نگرانی درخصوص تشدید هرچه بیشتر سرکوب شیعیان نیجریه

ممنوعیتی که مقامهای نیجریه علیه جنبش اقلیت شیعیان این کشور به بهانه "تروریستی" خواندن این جنبش اعمال کرده‌اند باعث افزایش نگرانی درخصوص تشدید حتی بیشتر از قبل سرکوب این شیعیان و زدن جرقه یک درگیری جدید در این کشور شده است.

به گزارش ایسنا،‌ خبرگزاری فرانسه در گزارشی در خصوص روند رو به تشدید سرکوب جنبش اقلیت شیعیان از سوی مقامهای نیجریه به دلیل اعتراض این شیعیان به حبس رهبرشان، شیخ ابراهیم زکزاکی، می‌نویسد: دولت نیجریه چند روز پیش به بهانه اعتراضات جنبش شیعیان نیجریه موسوم به "جنبش اسلامی نیجریه" اقدام به "تروریستی" خواندن و ممنوع اعلام کردن این جنبش کرد؛ جنبشی که صرفا به محبوس کردن رهبرش شیخ ابراهیم زکزاکی معترض است.

این اقدام باعث بدتر شدن اوضاع در نیجریه به دلیل در پیش گرفتن رویکردی خصمانه‌تر از سوی مقامهای دولت محمدو بوهاری، رئیس جمهور نیجریه در قبال این شیعیان شده است؛ رئیس جمهوری که دارای روابطی نزدیک با عربستان سعودی است.

اعضای جنبش اسلامی نیجریه که همواره رویکرد صلح‌جویانه داشته‌اند، نگران هستند که سرکوبگری مقامهای نیجریه علیه این گروه به بالاترین حد خود برسد و مقامهای نیجریه را متهم می‌کنند به این که هدفشان این است که جنبش آنها حالت زیرزمینی پیدا کند.

سهیلا زکزاکی، دختر شیخ ابراهیم زکزاکی که در مالزی مشغول درس خواندن است، می‌گوید: مقامهای نیجریه به سختی تلاش می‌کنند تا جنبش اسلامی نیجریه را به جایی برسانند که اعضای آن بالاجبار بگویند:" دیگر بس است! باید با به دست گرفتن سلاح از خود دفاع کنیم!"

او به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: این که ببینید که برادرانتان در حال کشته شدن هستند طرز فکر شما را تغییر خواهد داد.

تجمعات معترضان شیعه در نیجریه عمدتا صلح‌آمیز بوده اما اخیرا اعتراضات آنها مجددا با حملات مرگبار نیروهای امنیتی نیجریه مواجه شده است. چند روز پیش دست کم شش تن از این معترضان در حملات مرگبار نیروهای امنیتی به تجمعشان کشته شدند؛ جنبش اسلامی نیجریه تعداد این کشته‌ها را ۲۰ معترض اعلام کرده است.

مقامهای نیجریه از زمان اعلام ممنوعیت جنبش شیعیان این کشور لحنی بدون سازش در پیش گرفته‌اند.

محمد آدامو، رئیس پلیس نیجریه روز سه‌شنبه گفت، هرکسی که با این جنبش همکاری کند یک "تروریست و دشمن کشور" تلقی خواهد شد.

او جنبش اسلامی نیجریه را متهم به دست زدن به اقدامات غیرقانونی و افراطی کرده و از مردم خواست تا به تعقیب اعضای این جنبش کمک کنند.

گروه دیده‌بان حقوق بشر اخیرا استفاده مقامهای نیجریه از سلاح گرم علیه معترضان شیعه را محکوم کرد.

این گروه تقاضا کرده تا این ممنوعیت اعلام شده علیه این جنبش برداشته شود و هشدار داده که این ممنوعیت حتی منجر به اعمال یک سرکوب قهرآمیزتر امنیتی شود.

تاکنون جنبش اسلامی نیجریه از در خویشتنداری و احتیاط درآمده و برخورد کرده است.

برخی از اعضای این جنبش در بیانیه‌ای در حین انتظار برای صدور حکم دادگاه نیجریه در روز دوشنبه در خصوص آزادی شیخ ابراهیم زکزاکی، از معلق کردن اعتراضاتشان خبر دادند.

اما عده‌ای دیگر از اعضای این جنبش متعهد به برپایی حتی تظاهرات بیشتر از قبل شده‌اند.

از زمان اعلام ممنوعیت جنبش شیعیان نیجریه، تجمعات معترضان شیعه در این کشور عمدتا محدود شده و معترضان بعد از برپایی تجمعات مختصر قبل از این که سر و کله نیروهای پلیس پیدا شود، متفرق می‌شوند.

آن دسته از معترضانی که به تجمعات ادامه می‌دهند می‌گویند که آماده رویارویی با تبعات اقدامشان هستند.

یکی از این معترضان به نام محمد سوجه گفت: هر کس ممکن است در هر زمان در اثر اتفاقی نظیر تصادف با خودرو یا اتفاقی دیگر بمیرد، پس آیا بهتر نیست که من با شهید شدن جانم را از دست بدهم؟ در حال حاضر ما هیچ گونه ترسی از مرگ نداریم.

یکی دیگر از معترضان که نامش را فاش نکرد نیز گفت: با افزایش نگرانی در خصوص وضعیت سلامتی شیخ زکزاکی اکنون تمایل در میان اعضای جنبش اسلامی نیجریه برای در پیش گرفتن رویکردی تهاجمی تر در اعتراضاتشان هر چه بیشتر می‌شود.

این معترض با اشاره به این که اعضای جوانتر و جدی‌تر این جنبش اعتمادی به عادلانه بودن فرآیند قضایی در نیجریه نداشته و متعهد به تداوم اعتراضات هستند، گفت: بعد از مدتی خشم و بی عدالتی بیش از حد زیاد می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98051206045
  • خبرنگار : 71415