گزارش اختصاصی ایسنا از سین‌کیانگ

تلاش برای رونق گردشگری در منطقه مسلمان‌نشین چین

استان سین‌کیانگ (شین‌جیانگ) از نظر منابع گردشگری طبیعی و اکوتوریسم بسیار غنی است. مناظر طبیعی در سین‌کیانگ سحرآمیز و منحصر به فرد هستند. سین‌کیانگ با ذخائر فرهنگی عمیقی که در رسم و رسوم قومی آن نمایان شده، دارای مکان‌های تاریخی و فرهنگی مشهوری نیز است که به گفته مقامات چین از پتانسیل بسیار بالایی برای توسعه برخوردارند. در امتداد جاده ابریشم باستانی که طول آن بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر است، در سرزمین اویغورها صدها شهر باستانی، معابد باستانی و غارهای بوداییان وجود دارد که برای گردشگران بسیار جالب و جذاب محسوب می‌شوند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا، از حدود ۱۰ سال پیش که دولت پکن با همکاری دولت مرکزی سین‌کیانگ اقدامات متعددی را برای سرکوب "حملات تروریستی" در این استان انجام داده، تلاش شده تا صنعت گردشگری آن از سوی دیگر جان تازه‌ای بگیرد. دولت به طور ویژه در برنامه‌های مربوط به رونق صنعت گردشگری این منطقه که می‌تواند به طور موثر بر اقتصاد آن نیز تاثیر بگذارد، سرمایه‌ گذاری کرده است.

در این گزارش با برخی از جاذبه‌های گردشگری استان سین‌کیانگ آشنا می‌شویم:

بازار بزرگ سین‌کیانگ

بازار بزرگ به صورت گذرگاه عابرین پیاده رسما در ۱۵ اوت ۲۰۱۸ برپا شد و خیلی زود به عنوان کارت طلایی تجارت سین‌کیانگ در زمینه‌ توریسم معرفی شد. این بازار در زمینه ارائه‌ صنایع دستی قومی، لباس‌های محلی و سنتی، غذاهای اقوام مختلف، میراث معنوی و فرهنگی و همچنین آوازها و رقص‌های اقوام سین‌کیانگ فعالیت می‌کند. بازار بزرگ با طول ۷۳۰ متر دارای سه بخش، ۱۳۴ فروشگاه و ۶۵ دستگاه خودکار فروش است. در این بازار ۵۰ رستوران مختلف وجود دارد. برای بیشتر از هفت ماه از سال این خیابان میزبان تعداد زیادی بازدیدکننده است. در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی، به طور میانگین روزانه ۱۵۰ هزار تن در تابستان و ۳۰ هزار تن در زمستان از این بازار بازدید کردند و به طور کلی حدود ۱۲ میلیون بازدید از این مرکز صورت گرفت. این بازار با سه مرکز برای گردشگران و پنج پارکینگ با ظرفیت ۵۰۰ ماشین، زمینه میزبانی از گردشگران را فراهم می‌کند.

مجموعه هنرهای مقامی سین‌کیانگ (موکام)

مجموعه هنری "گروه موکام سین‌کیانگ" در سال ۱۹۸۹ تاسیس شد و سپس نام خود را در ۲۰۱۵ به "گروه هنری موکام هنرهای نمایشی سین‌کیانگ" تغییر داد. وظیفه‌ اصلی آن جمع‌آوری، نگهداری، پژوهش و میراث‌داری هنرهای مقامی (موکام) و نمایش آنها است. این مجموعه در تیانشان اورومچی واقع است. این مجموعه با سرمایه‌ گذاری بیش از ۱۰۰ میلیون یوآن توسط دولت خودمختار اویغور سین‌کیانگ در سال ۲۰۱۱ ساخته شد. ساختمانی مدرن با ظرفیت حدود ۸۰۰ نفر با سیستم‌های صوتی و نورپردازی پیشرفته برای اجرای کنسرت‌ها، تئاتر و نمایش‌های رقص در ابعاد بزرگ تجهیز شده است. این مجموعه شامل اتاق‌های پیانو و سالن‌های اجرا در ابعاد بزرگ، متوسط و کوچک می‌باشد و دارای زیرساخت و تجهیزات کاملی برای دفاتر و تامین لوازم و سازهاست. از زمان راه‌اندازی، دولت خودمختار اویغور سین‌کیانگ توجه زیادی به میراث‌داری، محافظت، گسترش و نوآوری در هنر موکام داشته است. این مجموعه سرمایه خاصی را برای احیا و برگزاری اجراهای عصرانه در ابعاد بزرگ نظیر بهار موکام، برگزاری شب شعرهای بزرگ، موسیقی روح جاده ابریشم و احساس موکام اختصاص داده و برگزار می‌کند.

هرساله تعدادی از آهنگسازان، شاعران و هنروران به دانشگاه‌ها و مدارس معروفی در استان‌های توسعه‌یافته چین برای آموزش اعزام می‌شوند. این مجموعه با بیش از ۱۰۰ کشور برای تبادلات فرهنگی در تماس است. موکام اویغور سین‌کیانگ اصطلاحی کلی برای هنرهای مقامی - هنرهایی مربوط به اقوام مختلف که سینه به سینه نقل شده و زنده مانده‌اند - و محبوب در مناطق اویغورنشین می‌باشد. موکام اویغور شاهکاری هنری است که موسیقی، شعر، ادبیات، رقص، تاریخ و رسوم سنتی را ادغام می‌کند و شامل بخش مهمی از فرهنگ چین است. در ۲۵ نوامبر ۲۰۰۵ میلادی، موکام اویغور سین‌کیانگ چین رسما به عنوان نمایش دهنده میراث معنوی و فرهنگی بشری در یونسکو ثبت شد.

شهر چانگجی

شهر چانگجی در کوه‌های تیانشان استان سین‌کیانگ در میراث طبیعی جهان و میراث فرهنگی جهان به ثبت رسیده که شامل بیش از ۴۰۰ مکان تاریخی نظیر شهر شوله از دوران امپراطوری "هان" می‌باشد. در کوهپایه‌های شمالی تیانشان، شهر چانگجی به معنای "آرزوی خوب" برای رفاه (چانگ) و خوشحالی (جی) وجود دارد.

این شهر مملو از مناظر تحسین‌برانگیز کوه‌ها، آبادی‌ها و صحرای "گُبی" است و بیانگر زیبایی‌های سین‌کیانگ است. در این منطقه با مساحت ۸۲۱۵ کیلومترمربع، ۳۲ قومیت شامل‌ هان، هوی، قزاق و اویغور وجود دارند. این بخش شاخص اصلی اقتصادی سین‌کیانگ با رشد اقتصادی در حدود ۷۰ درصد می‌باشد که افتخارات و جوایز متعددی نظیر شهر نمونه چین، شهر بهداشت چین، باغ شهر چین، شهر برجسته‌ توریستی چین و شهر دوستدار محیط زیست را کسب کرده و در لیست ۱۰۰ شهر برتر چین قرار دارد.

- بخش‌هایی از مراکز جذب توریست این شهر

خیابان اغذیه فروشی چانگجی که در سال ۲۰۰۷ با مساحت ۱۷ هزار مترمربع و ساختمان‌هایی با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع بنا شده، نمونه کلاسیک پروژه توسعه گردشگری است که مشخصه آن سبک زندگی خلاقانه و پرانرژی و ایجاد شغل است که با سرمایه‌گذاری شهرداری ایجاد شده است و ادغام کننده فرهنگ، جغرافیا، غذا و گردشگری در شانگجی است. سبک معماری در این منطقه براساس ساختمان‌های تاریخی و معماری سنتی چینی است که با کاشی‌های سبز در سقف‌ها، دیوار نگاره‌ و مجسمه‌های خاکستری، درها و پنجره‌هایی با پرده و تزییات قرمز و زرد و کف‌پوش‌هایی به رنگ فیلی، مناظری بدیع و زیبا از چین باستان را بازسازی کرده است. این خیابان مشتمل بر اغذیه فروشی‌ها، فروشگاه‌های لباس‌های محلی و فروشگاه‌های دیگر، منطقه‌ای ایده‌ال برای گشت‌و گذار، خرید و لذت از غذاهاست. این خیابان مفتخر به کسب عناوینی چون خیابان معروف غذاهای چینی، خیابان نمونه‌ آشپزی شانگجی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان در سال ۲۰۱۴ شده و جایزه مجموعه آشپزی سالم از سازمان هتلداری و گردشگری چین را دریافت کرده و جزو ۱۰ مقصد برتر جذب تبلیغات در سازمان غذای چین است.

- تئاتر بزرگ سین‌کیانگ

تئاتربزرگ سین‌کیانگ با مساحتی حدود ۱۰۰ هزار مترمربع و دو هزار صندلی نقطه عطفی در این منطقه و مشخصه تاثیرگذار قومی در چین است و به گفته مقامات چین به برگی طلایی برای شانگجی و سین‌کیانگ بدل شده است. این تئاتر بخشی از پروژه فرهنگی جاده ابریشم با سرمایه‌گذاری کلان ۱.۷۶ میلیارد یوآن در چین است. صفحه نمایش ۳۶۰۰ مترمربعی این ساختمان نیز در نوع خود در جهان نمونه است.

همچنین این مجموعه از پیشرفته‌ترین نورپردازی، کنترل الکترونیکی و تکنولوژی و صدابرداری برخوردار بوده و درخشان‌ترین نفرات در زمینه‌ اجراهای قومی و رقص‌های بین‌المللی در آن مشغول فعالیت هستند. این مجموعه که به عنوان بزرگ‌ترین صحنه‌ی نمایش آسیا شناخته می‌شود، بیش از ۳۰۰ بارنمایش «بازگشت به جاده ابریشم» را به اجرا درآورده و سالانه بیش از ۶۰۰ هزار تماشاگر داخلی و خارجی را جذب می‌کند.

پارک تالاب ملی آکسو

پارک تالاب ملی آکسو واقع در آبرفت‌های مجاور رودخانه آکسو یکی از جاذبه‌های گردشگری در شهرستان آکسو است. احداث این پارک با سرمایه‌ گذاری سازمان ملل و دولت محلی در حدود ۱۸۰ میلیون یوآن، در اوت ۲۰۱۶ شروع شد و در اکتبر ۲۰۱۷ به بهره‌برداری رسید. این تالاب به صورت طبیعی وجود داشت اما بسیار کوچکتر و کثیف بود که با این سرمایه‌ گذاری انجام شده توسعه یافت. با انباشت رسوبات، حفاظت از منابع آبی، جلوگیری از سیل و همین‌طور تصفیه آب، این پارک تالاب برای حفظ تعادل و سلامت محیط زیست طبیعی و تهیه شرایط مساعد برای بقای حیات وحش و رشد و نمو گونه‌های گیاهی طراحی شده است. در عین حال این پارک، پارکی با محوریت گردشگری و محیط زیست است که مساحت آن شامل ۶۷ درصد آب، ۲۸ درصد مناطق گیاهی و پنج درصد جاده احداث شده برای بازدید است. بیش از ۱۴۰ گونه گیاهی شامل ۴۰ گونه گیاهان زمین‌پوش، ۴۰ گونه بوته و ۶۰ گونه درخت است و علاوه بر آن ۲۳۰ هزار مترمربع برای پرورش ۴۰ گونه گل اختصاص داد شده و به عنوان بزرگترین باغ شهری در سین‌کیانگ مطرح است. بسیاری از گل‌ها نظیر گل شاه‌پسند (ماهرو)، خون فام (سرده) و مریم گلی ژاپنی برای اولین‌بار در آکسو کاشته شده‌اند که مورد توجه محلی‌ها هستند و از رشد خوبی برخوردارند.

موزه آکسو

موزه آکسو که در دسامبر ۲۰۱۷ تاسیس شده است با ساختمانی که از روش و سبک معماری دوران امپراتوری هان و تانگ بنا شده، نمایشگر مجموعه‌ای از رسوم مدرنیته و عناصر محلی است. با مساحت ۱۸ هزار مترمربع که ۹ هزار مترمربع آن سالن‌های نمایش است، این موزه بیش از ۱۰ هزار عتیقه و آثار باستانی را دارا می‌باشد. این نمایشگاه شامل پنج سالن نمایش برای نشان دادن تاریخ و فرهنگ آکسو، دوران باستان سین کیانگ و قدرت دولت‌های مرکزی آکسو در چین باستان است. دو سالن نمایش موقت، یک سالن نمایش دیجیتال، یک سالن نمایش ادبیات و یک سالن نمایش آثار مرمت شده، سالن سخنرانی و یک مرکز جوانان نیز در این ساختمان وجود دارد. این یک مجموعه موزه جامع برای نشان دادن تاریخ، هنر، طبیعت و لباس‌های سنتی آکسو است.

درخت "شاه‌گردو"

پارک درخت شاه گردو، واقع در شهر "باغی" در شهرستان ختن واقع است. مشخص شده درخت شاه‌ گردو در حدود سال ۶۴۴ میلادی در امپراتوری تانگ در چین کاشته شده است. براساس توضیحات ارائه شده در این مکان، بذر این درخت از ایران به آن منطقه برده شده است. این درخت با گذشت صدها سال زندگی، هنوز مجلل و نیرومند است و تنها سند زنده "یوتکان" از مراکز بودایی، بوده است. این پارک مساحتی در حدود ۲.۷۳ هکتار دارد، در حالی که درختان گردو مساحتی در حدود ۶۶۷ مترمربع آن را در برگرفته‌اند. ارتفاع درخت شاه‌ گردو ۱۶.۷ متر و ضخامت تنه آن به گونه‌ای است که برای احاطه آن پنج نفر با دستان باز نیاز است. درخت شاه‌گردو سالانه شش هزار گردو ثمره دارد که به خاطر اندازه بزرگ، پوست نازک و مغز آن معروف است. خواص درمانی گردو برای کبد، کلیه، ریه‌، روده‌ و تقویت طحال و افزایش طول عمر در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. براساس روایات، راهبی به نام "شوانزانگ" به خاطر گرسنگی و تشنگی بیهوش می‌شود. او هنگام به هوش آمدن خود را در زیردرختی می‌یابد و با وزش باد میوه‌های آن درخت بر زمین می‌ریزند. راهب از میوه‌ها می‌خورد و احساس سلامت و نیرو می‌کند. پس تعدادی از آنها را در بارش می‌گذارد و هر روز یکی از آنها را می‌خورد. این میوه به قدری جادویی بوده است که هر دانه آن کفاف یک روز از سفر او را می‌دهد. وقتی به ختن می‌رسد سه میوه جادویی آخر را به اهالی مهمان‌نواز ختن هدیه می‌دهد. مردم ختن میوه‌ها را به عنوان دانه‌های جادویی پذیرفته، ارج نهاده و می‌کارند و ماحصل آن درخت تنومند شاه‌گردو است.

درخت "شاه‌انجیر"

پارک درخت شاه انجیر در شهرستان ختن با مساحت ۳۰۰۰ مترمربع قرار دارد. انجیر یا در زبان اویغورها "انجور" به عنوان میوه مرموز و همچنین میوه طول عمر شناخته می‌شود. درخت شاه‌انجیر هر ساله بین ژوئن تا اکتبر بیش از ۲۰ هزار انجیر می‌دهد. انجیرهایی زرد، شیرین و با طعمی ماندگار. علاوه بر این، در طب چینی انجیر برای تقویت قوای جسمی، مغزی و افزایش طول عمر پیشنهاد شده و آن را با عنوان میوه جاودانگی ستایش می‌کنند. این درخت بیش از ۵۰۰ سال عمر دارد. این درخت یکی از بزرگترین مقاصد توریستی در ختن است و تعداد زیادی بازدیدکننده را در پاییز، تابستان و بهار به خود جذب می‌کند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

در زیر تصاویر دیگری از جاذبه‌های گردشگری سین‌کیانگ آمده است:

تالاب ملی آکسو
تالاب ملی آکسو
موزه آثار تاریخی سین‌کیانگ در اورومچی
موزه آثار تاریخی سین‌کیانگ در اورومچی
پارک کوهستان نورهای قرمز در اورومچی
پارک کوهستان نورهای قرمز در اورومچی
پارک کوهستان نورهای قرمز در اورومچی

تالاب ملی آکسو
از هنرهای دستی شانگجی
پارکی در اورومچی
مجموعه هنری موکام

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98052311568
  • خبرنگار : 71477