به گزارش ایسنا، احمدرضا فیروزی با اشاره به سابقه فعالیت جهاد دانشگاهی اظهار کرد: با تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۵۹ و به فرمان بنیان گذار کبیر انقلاب، جهاد دانشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد و از آن سال تا کنون این نهاد توانسته به وظایف خود بر اساس اساسنامه ای که برای آن تعریف شده در حوزههای مختلف فرهنگی، علمی، پژوهشی، اجتماعی و ... به خوبی عمل کند.
وی با اشاره به اولین ماموریت جهاد دانشگاهی توضیح داد: دانشگاهها در ابتدای انقلاب با مخاطراتی مواجه بودند که حتی به تعطیلی دو ساله آنها ختم شد و در آن شرایط جهاد دانشگاهی ماموریت پیدا کرد تا راه اندازی مجدد دانشگاهها را در دستور کار خود قرار دهد.
فیروزی تصریح کرد: بعد از راه اندازی دانشگاهها، جهاد دانشگاهی با ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاهها و جامعه به پویایی هر چه بیشتر فضای آن روز کشور کمک بسیاری کرد که البته این مامویت تا کنون نیز ادامه دارد.
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز با بیان اینکه جهاد دانشگاهی به واسطه ماموریتهای محوله خود سعی در بهبود شرایط جامعه در زمینههای مختلف دارد، خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی در طول چند دهه فعالیت خود سعی داشته متناسب با ظرفیتهای استانهای مختلف در مسیر توسعه و رفع کمبود و کاستیهای کشور گام بردارد.
فیروزی در ادامه با اشاره به سابقه فعالیت جهاد دانشگاهی البرز گفت: جهاد دانشگاهی تا قبل از استانی شدن البرز در دانشگاه خوارزمی به عنوان جهاد دانشگاهی واحد خوارزمی (تربیت معلم) فعالیت داشت و بعد از استانی شدن البرز ارتقا پیدا کرد و به جهاد استان تغییر عنوان داد.
وی با اشاره به ماموریتهای پژوهشی جهاد استان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی البرز در حوزه پژوهش دارای سه گروه آسیب شناسی اجتماعی، برنامه ریزی و مطالعات شهری و گروه علوم شناختی است .
این مسئول توضیح داد: در کنار این سه گروه، مرکز خدمات تخصصی جی آی اس(سامانه های جغرافیایی) و مرکز تخصصی خون بند ناف کرج و فردیس نیز تحت پوشش جهاد دانشگاهی البرز در حوزه پژوهشی فعالیت دارند.
ذخیره سازی ۱۷۵۰ نمونه خون بند ناف در نمایندگی البرز
فیروزی با اشاره به سازوکار مرکز تخصصی خون بند ناف گفت: نمایندگی بانک خون بندناف رویان در البرز از سال ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون بیش از هزار و ۷۵۰ مورد ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف نوزادان در استان انجام شده است.
وی با اشاره به تعداد خون بند ناف ذخیره شده البرز در سال گذشته افزود: سال گذشته بیش از ۴۵۰ مورد ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در استان صورت گرفته است.
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز تصریح کرد: اگر خانوادهای تمایل به انجام ذخیرهسازی خون بندناف فرزند خود را دارد باید از ابتدای ماه نهم در ۳۶ هفتگی بارداری اقدامات لازم را برای هماهنگی با مرکز، جهت تهیه خون بندناف انجام دهد .
فیروزی افزود: سلولهای بنیادی بعد از زایمان در بیمارستان در شرایط کاملاً استریل توسط کارشناسان خونگیر جمعآوری و نمونه به تهران منتقل میشود تا در آنجا سلولهای بنیادی از سایر سلولها جداشده و آزمایشها مختلف بر روی آن صورت بگیرد.
این مسئول با بیان اینکه سلولهای بنیادی خون بندناف برای هرکس که از نظر ژنتیکی با فرد شباهت داشته باشد قابلاستفاده است، تصریح کرد: شباهت ژنتیکی والدین ۵۰ درصد، خواهر، برادر، عمو، دایی، خاله و سایر بستگان حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد است و این افراد شانس استفاده از سلولهای بنیادی را دارند .
فیروزی ادامه داد: خون بند ناف حاوی سلولهای بنیادین است و بهترین فاکتورهای خونی را در خود دارد و میتوان از آن برای درمان بسیاری از بیماریهای خاص و صعب العلاج مثل تالاسمی استفاده کرد.
وی با اشاره به لزوم اطلاع رسانی مناسب در خصوص فعالیت نمایندگی بانک خون بندناف در فردیس و کرج گفت: متاسفانه خانوادههای زیادی در استان از امکان فریز خون بند ناف فرزند خود مطلع نیستند که در این خصوص رسانهها باید اطلاع رسانی بیشتری صورت دهند تا خانوادهها فرصت موجود را از دست ندهند.
این مسئول تاکید کرد: بدون شک با اطلاع رسانی درست، فرهنگسازی مناسبی در خصوص ذخیره خون بند نوزادان در خانوادههای البرزی صورت میگیرد و به سمتی پیش می ریم که همه خانوادهها به این مرکز مراجعه و زندگی را برای عزیزان خود ذخیره کنند.
جهاد دانشگاهی البرز؛ پیشرو در فعالیتهای فرهنگی نوآورانه
فیروزی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به کارکردهای فرهنگی جهاد دانشگاهی توضیح داد: یکی از ویژگیهای جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی، فعالیتهای نوآورانه فرهنگی است که بالاخص با برگزاری سلسله نشستهای خلاقانه فرهنگی اجتماعی، اردوهای فناورانه، مسابقات و جشنوارههای فرهنگی هنری، در این حوزه همواره پیشرو بوده است.
وی گفت: جهاد دانشگاهی طی سالهای گذشته اقدامات مناسبی برای عمل به این رسالتهای فرهنگی صورت داده که برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی یکی از مهمترین آنها است.
فیروزی ابراز کرد: مسابقات مناظرات دانشجویی طی سالهای اخیر به ویژه سال قبل با استقبال خوب دانشجویان مواجه بوده که این امر نشان دهنده پویایی دانشجویان دانشگاههای استان است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره علم تا عمل به عنوان دیگر فعالیت فرهنگی جهاد، گفت: سالی که جهاد دانشگاهی البرز مجری برگزاری این جشنواره شد، از استان ما ۸۰ طرح نوآورانه انتخاب شد که در مقایسه با دورههای قبل قابل مقایسه نبود.
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز توضیح داد: در سالی که جهاد البرز مجری این جشنواره بود، البرز جزء سه استان برتر در حوزه معرفی طرحهای فناورانه معرفی شد.
کتاب طرح ملی پیمایش خانواده به زودی رونمایی میشود
فیروزی در ادامه با اشاره به دیگر طرح اجرا شده توسط جهاد دانشگاهی البرز افزود: طرح پیمایش ملی خانواده یکی دیگر از طرح هایی است که جهاد دانشگاهی به فراخور نیاز جامعه طی دو سال گذشته اجرا کرده و این طرح با هدف حل مشکلاتی که خانوادهها با آن مواجه هستند اجرایی شده است.
این مسئول اضافه کرد: در این طرح محورهای مختلفی همچون ازدواج، نگرش جنسیتی، روابط خانوادگی و اجتماعی، عوامل خوشبختی، فرزندآوری، فرزندپروری و ... مورد بررسی قرار گرفت و امید است نتایج این طرح از طریق دستگاههای مختلف در برنامهریزیها مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: نتایج اولیه این پیمایش در قالب کتابی به چاپ رسیده و به زودی رونمایی میشود.
فیروزی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه باید از ظرفیتهای جهاد دانشگاهی بیش از پیش استفاده شود، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی به دنبال شناسایی اولویتهای جامعه است و امیدواریم از ظرفیتهای این نهاد به خوبی استفاده شود تا کشور بتواند در شرایط خاص امروز مسیر توسعه را به درستی طی کند.
وی خاطر نشان کرد: امروز که شاهد تحمیل تحریمهای سخت توسط دشمنان هستیم، میتوان از ظرفیت جهاد دانشگاهی برای دستیابی به خودکفایی به خصوص در حوزههای علمی و فناورانه استفاده کرد که این امر در گرو اعتماد مسئولین به توانمندیهای جهاد است.
فیروزی افزود: نباید اجازه دهیم توانمندیهای داخلی به هدر بروند چون در شرایط امروز با تکیه بر این توانمندیها است که میتوانیم نیازهای مختلف کشور را برطرف کنیم.
اختصاص ۱۵۰ میلیون یورو به طرحهای فناورانه جهاد دانشگاهی
این مسئول تصریح کرد: امسال برای اولین بار در طول چهار دهه اخیر ۱۵۰ میلیون یورو به طرحهای فناورانه و علمی جهاد دانشگاهی اختصاص داده شده که قرار است با تخصیص آن، بیش از ۲۰ طرح موثر در کشور اجرایی شود.
وی در ادامه با اشاره به زیرمجموعه های جهاد دانشگاهی استان گفت: دفتر تجاریسازی و اشتغال دانشآموختگان، دفتر تسهیلگری اجتماع محور کلاک و خلجآباد، خبرگزاری ایسنا منطقه البرز و نمایندگی استانی خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، دفتر مطالعات فرهنگی، شعبه مرکز افکار سنجی دانشجویان( ایسپا) ، مرکز آموزشهای کوتاه مدت و بلند مدت از دیگر بخشهای جهاد دانشگاهی البرز هستند.
فیروزی توضیح داد: جهاد دانشگاهی البرز شش مرکز آموزش کوتاه مدت دارد که سالانه حدود ۴۰ هزار فراگیر از آموزشهای این مراکزه بهرهمند میشوند و در مرکز آموزش بلند مدت (مرکز علمی کاربردی) نیز بیش از هزار و ۲۰۰ دانشجو مشغول تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: همواره تلاش جهاد دانشگاهی البرز بر این بوده است که به اقتضای نیازهای جامعه و در راستای مهارتافزایی شهروندان با راهاندازی دپارتمانهای مختلف آموزش در حوزههای تخصصی و عمومی به ایفای نقش بپردازد.
ما می توانیم...
سرپرست جهاد دانشگاهی البرز در ادامه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در طول چند دهه فعالیت خود همواره حامی دولتها بوده و نگاه سیاسی به هیچ دولتی نداشته، خاطرنشان کرد: رویکرد جهاد دانشگاهی هرگز قائل به فرد نبوده و در تمام این سالها در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری گام برداشته است.
وی با اشاره به اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی همواره برای تحقق شعار"ما میتوانیم" تلاش میکند، گفت: خوشبختانه به واسطه انعطافی که جهاد دانشگاهی دارد، طرحها و پروژههای تعریف شده در این مجموعه بدون بروکراسی اداری و در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی میشود که همین باعث شده تا حد زیادی به تحقق شعار ما میتوانیم نزدیک شویم.
این مسئول افزود: هر زمان که از سوی مسئولان به جهاد دانشگاهی اعتماد شده و مأموریتهای سپرده شده است همواره تلاش بر این بوده است که پاسخ این اعتماد به گونه مطلوبی داده شود.
فیروزی در پایان اظهار امیدواری کرد که با افزایش اعتماد دستگاههای مختلف به جهاد دانشگاهی، ظرفیتهای این نهاد انقلابی بیش از پیش متبلور شود.
انتهای پیام