد: 30 شهرک صنعتی استان به 120 میلیون مترمکعب و معادن استان 45 میلیون مترمکعب نیاز آبی دارند.
وی از انتقال پسابهای شهری به شهرکهای صنعتی به عنوان یکی از برنامههای استان یاد کرد و گفت: ما برای خرید و انتقال پسابهای شهری آمادگی داریم اما با توجه به هزینه بالای زیرساختهای لازم و ایجاد خط انتقال برای این مهم، دولت باید در این حوزه، بخش صنعت استان را یاری دهد.
آلبویه با بیان اینکه برخی واحدهای صنعتی استان برای مشارکت در انتقال این پساب آمادگی دارند ادامه داد: بخشی از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی سی گانه استان برای خرید تضمینی پساب ها آمادگی دارند.
وی از روند رو به افزایش سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی استان خبر داد و گفت: استان سمنان در دوره های مختلف همواره با استقبال سرمایه گذاران روبرو بوده و معمولا از نظر سرمایه گذاری رتبه های 5 تا 10 کشور را دارد . همچنین در دوره اصلاحات استان سمنان در مقاطعی حائز رتبه دوم سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی کشور بوده است.
فعال ازی 36 واحد صنعتی تعطیل شده استان سمنان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان، با اشاره به وضعیت تقریبا مطلوب واحدهای صنعتی این استان خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم های ظالمانه امریکا، تعداد واحدهای تعطیل شده استان به تعداد انگشت های یک دست هم نمی رسد اگرچه در این دوره با کاهش ظرفیت تولید در واحدهای صنعتی روبرو بودیم. اما با حمایت ها و پشتیبانی هایی که صورت گرفته خوشبختانه 36 واحد صنعتی تعطیل با اشتغال 517 نفر نیز به بازار تولید برگشتند.
وی با اشاره به برخی واحدهای تعطیل در استان افزود: اکثر قریب به اتفاق این واحدها مربوط به گذشته هستند. برخی از این واحدهای تولیدی غیرفعال واحدهای تملیک شده بانکها هستند البته تعدادی از واحدهای تملیک شده با همکاری خوب بانکها به حوزه تولید بازگشتند.
آلبویه کل اشتغال بخش صنعت در استان سمنان را افزون بر 52 هزار و 790 نفر برشمرد و اضافه کرد: 32 هزار نفر از این شاغلان حوزه صنعت در واحدهای مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان اشتغال دارند.
وی میزان اشتغال واحدهای صنعتی کوچک در این استان را افزون بر 25 هزار و 600 نفر دانست و افزود: یکی از مهمترین اولویت ها و هدفگذاری های ما حفظ اشتغال موجود بوده است.
وی در پاسخ به چرایی واحدهای تعطیل شده و ظرفیت پایین تولید در برخی از واحدها گفت: ما از گذشته های دور با یک انباشت در این بخش مواجه بودیم. ضمن آنکه واحد صنعتی همچون یک موجود زنده دوران مختلفی را از سر می گذراند و بدیهی است برخی از این واحدها به مرور و با گذر زمان ممکن است به دلیل عدم صرفه اقتصادی، عدم بروزرسانی فناوری ها، مشکلات ناشی از نبود مدیریت، عدم توفیق در بازاریابی، قدمت بالای ماشین آلات تولید و...ناچار به تعطیلی و توقف خط تولید شوند.
انتهای پیام