به گزارش ایسنا، این شرکت نفتی دولتی در نخستین گزارش درآمد نیمه سالانه خود اعلام کرد سودش ۱۲ درصد در شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا کرده و به ۴۶.۹ میلیارد دلار رسیده است. این شرکت از غولهایی مانند اپل، آمازون و سایر تولیدکنندگان بزرگ نفت که بسیاری از آنها در نتیجه کاهش تولید و قیمت نفت، با افت شدید سود مواجه شدهاند بالاتر ایستاد.
خالد الدباغ، معاون امور دارایی، استراتژی و توسعه آرامکو در مصاحبهای اظهار کرد: ما بزرگترین و بهرهورترین ذخایر نفت جهان را در اختیار داریم. نتایج مالی بی رقیب ما در شرایطی که قیمتهای نفت پایین رفته است، گواهی بر انعطاف پذیری آرامکو است.
آرامکو در نیمه اول سال میلادی جاری ۴۶.۴ میلیارد دلار سود سهام پرداخت کرد که شامل ۲۰ میلیارد دلار پرداخت ویژه به مالکش یعنی دولت عربستان سعودی بود. این شرکت سال گذشته شش میلیارد دلار پرداخت کرده بود. این موضوع برای سرمایهگذاران در آستانه برنامه عرضه اولیه عمومی بخشی از سهام آرامکو اهمیت خاصی دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، آرامکو که نام رسمی آن شرکت نفت عربستان سعودی است، اظهارنامههای مالی خود را برای نخستین بار در آوریل و در آستانه فروش ۱۲ میلیارد دلار اوراق قرضه منتشر کرده بود و اکنون آماده عرضه اولیه عمومی سهام خود میشود که بسیاری انتظار دارند بزرگترین عرضه اولیه عمومی باشد که تاکنون انجام شده است.
میانگین قیمت فروش نفت خام آرامکو در نیمه اول امسال ۶۶ دلار در هر بشکه در مقایسه با ۶۹ دلار در مدت مشابه سال گذشته بود در حالی که تولید نفت خام معادل ۱۰ میلیون بشکه در روز ثابت ماند. برخلاف اکثر شرکتهای انرژی دیگر، تولید آرامکو که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است توسط دولت کنترل میشود و اقتصاد عربستان از حق امتیاز و مالیاتی که این شرکت پرداخت میکند، حمایت میشود.
اگرچه وابستگی اقتصاد عربستان به آرامکو، بار سنگینی روی نقدینگی این شرکت تحمیل کرده است اما در نتیجه هزینه سرمایه کمتر و جا به جایی سرمایه در گردش، جریان نقدینگی آرامکو هفت درصد رشد کرد و به ۳۸ میلیارد دلار رسید.
عربستان سعودی میخواهد با فروش پنج درصد از سهام آرامکو در بورس، ۱۰۰ میلیارد دلار تهیه کند. این کشور ارزش آرامکو را دو تریلیون دلار تخمین زده است با این حال نتایج مالی آرامکو در سال ۲۰۱۸ نشان داد ارزش این شرکت حدود ۱.۲ تریلیون دلار است.
انتهای پیام