به گزارش ایسنا، پیری در جلسه بررسی مشکلات تالاب هامون که در زابل برگزار شد، افزود: این میزان آب از منابع طبیعی ذخیره آب (چاه نیمهها) که در شمال سیستان و بلوچستان قرار دارد، تامین میشود.
وی بیان کرد: در این جلسه مقرر شد تا پایان هفته، برنامه ریزیهای مناسب برای رهاسازی آب از سه مسیر در بستر تالاب هامون انجام شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان هم در این جلسه گفت: پدیده گرد و غبار، بزرگترین مشکل ناشی از خشک بودن بستر تالاب هامون است که لازم است در رهاسازی آب از چاه نیمهها در بستر تالاب، برنامهریزی دقیق با تمرکز بر کانونهای گرد و غبار انجام شود.
پورمردان افزود: بیشترین کانون ریزگردها در آن سوی مرز و مربوط به بخشی از تالاب به نام هامون صابری بوده که در بارندگیهای اواخر سال قبل و اوایل امسال، این مشکل به صورت طبیعی حل شده است.
وی افزود: اولویت رهاسازی آب با بخشی از تالاب هامون به نام هامون هیرمند است تا از حرکت شنهای روان جلوگیری و کمکی به بهبود شرایط زندگی ساکنان این منطقه شود.
وی خاطرنشان کرد: خشک بودن بستر تالاب هامون، موجب خیزش گرد و غبار در شمال سیستان و بلوچستان میشود و در زمان وزش بادهای 120 روزه سیستان، شرایط زندگی را برای مردم این منطقه بسیار طاقتفرسا میکند.
انتهای پیام