دریاچه وان ترکیه، مثلث نیلگون رمزآلود

دریاچه‌ی وان بزرگ‌ترین دریاچه‌ی آب‌شور خاورمیانه بعد از دریاچه‌ی ارومیه‌ی ایران است. در عین لذت بردن از منطقه آبی و سرسبز می‌توانید از جاذبه‌های کوچک و بزرگ دیگری که در اطراف این دریاچه قرار دارند، دیدن کنید و به‌ این‌ ترتیب سفر خود را به وان پربار سازید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سفرباتو، قبل از سفر به وان نکات جالبی در مورد این منطقه وجود دارد که شاید دانستن آن‌ها خالی از لطف نباشد. دریاچه‌ی وان بزرگ‌ترین جاذبه‌ی این شهر است. چرا که در عین لذت بردن از منطقه آبی و سرسبز می‌توانید از جاذبه‌های کوچک و بزرگ دیگری که در اطراف این دریاچه قرار دارند، دیدن کنید و به‌ این‌ ترتیب سفر خود را به وان پربار سازید.

جغرافیای دریاچه‌ی وان:

دریاچه‌ ی وان در تور وان بزرگ‌ ترین دریاچه‌ ی آب‌شور خاورمیانه بعد از دریاچه‌ی ارومیه‌ی ایران و بزرگ‌ترین دریاچه‌ی کشور ترکیه است. این دریاچه از رودهای کوچکی که از کوه‌های اطراف سرازیر  می‌شود؛ سرچشمه می‌گیرد و شور بودن آب بالطبع آن را برای آشامیدن نامناسب می‌کند. تنها نشانه‌ای از حیات که در این دریاچه  مثلثی شکل به چشم می‌خورد، گونه‌ای خاص از ماهی است که طی سالیان برای زندگی در آب‌شور تکامل پیدا کرده است. این ماهی که به نام "شاه‌ماهی مروارید" معروف شده است در فصل تخم‌ریزی به دهانه‌ی رودخانه‌ها و جریان‌های ورودی به رودخانه مهاجرت می‌کند و بعد از اتمام فصل تخم‌ریزی به دریاچه وان برمی‌گردد.

دریاچه‌ی وان با کوه‌های بلند و یک آتش‌فشان احاطه‌ شده است و به دلیل وجود کلیسای یک کشیش ارمنی در نزدیکی خود برای جامعه‌ی ارمنی‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است.  عمق این دریاچه ۱۷۱ متر تخمین زده‌شده و بنا به  یافته‌ها قسمت‌های شمالی آن از عمق کمتری برخوردار است.

دریاچه‌ی وان دارای یک ساحل عمومی ۴۵۰ کیلومتری نیز هست. بر طبق آمارها این منطقه در سال ۲۰۱۰ توانسته حدود ۱.۹ میلیون جمعیت را از ایران به خود جذب کند. ارومیه نزدیک‌ترین شهر ایران به وان در ترکیه محسوب می‌شود که حدود چهار ساعت با یکدیگر فاصله‌دارند.

رمز و راز دریاچه‌ی وان:

دریاچه‌ی وان را می‌توان رازآلود هم به‌حساب آورد. استالاگمیت‌هایی به طول ۱۰ متر در زیرآب به چشم‌ خورده‌اند، اما آنچه شاید بیشتر به این راز دامن بزند، به گفته محققان و غواصان دانشکده ماهیگیری دانشگاه "یوزونچو ییل" وانvan Yüzüncü Yıl University ، قلعه‌ای به قدمت ۳۰۰۰ سال است که زیرآب مدفون شده است. عکاس این مجموعه ذکر می‌کند که نزدیک به ده سال است که از مرواریدها و مرجان‌های منحصربه‌فرد این دریاچه عکاسی می‌کند.

این قلعه‌ی زیرآب بدون شک جاذبه‌ای غیرقابل‌انکار برای محققان باستان‌شناس به شمار می‌رود که سالانه برای تحقیق و بررسی پیشینه‌ی این قلعه به این منطقه می‌آیند. سنگ‌های برش خورده‌ی دیده‌شده در ساختار این قلعه گمانه‌زنی‌ها را به این سمت سوق داد که این بنا در عصر آهن توسط مردمانی از تمدن "اورارتو"، یعنی قلمرویی که در کنار دریاچه وان و تپه‌های تاریخی ارمنستان شکل‌گرفته بوده است، ساخته‌شده. قوم اورارتو، قومی باستانی در سه هزار سال پیش بودند که در آن زمان محل این قلعه را پایتخت خود قرار داده بودند. قلیایی بودن آب دریاچه توانسته است بخش قابل‌توجهی از قلعه را با آسیب و تخریب به نسبت کمتری حفظ کند.

 همین خاصیت قلیایی باعث شده شنا در آن برای بیشتر از ۱۵ دقیقه توصیه نشود. همچنین این دریاچه پر از املاح و مواد معدنی همچون کربنات سدیم است. لذا آب دریاچه مصارف آشامیدنی و کشاورزی ندارد اما برای ساخت شوینده‌ها از آن در صنعت استفاده می‌شود. با اینکه در زمستان آب دریاچه‌ی وان  با افت دمایی بین -۳ تا -۳۰ درجه سانتی‌گراد مواجه می‌شود اما بالا بودن غلظت نمک در این دریاچه موجب یخ نزدن آن در این فصل می‌شود.

تفریحات آبی همیشه نظر بخش عمده‌ای از گردشگران را به خود جلب می‌کند. تجربه‌ی قایق‌سواری و غواصی در این دریاچه نیز شاید خالی از لطف نباشد و می‌تواند رنگی از هیجان به سفر شما ببخشد. در اطراف دریاچه‌ی وان قایق‌هایی هستند که می‌توانید با آن‌ها گشت‌ و گذاری دلپذیر در میان آب بزنید، همچنین می‌توانید سفری چهارساعته با قایق به شهر تاتوان در قسمت غربی دریاچه داشته باشید.

مکان‌هایی نیز در اطراف دریاچه وجود دارند که امکانات لازم برای غواصی را در اختیار شما خواهند گذاشت. ماهیگیری نیز از دیگر تفریحات این دریاچه به‌حساب می‌رود. همچنین برای دیدن جاذبه‌های بیشتر این دریاچه می‌توانید خود را به شهر ادرمیت (Edremit)   در ۲۰ کیلومتری جنوبی شهر وان برسانید. همچنین قیمت تور ترکیه با سایت سفر باتو را در سایت ببینید.

 بهترین زمان برای سفر به وان اواخر بهار و تابستان است، چراکه آب‌وهوای سرد این منطقه در دو فصل پاییز و زمستان آن را برای تفریح نامناسب می‌سازد. همچنین آگاه باشید که اختلاف دمای شب و روز در این منطقه بالاست.

انتهای رپرتاژ اگهی

  • سه‌شنبه/ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98052210675
  • خبرنگار : 30054