دکتر محمود نیلی احمدآبادی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب با اشاره به کاهش ارتباط و سطح همکاری بین دو دانشگاه تهران و لوون بلژیک، اظهار کرد: بعد از انتشار خبر قطع ارتباط دانشگاه لوون بلژیک با دانشگاه تهران به دلیل تداوم بازداشت یکی از استادان این دانشگاه در ایران، رییس دانشگاه در نامهای اعلام کرد ارتباط ما قطع نشده است اما همچنان نسبت به این موضوع اعتراض داریم.
وی در ادامه گفت: قرار بود دو دانشگاه تهران و لوون بلژیک دورههای مشترکی را برگزار کنند که این برنامه به دلیل اعتراض دانشگاه لوون به بازداشت یک استاد این دانشگاه در ایران برگزار نشد.
رییس دانشگاه تهران تاکید کرد: متاسفانه اعمال تحریمهای ظالمانه همه بخشهای کشور را با مشکلاتی مواجه ساخت که البته دانشگاهها نیز از این امر مستثنی نشدند بطوریکه تحریم میزان هزینههای بخشهای مختلف در دانشگاه را بسیار افزایش داد و در نتیجه این تحریمها ما شاهد جهش قیمتها بودیم و خریدهای ما که با ارز انجام میشد، به دلیل افزایش نرخ ارز و نوسانات آن دچار مشکلاتی شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه تغذیه دانشجویان متاسفانه بعد از اعمال تحریمها با مشکلاتی زیادی مواجه شدیم، افزود: اوج تحریمهای آمریکا علیه کشور ما در گذشته اتفاق افتاده است و تحریمهایی که از امروز شروع میشود بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد اما ما به عنوان دانشگاه باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا مشکلاتی که ممکن است به دنبال این تحریمها و فشارها ایجاد شود را حل کنیم.
دکتر نیلی با تاکید بر اینکه تحریمهای آمریکا اقتصاد و رفاه مردم را نشانه گرفته است، گفت: هر اندازه ما بتوانیم به تولید داخل و حل مشکلات اقتصادی جامعه بیشتر کمک کنیم به همان اندازه نیز آثار ناشی از تحریمهای بی رحمانه را کاهش دادهایم . در این زمینه ما تلاش کردهایم اساتید رشتههای مختلف از اعم از رشتههای اقتصاد و غیره را از بین ۱۳ دانشگاه برتر کشور گرد هم بیاوریم تا چالشهای کشور را بررسی کرده و در نتیجه برای رفع مشکلات مردم به خصوص در حوزههای اقتصاد، معیشت و تولید چاره اندیشی کنیم.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه آمریکا با اعمال تحریمهای بی رحمانه میخواهد تبادلات علمی دانشگاههای ایران با دانشگاههای دنیا را تحت تاثیر قرار بدهد، گفت: آمریکا میخواهد ارتباطات علمی محققان و دانشمندان کشورهای دیگر را از ورود به ایران محروم کند. در حالیکه این هدف آنها محقق نخواهد شد، چرا که در حال حاضر ما تعاملات بینالمللی بسیار خوبی در عرصههای علمی و آموزشی با دانشگاههای برتر دنیا داریم.
وی با بیان اینکه تحریمهای فعلی آمریکا در شرایط فعلی می تواند جذب دانشجویان خارجی در دانشگاههای داخلی را با مشکلاتی مواجه کند،خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه دانشگاه تهران قرار بود میزان دانشجویان خارجی در این دانشگاه دو برابر افزایش یابد که بخشی از این برنامه به دلیل تحریمها محقق نشد.
دکتر نیلی گفت: شرایط دشوار دانشگاهها از نیمه دوم سال ۹۷ آغاز شده، در این راستا وزارت علوم کمک بودجهای به دانشگاهها انجام داد اما امسال سال سختتری خواهیم داشت چرا که هنوز مابه التفاوت یارانهای به دانشگاهها پرداخت نشده است و با این افزایش نرخ بودجه قطعا ما نمی توانیم هزینههای مصرفی خود را پرداخت کنیم.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بودجه دانشگاه ها در سال ۹۷ حود ۹۱ درصد تخصیص داده شد، گفت: ۹ درصد باقی مانده بودجه در سال جاری در قالب تنخواه به دانشگاهها پرداخت شد. بنابراین اگر این میزان جزو تخصیص سال جاری تلقی شود یقینا با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام