رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی:

با سود روزانه یک درصد سپرده‌گذاران می‌توانیم ۴۳۲۷ کلاس درس بسازیم!

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌گوید که با سود روزانه پرداختی به یک درصد سپرده‌گذاران که از مالیات هم معاف هستند، می‌توانیم ۴۳۲۷ کلاس درس بسازیم.

به گزارش ایسنا، محمدرضا دیانی امروز (دوشنبه) در یک نشست خبری، اظهار کرد: در حالیکه صنایع ما به دلیل کمبود نقدینگی زمین‌گیر هستند، آمارها نشان می‌دهد که ۲.۵ درصد سپرده‌گذاران غیردولتی، ۸۵ درصد سپرده‌های کشور را در اختیار دارند و تنها یک درصد این سپرده‌گذاران نیز صاحب ۷۴ درصد سپرده‌ها هستند.

وی افزود: با سود روزانه پرداختی به یک درصد سپرده‌گذاران که از مالیات هم معاف هستند می‌توانیم ۴۰۰ کیلومتر بزرگراه یا ۴۳۲۷ کلاس درس یا ۱۰ بیمارستان ۱۰ تخته بسازیم. در چنین شرایطی لایحه
مالیات بر عایدی سرمایه نیز سال‌ها است که در مجلس شورای اسلامی دست به دست می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی همچنین تصریح کرد: اگر تصویب این لایحه زمان می‌برد، بهتر است که سران قوا به موضوع ورود کرده و لایحه مالیات بر عایدی سرمایه را سریع‌تر تصویب کنند چراکه تنها راه مبارزه با تحریم‌ها، تولید ملی است.

وی با بیان اینکه کارخانه‌های تولید لوازم خانگی در حال حاضر با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصد فعالیت می‌کنند، گفت: این صنعت در حال حاضر به حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد تا بتواند ظرفیت تولید را به ۶۰ درصد برساند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه در 10 سال گذشته مقام معظم رهبری و همه نخبگان کشور بارها تاکید کرده‌اند که نقدینگی باید به سمت تولید جهت‌دهی شود، اظهار کرد: این در حالی است که در سال ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۲۶ و ۲۷ درصد از نقدینگی کشور در بخش تولید استفاده شده است.  

وی در ادامه پیشنهاد کرد که سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای بانک‌ها در نظر گرفته شود تا بانک‌ها ملزم شوند منابع خود را در بخش تولید سرمایه‌گذاری کنند.

دیانی همچنین سیاست‌های بانک مرکزی در زمینه کنترل نرخ ارز را موفق توصیف و ابراز امیدواری کرد که گام بعدی بانک مرکزی، جهت‌دهی نقدینگی به سمت تولید باشد.

منابع کشور در سفته‌بازی و ساخت آپارتمان‌های خالی استفاده می‌شود

وی افزود: در حال حاضر بخش زیادی از منابع کشور در سفته‌بازی و ساخت آپارتمان‌های خالی در مناطق بالاشهر که ارزش افزوده‌ای برای کشور ندارد، مصرف می‌شود یا به صورت سپرده در بانک‌ها است.

عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به تاثیر افزایش تولید بر حل مشکل اشتغال و آسیب‌های اجتماعی و همچنین افزایش درآمد سرانه کشور، تصریح کرد: اگر سیاست‌های کلی نظام در راستای حمایت تولید تقویت شود، رئیس‌جمهور آمریکا به این نتیجه می‌رسد که بدون مذاکره تحریم‌ها را بردارد؛ چراکه هدف او تضعیف اقتصاد کشور بوده، اما شاهد رشد اقتصاد ایران می‌شود.

دیانی  با بیان اینکه محصولات ایرانی خریداران زیادی در جهان دارد و تحریم‌ها مانع معامله ما نیست، تصریح کرد: در حال حاضر صنایع کشور به علت کمبود نقدینگی زمین‌گیر هستند و مکانیزم هدایت اعتبار بانکی به سمت تولید باید هر چه سریع‌تر به عنوان گام دوم بانک مرکزی، بعد از کنترل نرخ ارز تعریف شود.

وی تولید را عامل ارزش پول ملی عنوان کرد و گفت: پشتوانه اقتصاد کشور نفت و دولت نیست و امروز کشور به دولتی نیاز دارد که صنعت را پشتوانه اقتصاد کشور قرار دهد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه طلایی‌ترین فرصت در اختیار صنعت کشور است که شرط استفاده از آن تعیین سیاست‌های دقیق و منسجم است، اظهار کرد: برای ساخت قطعات مورد نیاز صنعت لوازم خانگی از نظر تکنولوژی مشکلی نداریم و اگر تاکنون این قطعات از طریق واردات تامین می‌شد، تنها دلیل آن صرفه اقتصادی بوده است.

وی همچنین مهم‌ترین مشکل صنعت لوازم خانگی را کمبود نقدینگی عنوان کرد و گفت: تحریم‌ها فقط باعث بروز مشکلاتی در زمینه لجستیک و حمل‌ونقل دریایی شدند که با برنامه‌ریزی درست قابل حل است.

این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اینکه چه تضمینی وجود دارد که بعد از برداشه شدن تحریم‌ها، تولیدکنندگان دوباره به واردات اقدام نکنند، تصریح کرد: این موضوع بستگی به سیاست‌های دولت دارد.

تولید انبوه منجر به کاهش قیمت می‌شود

دیانی در ادامه با بیان اینکه کارخانه‌های تولید لوازم خانگی در حال حاضر با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصد فعالیت می‌کنند، گفت: این صنعت در حال حاضر به ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد تا بتواند ظرفیت تولید را به ۶۰ درصد برساند.

وی با بیان اینکه تولید انبوه در این صنعت می‌تواند منجر به کاهش قیمت‌ها شود، اظهار کرد: همزمان با تخصیص منایع به صنعت لوازم خانگی باید سیاست‌های توانمندسازی متقاضیان همچون ارائه کارت اعتباری به خریداران در نظر گرفته شود.

عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران در ادامه از افزایش ۱۰۰ درصدی قاچاق به دلیل کمبود لوازم خانگی در بازار خبر داد و مدعی شد: دو سال گذشته دولت به صورت جدی با قاچاق مبارزه کرد و مدتی شاهد کاهش کالای قاچاق در کشور بودیم، اما امروزه بیمه رسمی به راحتی کالای قاچاق را بیمه می‌کند و حتی کالای قاچاق با پست برای خریداران فرستاده می شود.

وی افزود: دولت، قوه قضاییه و نیروی انتظامی باید با همان مکانیزم‌های دو سال قبل با قاچاق مبارزه کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98051407147
  • خبرنگار : 71623