به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: روز گذشته غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، در گفتوگو با روزنامه حزبیاش سخنانی را مطرح کرد که واکنشهای زیادی را به همراه داشت. او در این گفتوگو ضمن انتقاد به شرایط فعلی اصلاحطلبان گفت: «جریان اصلاحات نه در گذشته که در وضعیت فعلی نیز به معنای واقعی رهبر نداشته و ندارد اما نیازمند رهبری است که برنامه، خطمشی و استراتژی آن را تعیین کند.»
او ادامه داد: «رهبری مفهوم مشخصی دارد. رهبری این نیست که فقط به صورت نمادین بگوییم آقای خاتمی رهبر تشکیلاتی اصلاحات است. آقای خاتمی فردی شناختهشده، مورد احترام و فرهیخته است و از بهترین شخصیتهایی است که در عرصه سیاسی فعالیت میکند اما موضوع رهبری یک جریان سیاسی امری متفاوت و نیازمند سازوکار تشکیلاتی در جبهه اصلاحات است. اصلاحات از ابتدا تاکنون رهبری نداشته که اکنون بگوییم نیازمند رهبری جدید است. آقای خاتمی مورد احترام همه بوده و هستند، اما آیا بهواقع آقای خاتمی اصلاحات را رهبری میکنند؟ این که زمانی در جریان انتخابات یا در مسئلهای در حوزه دیگری ایشان اظهارنظری کنند و همه به نظر ایشان احترام بگذارند، به معنی رهبری نیست. رهبری یعنی ورود به مسائل، مدیریت و ساماندهی آنها.»
کرباسچی درباره مختصات رهبری یک جریان سیاسی افزود: «رهبری یعنی این که اگر زمانی به مشکلی برخورد کردیم، او بیاید و مشکل را حلوفصل کند. اگر نقصی وجود دارد، رفع آن نقص توسط رهبری جریان انجام شود. اگر لازم باشد، در نقاط حساسی حضور یا عدم حضور افراد را مدیریت کند. قبول مسئولیت در زمانهای حساسی که باید عواقب یک تصمیم برعهده گرفته شود از نقشهای مهم رهبر یک جریان است. رهبری تنها وجه علاقه و احترام از طرف اعضا و گروهها نیست و باید تمامی جنبهها را دنبال کند. نه آقای خاتمی هرگز چنین ادعایی داشتهاند که رهبر مجموعه جریان اصلاحات هستند و نه جریان اصلاحات با هم بر سر رهبری جریان اصلاحات توافق کردهاند. گروههای جریان اصلاحات به آقای خاتمی بسیار علاقهمند هستند اما اینگونه نیست که همه با هم توافق کردهاند که در شرایط فعلی ایشان رهبر جریان اصلاحات تلقی شوند. شاید جمله درستتر این باشد که جریان اصلاحات پیش از آن که به رهبر جدید نیاز داشته باشد، از اساس نیازمند «رهبر» است.»
محمد قوچانی، سردبیر روزنامه سازندگی و عضو حزب کارگزاران، در توضیح گفتوگوی اخیر کرباسچی با سازندگی به «اعتمادآنلاین» گفت: «موضوعی که کرباسچی بیان کرد، تلاش و رایزنی به رهبری و محوریت رئیس دولت اصلاحات، برای بازسازی و نوسازی جبهه اصلاحات است. معنی این سخنان اصولا نمیتواند عبور از رئیس دولت اصلاحات باشد، چون همچنان محوریت این تلاشها اوست.»
قوچانی تصریح کرد: «بیان این که رئیس دولت اصلاحات تاکنون به لحاظ تشکیلاتی، یعنی سازمانی و با یک سازوکار حقوقی روشن بهعنوان رهبر جبهه اصلاحات انتخاب شده باشد، به معنای عبور از وی نیست. این اتفاق تاکنون نیفتاده است و وی در دوران ریاستجمهوری هم حاضر نبودند به لحاظ حزبی رهبر یک جریان سیاسی خاص باشند. در سالهای اخیر هم که وی نقش بیشتری ایفا کردند و رهبری گفتمانی را برعهده گرفتند، باز هم پذیرش یک سازوکار حقوقی نبوده است و خود وی نخواست رسما بهعنوان رهبر اصلاحات باشد.»
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی اظهار کرد: «وی در همین مصاحبه عنوان میکنند که یکی از شروط رهبری حلوفصل منازعه در درون جبهه اصلاحات است و مرجع داوری در هرگونه تحول و تصمیم یا دعوا و اختلافنظر رهبری اصلاحات است. اتفاقا محور مصاحبه این است که اگر رهبری اصلاحات انجام میشد، نوبت به برخی افراد نمیرسید.»
قوچانی گفت: «پیش از این سعید حجاریان، عباس عبدی و احمد زیدآبادی هم اشاره کرده بودند که حتما باید در لیدری اصلاحطلبان مجلس و شورای عالی سیاستگذاری تغییر ایجاد شود.»
او با اشاره به این که برخی کانالهای نزدیک به شورای عالی سیاستگذاری موضوع تعریف و بازسازی اصلاحات را حمل بر خود دانستهاند، تأکید کرد: «عبور و انتقاد از شورای عالی سیاستگذاری به معنای عبور از آقای خاتمی نیست و موضوع اصلی ما مدیریت اصلاحات در شورای عالی است.»
محمد عطریانفر هم در واکنش به مصاحبه اخیر کرباسچی به «پانا» گفت: «من تمام این اخبار را تکذیب میکنم. برداشتها، برداشتهای ناصوابی است که از مصاحبه دبیرکل (کرباسچی) صورت گرفته... دبیر کل کارگزاران سازندگی اظهاراتی کرده است که به مفاد مباحث بازمیگردد و ارتباطی با خروج از جریان اصلاحات ندارد... جهتگیری دبیر کل و به طور کلی حزب کارگزاران سازندگی همواره به سمت تحکیم و بازسازی برای حفظ اصلاحات بوده است.»
این عضو شورای مرکزی کارگزاران ادامه داد: «ما همچنان به اصلاحات پایبند هستیم و از این جریان سیاسی اعلام خروج نکردهایم و اخبار منتشرشده در این زمینه را تکذیب میکنم.»
انتهای پیام