به گزارش ایسنا، این پایگاه خبری نوشت، در عملیات مذکور که با دستورات امارات اجرایی میشود، تعدادی از نیروهای واکنش سریع سودان که احتمالا ۴۰۰۰ تن هستند، طی ماههای آتی وارد لیبی میشوند.
میدلایستآی چند روز پس از انتشار اخبار داخلی در شرق سودان درباره اقدام نیروهای واکنش سریع به راهاندازی کمپین گسترده جهت جذب نیرو در این منطقه، خبر مذکور را منتشر کرد.
پشت مشارکت نیروهای واکنش سریع سودان به رهبری محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون رئیس شورای نظامی انتقالی این کشور، شرکت "دیکنز اند مادسون" قرار دارد که مقر آن در مونترال کانادا بوده و توسط آری بن مناشی، افسر سابق سرویس اطلاعات اسرائیل مدیریت میشود.
این شرکت اخیرا در آمریکا تعدادی اسناد مهر شده با امضای حمیدتی به نیابت از شورای نظامی انتقالی را منتشر کرد. اسنادی که نشان میدهند نیروهای وابسته به حمیدتی برای حمایت از نیروهای ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر، به این کشور منتقل شدهاند. این عملیات که به نظر میرسد بخشی از آن اجرایی شده، در چارچوب قراردادی به ارزش شش میلیون دلار میان شرکت "دیکنز اند مادسون" و شورای نظامی سودان قرار دارد.
پیش از این هم روزنامه "گلوب اند میل" کانادا نوشته بود، شورای نظامی سودان با شرکت دیکنز اند مادسون قراردادی را امضا کرده است تا براساس آن شرکت به این شورا برای تامین بودجه از سوی دیگر کشورها و به رسمیت شناخته شدن در عرصه دیپلماتیک کمک کند. همچنین شرکت مذکور تشکیل ائتلافی میان شورای نظامی سودان و خلیفه حفتر را پیشنهاد داد تا حفتر از شورا در ازای دریافت بودجهای از سودان، حمایت نظامی کند.
پایگاه خبری میدلایستآی نوشت: بن مناشی میگوید، موضوع تامین بودجه در ازای کمک نظامی که در قرارداد آمده هنوز اجرایی نشده است. وی در ادامه افزود: این امر تنها زمانی امکانپذیر است که نخست وزیر مدنی قدرت را در سودان برعهده بگیرد.
اسناد دیگری که در پایگاه الکترونیکی دفتر حقوقی ثبت نمایندگان خارجی آمریکا منتشر شده است، نشان دادند که از زمان براندازی نظام معمر قذافی، دیکتاتور لیبی، شرکت بن مناشی خدماتی را در زمینه روابط عمومی و تبلیغات برای تعدادی از گروههای لیبیایی از جمله نیروهای حفتر ارائه کرده است.
پیشتر هم شبکه خبری الجزیره مجموعهای از اسناد و اطلاعاتی را منتشر کرد که نشان میدهند، امارات از جو حاکم در سودان برای انتقال صدها مزدور –کسانی که حمیدتی به خدمت گرفته است- از قبایل عربی در دارفور و برخی از کشورهای آفریقایی به لیبی و یمن از طریق اریتره سوء استفاده کرده است.
یکی از این اسناد که توسط وزارت خارجه از سوی سفارت امارات در سودان به مقامات ذیربط این کشور فرستاده شد، نشان میدهد که ابوظبی برای دو هواپیما از نوع C۱۳۰ و G۱۷ وابسته به نیروهای مسلح خود برای عبور و فرود در فرودگاه الجنینه واقع در غرب سودان درخواست دریافت مجوز دیپلماتیک داده بود.
در این نامه درخواست آمده است که "ماموریت دو هواپیمای مذکور انتقال مسافران خواهد بود"، مسافرانی که طبق این نامه سودانی هستند. امارات در این نامه زمانی به مدت یک ماه یعنی از یکم ژوئن تا سیام همین ماه را برای انجام ماموریت مذکور درخواست داده بود.
همچنین در پیامی دیگر، سفارت امارات در سودان از مقامات ذیربط برای دو هواپیمای C۱۷ وابسته به نیروهای مسلح ابوظبی برای عبور و فرود در فرودگاه خارطوم جهت "انتقال مسافران و بارهای متفرقه" از خارطوم به روستای خروبه در لیبی مجوز دیپلماتیک درخواست کرده بود. این سفارتخانه ۲۴ ساعت برای انجام این ماموریت خود طی یک بازه زمانی یعنی از ۲۵ مه تا ۲۶ همان ماه زمان خواسته بود.
انتهای پیام