به گزاش ایسنا، قدرت الله ترابی نژاد در شورای اداری لرستان که با حضور رئیس دیوان محاسبات کشور برگزار شد، با تاکید بر اینکه در جریان سیل امسال شهرستان چگنی آسیب جدی دید، توضیح داد: در سایه خرابیهای پلدختر، شهرستان چگنی گم شد چرا که به زیرساختهای شهر سراب دوره و روستاهای ما آسیب جدی وارد شد.
وی ادامه داد: در جریان این سیل به روستاهایی نظیر حیاتالغیب، چم حسین، چم درمره، پاکدشت، قالبی، چم دیوان، خاطره و ... و در مجموع حدود 152 روستا آسیب جدی دید و بیش از 510 میلیارد ریال خسارت به زیربخش های عمرانی، زمین های کشاورزی، باغات، مزارع پرورش ماهی، ایستگاههای پمپاژ، دامداری ها، واحدهای تجاری و مسکونی و ... وارد شد.
ترابی نژاد با اشاره به اینکه 30 دهنه پل از شهرستان به طور کامل تخریب شده است، یادآور شد: بازگشایی راه های مسدود شده و احداث پل های موقت پس از سیل، برآورد خسارت ها و انعکاس به مسئولان، کمک در جهت پاکسازی زمین های کشاورزی، بازسازی و ترمیم خطوط آب، گاز ، پاکسازی شهرستان سراب دوره، لایروبی و ترمیم اولیه 35 کانال آب، ارزیابی دقیق خسارت وارد به کشاورزی و ثبت آن در سامانه سجاد و ... از جمله اقدامات پس از سیل بوده است.
وی با بیان اینکه تاکنون آواربرداری 1065 واحد مسکونی در این شهرستان انجام شده است، گفت: 889 واحد پیکنی شده است، آرماتور بندی 681 واحد انجام شده، فونداسیون 624 واحد، اسکلت بندی 377 واحد، دیوار کشی 36 واحد و ... به مرور انجام می شود.
ترابی نژاد تصریح کرد: اقدامات لازم ترمیم و بهسازی پل ها و راه های تخریبی مهم است که شاه بیت کار ماست و چنانچه ترمیم نشوند در زمستان با مشکل مواجه می شویم.
فرماندار چگنی با بیان اینکه رودخانه کشکان رودخانه ویرانگری است و هر سال تخریب به دنبال دارد، لذا ضرورت دارد جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، بنیاد مسکن و سایر دستگاهها برای مهندسی این رودخانه تدبیری بیندیشند، گفت: در مسیر رودخانه کشکان و خرمرود اکثر پل ها و راه های ارتباطی تخریب شده اند.
با بیان اینکه شهرستان چگنی دارای جمعیتی بالغ بر 45 هزار نفر و 205 روستا و دارای سه بخش مرکزی، ویسیان و شاهیوند است، بیان کرد: 522 کیلومتر راه اصلی، فرعی و آزاد راه در این شهرستان داریم که آزاد راه خرمآباد- پل زال از این منطقه عبور میکند و جاده سراسری خرم آّباد - جنوب و خرم آباد - کوهدشت و همچنین شاهرگهای اصلی جاده ها از این شهرستان عبور می کند.
وی یکی از دغدغه های شهرستان را استقرار ادارات ثبت اسناد دانست و با اشاره به اینکه ایجاد هلال احمر، دادگاه ویسیان، هواشناسی و... از مطالبات مردم این شهرستان است، بیان کرد: چنانچه سد معشوره ساخته شود هم سیلاب را کنترل میکند و هم به نفع شهرستان های استان و استان خوزستان است.
استاندار لرستان خواستار نظارت بیشتر بر توزیع ردیفهای متفرقه وزارتخانهها شد.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدموسی خادمی در جلسه شورای اداری استان که با حضور دکتر عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: رسانههای لرستان مجموعهای پرنشاط و همراه هستند که امید میرود با همین روند و کیفیت به کار خود ادامه بدهند.
وی با بیان اینکه سفر مسئولان به استان فرصتی برای بهتر شدن عملکرد دستگاهها است و باعث بهینه شدن فضای کار میشود، افزود: همچنین این مهم سبب میشود که تصمیمگیریهای دولت در استانها بهتر اجرایی شوند.
خادمی بیان کرد: تصمیمگیریهای بالادستی با همان هدف در نقاط محلی اجرایی میشوند و قطعا اثرگذارتر خواهد بود.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه بخش عمدهای از کار برعهده دستگاههای نظارتی است و روند اجرایی شدن تصمیمها را کنترل میکنند، ادامه داد: آنها بررسی میکنند که آنچه در قوانین آمده در این مناطق پیاده شده یا خیر؛ برای همین وظیفه حساس و سختی دارند.
وی با بیان اینکه در مجموعه دولت و دولتها هیچ کاری جز آنچه قانون تعیین کرده را نمیتوانند انجام دهند، اضافه کرد: در مقابل، بخش خصوصی هر کاری به غیر از مواردی که قانون منع کرده را میتوانند انجام دهند.
استاندار لرستان بیان کرد: اگر مدیری کار زیادی انجام ندهد و خود را به خطر نیندازد خیلی دچار مشکل نمیشود اما آنهایی که فعالیت بیشتری دارند ممکن است آسیب ببینند.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای نظارتی در مرحله خرج حضور دارند و مدیر پیشگیرانه در کنار مدیر باعث میشود تا وی دچار مشکل نشود، ادامه داد: ممکن است به صورت موردی وارد عمل شوند و مستمر در دستگاه حضور ندارند اما وجود ذیحسابان باعث شده تا ارتباط با دستگاه محاسبات بهتر شود؛ چنانچه در استان این شرایط حاکم است.
خادمی ادامه داد: با توجه به حجم محاسباتی که وجود دارد اگر بتوانیم سیستمی که جایگاهی داشته باشد را پیادهسازی کنیم این روند بهتر خواهد شد.
استاندار لرستان با بیان اینکه گاها از قوانین برداشتهایی میشود، افزود: اگر سیستم مشاوره را به نظاممند تبدیل کنیم این مکانیسم بهتر خواهد شد.
وی به ردیفهای متفرقه در وزارتخانهها نیز اشاره کرد و گفت: توزیع این ردیفها خیلی خوب نیست و باید بر آنها نظارت بیشتری صورت گیرد تا حقوق استانها رعایت شود.
خادمی خاطرنشان کرد: همچنین در بحث سیل و بحران باید تصمیمهایی گرفته شود مانند ساخت دیواره ساحلی روستاها که در روند تعیین، تصویب و جذب اعتبار ممکن است مدت زمان زیادی بگذرد و زمستان فرا برسد و دیگر نتوان کار خاصی انجام نداد.
انتهای پیام