به گزارش ایسنا، یوسف حمود، سخنگوی نیروهای مسلح مخالف سوریه به خبرگزاری رویترز گفت: هزاران نظامی آماده هستند تا در کنار ترکیه در حملات نظامی این کشور علیه نیروهای کرد در منطقه شرق فرات بجنگند.
در این راستا، یک منبع مخالف دیگر گفت: همزمان با استقرار ارتش ترکیه در امتداد مرزها برای انجام عملیات نظامی که انتظار میرود از خاک سوریه و ترکیه آغاز شود، گروههای مخالف آماده همکاری هستند.
نیروهای سوریه دموکراتیک با بیان اینکه تهدیدهای ترکیه را با آغاز حملات نظامی در مناطق شمال و شرق سوریه پاسخ قاطع خواهند داد، اعلام کردند، ضمن شروطی با ایجاد منطقه امن در این منطقه موافق هستند.
نوروز احمد، عضو فرماندهی این نیروها گفت: اگر ترکیه در شمال و شرق سوریه دست به حملاتی بزند، واکنش کوبنده خواهد بود و همه جا به میدان جنگ تبدیل میشود. نیروهای سوریه دموکراتیک ترکیه را به احیای گروه تروریستی داعش، ایجاد تنش و بیثباتی متهم کردند.
این اظهارات در حالی ایراد میشوند که دولت خودمختار کردها در شمال و شرق سوریه با صدور بیانیهای تهدید کردند، تهدیدات ترکیه برای اجرای عملیات نظامی علیه مناطقی در شمال سوریه را پاسخ میدهند و از جامعه بینالملل نیز خواستند آنکارا را از اجرای تهدیدات خود باز دارد.
درباره منطقه امن در شمال سوریه نیز این نیروها شروط ایجاد این منطقه را مشخص کردند مبنی بر اینکه حداکثر در عمق ۵ کیلومتری و خارج از شهر بوده و تحت کنترل ترکیه نباشد.
روز دوشنبه دور جدیدی از مذاکرات میان مسؤولان نظامی آمریکا و ترکیه در آنکارا درباره ایجاد منطقه امن در شمال سوریه با هدف جدایی مرزهای ترکیه از برخی از پایگاههای یگانهای مدافع خلق کردها و دستیابی به راههای پایان دادن به نگرانی امنیتی ترکیه در مرزهایش با سوریه آغاز شد.
ترکیه خواستار ایجاد منطقه امن بدون حضور کردها در شمال سوریه است و پیش از این هم تهدید کرده است که اگر با آمریکا در این باره به تفاهم نرسد، مجبور خواهد بود به تنهایی این تصمیم را اجرایی کند.
ترکیه روز دوشنبه بار دیگر نیز از آمریکا خواست از گروههای کرد در شمال سوریه حمایت نکند این در حالی است که واشنگتن روی ممانعت از حمله آنکارا علیه این گروهها متمرکز است.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری در آنکارا تصریح کرد: منتظر آمریکا هستیم تا پاسخ مثبتی به درخواست ما درباره عدم همکاری با یگانهای مدافع خلق کردها بدهد. آمریکا و کشورهای غربی مانند فرانسه از نظامیان کرد علیه داعش در سوریه حمایت میکنند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه تهدید کرد، علیه پایگاههای یگانهای مدافع خلق کردها در شرق فرات دست به حملات نظامی میزند. وی ادامه داد: وارد عفرین، جرابلس و الباب شدیم. اردوغان ضمن اشاره به مناطق تحت کنترل گروههای مخالف سوریه که ترکیه از آنها حمایت میکند، گفت: به شرق فرات نیز خواهیم رفت.
پیش از این هم رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرده بود، آمریکا و روسیه را در جریان تصمیم آنکارا برای آغاز عملیات نظامی در شرق فرات قرار داده است. این در حالی است که نیروهای کرد سوریه تهدید کردند حملات و تهدیدهای ترکیه را قاطعانه پاسخ میدهند.
طی هفتههای اخیر رسانههای ترکیه از ارسال تجهیزات نظامی و یگانهای کماندو به مناطق این کشور نزدیک مرزها با سوریه خبر دادند.
ترکیه با حضور نیروهای کرد در مناطق نزدیک به مرزهای خود مخالف بوده و آنها را تشکیلات تروریستی میداند که امنیت ملیاش را تهدید میکنند و در عین حال خواستار ایجاد "منطقه امن" در شمال سوریه آن هم بدون حضور نظامیان کرد است.
آنکارا ضمن همکاری با گروههای مخالف سوریه طی سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در شمال سوریه علیه نیروهای کرد و داعش دست به دو عملیات نظامی "سپر فرات" و "شاخه زیتون" زد و توانست برخی از مناطق را پس بگیرد.
انتهای پیام