ابلاغ عرصه و حریم پلاسکو به استانداری/پلاسکو باید عین به عین ساخته شود

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران خبر داد: «ضوابط و مقررات عرصه و حریم هفت اثر تاریخی در اطراف ساختمان پلاسکو» به استانداری تهران اعلام شد که بر آن اساس، تخریب، نوسازی و هر گونه تغییر و تبدیل در این محوطه‌ی تاریخی در قلب تهران باید با مجوز میراث فرهنگی انجام شود.

محسن شیخ‌الاسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، مدرسه و کلیسای ژاندارک، خانه مشیرالدوله پیرنیا، خانه هرمز پیرنیا، خانه سردار معتمد،  مسجد هدایت و ساختمان تجاری غریب را هفت بنای قرار گرفته در محدوده‌ی ساختمان پلاسکو دانست که باید انجام هر نوع عملیات ساختمانی درعرصه و حریم آن‌ها بر اساس ضوابط و مقررات عرصه و حریم اعلام شده باشد.

او با اشاره به این‌که در این ابلاغ،  نقشه‌ی محوطه نیز ارائه شده و نقاط مورد نظر روی آن به طور دقیق مشخص شده‌اند، بیان کرد: ۲۴ تیر این ضوابط به استانداری تهران ابلاغ شد، که براساس ضوابط مشخص شده در صورتی که هر نوع عملیاتی در دستور کار قرار گیرد، نخست باید از میراث فرهنگی استعلام شود.

کلیسا و مدرسه ژاندارک

وی با تاکید بر این‌که بر اساس این ضوابط، باید ساختمان پلاسکو «عین به عین» ساخته شود، محدوده‌ی مشخص شده برای حریم این آثار تاریخی را از شرق «خیابان لاله‌زار»، غرب خیابان «فردوسی»، شمال «خیابان منوچهری» و جنوب «خیابان جمهوری» اعلام کرد.

به گفته‌ی او، در این محدوده و براساس ضوابط تعیین شده، حداکثر ارتفاع و ساخت‌وساز در این محدوده با کسب مجوز میراث فرهنگی حداکثر ۱۲ متر و ساخت‌وساز بیش از ۱۲ متر از کف معبر مجاور ممنوع است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، با اشاره به وجود آثار تاریخی دیگری در عرصه‌ی این آثار ثبتی، هر نوع ساخت‌وساز و تغییر و تخریب در مناطق اعلام شده را ممنوع اعلام و تاکید کرد: روی نقشه‌ی ابلاغ شده به استانداری، هر کدام از محدوده‌های مشخص شده‌ی شمال، جنوب، شرق و غرب با رنگ‌هایی مشخص شده‌اند که هر کدام ضوابط ویژه‌ای دارند.

وی با تاکید بر این‌که  در این نقشه، ساختمان پلاسکو نیز با رنگ دیگری مشخص و تاکید شده که آن باید از نظر شکل، اندازه، ارتفاع و معماری عین به عین ساخته شود، اظهار کرد: عرصه‌ی مجاور این بنا یعنی ضلع جنوب شرقی پلاسکو، با رنگ بنفش مشخص شده که قابلیت بازسازی به ارتفاع اثر ثبتی مجاور یعنی خانه «سردار معتمد» را دارد، یعنی آن بخش پلاسکو فقط به اندازه خانه سردار معتمد که در مجاورت شرقی پلاسکو است، می‌تواند ساخته شود، همچنین در همان نقطه و برخی نقاط دیگر با رنگ کرم مشخص شده که بر آن اساس هر نوع تخریب و اقدامی که منجر به آسیب رساندنِ آثار واجد ارزشی که با کرم مشخص شده‌اند، ممنوع است.

پارکینگ اکبر و خانه سردار معتمد در عرصه پلاسکو

او بناهای تاریخی مانند کافه باغ شمیران، هتل پالاس که در بخش شمال شرقی چهارراه استانبول قرار دارد، پاساژ دیبا، خانه مشیرالدوله  و خانه ولی‌الله پیرنیا را نیز از جمله بناهای تاریخی دانست که در این محدوده با رنگ کرم مشخص شده‌اند و هر نوع تخریب و اقدامِ منجر به تخریبِ یا آسیب رساندن به آن‌ها ممنوع است.

شیخ‌الاسلامی همچنین با تاکید بر این‌که یکسری بناهای تاریخی قرار گرفته در این محدوده نیز به صورت سطح بندی ثبت شده‌اند، ادامه داد: براساس ضابطه‌های مشخص شده هیچ نوع دخل و تصرفی در آن‌ها نیز نمی‌توان کرد، چون یکسری آثار واجد ارزش در محدوده دیده شده که براساس ضوابط عمومی (مانند غیرمجاز بودن حفر چاه غیرمعمول، گودبرداری غیرمعمول و تغییر کاربری مضر) آسیب رساندن به آن‌ها نیز ممنوع است.

به گفته‌ی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، این ضوابط با تائید محمد حسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران - و مصطفی پورعلی - مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی - و با ابلاغ علی اصغر مونسان - رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - لازم‌الاجراست، همچنین همین ابلاغ با امضای پرهام جانفشان - مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران -  نیز به استانداری تهران ابلاغ شده است.

شیخ‌الاسلامی همچنین تاکید کرد: این ضوابط روی طرح تفصیلی شهر تهران نیز جانمایی می‌شوند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98051608486
  • خبرنگار : 71191