عباسعلی منصوری آرانی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از اقدام آمریکا در تحریم محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اظهار کرد: بدیهی است آمریکا براساس تقابلی که با جمهوری اسلامی ایران از 22 بهمن 57 تاکنون داشته، به چنین کارهایی دست بزند. این مورد هم یکی از اقدامات تقابلی است و نشان دهنده این است که هیچ وقت آمریکاییها دست از تقابل بر نداشتهاند و تنها بنا به موقعیتهای مختلف فراز و فرودهای زیادی را در این باره شاهد بودهایم.
وی افزود: اقدامی که اخیرا در تحریم آقای ظریف انجام دادند به هیچ وجه در چارچوبهای دیپلماتیک و حقوق بینالملل نیست. یک اقدام بسیار وقیحانه است. آنها سعیشان بر این است که یک جنگ روانی جدیدی ایجاد کنند، لذا فکر میکنم نه برای ترساندن ایران بلکه بیشتر برای ترساندن سایر کشورها است که این اقدام را انجام دادهاند.
این کارشناس مسائل بینالملل خاطرنشان کرد: طی یکی دو روز گذشته هم شاهد بودیم که کشورهای مختلف با آمریکا همراهی نکردند به جز معدودی کشور که اساسا جایگاهی در چارچوبهای بین الملل ندارند اما در نزد اکثر کشورهای جهان این اقدام محکوم است.
این نماینده سابق مجلس در ادامه با بیان این که آمریکا در حال انجام یک اقدام تقابلی است، گفت: اینکه آقای ظریف را سخنگوی دولت و نظام ایران معرفی کردند، نشان میدهد آنها در مقابل منطق ما دچار یک زبونی و تزتزل شدهاند و این مساله مهمی است. باید به نقطه قوت خودمان تکیه کرده و دست به اقدامات مبتکرانه بزنیم.
منصوری آرانی با تاکید بر اینکه روشها و تاکتیکهای آمریکاییها را باید بشناسیم، اظهار کرد: آمریکاییها سعی میکنند با اقداماتی ابتکار عمل را در دست بگیرند، در این موارد هرگاه سعی کردیم روش انفعالی - تهاجمی (یعنی انفعال موردی و عملیات تهاجم دیپلماتیک) را در دستور کار قرار دهیم، موفق بودهایم. بنابراین اکنون باید متناسب با تحریم ظریف یک دفاع انجام دهیم و در موردی هم که آنها بر روی آن تاکید دارند حالت تهاجمی داشته باشیم.
وی همچنین تاکید کرد: اقدام آمریکاییها زشت، غیر دیپلماتیک و وقیحانه بوده و در جای خود محکوم است اما علتی که آمریکاییها بیان کردند نه فقط هدف و منظورشان شخص ظریف بلکه منطق جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین باید منطق ایران توسط اعضای دولت، گروههای پارلمانی و افراد ذی نفوذ هم بیان شود زیرا آنها از به اشتراک گذاشتن منطق ما با مردم دنیا وحشت دارند و ما باید به آنها بگوییم دیدگاه، استراتژی و تفکر ما چیست.
این نماینده سابق مجلس یادآور شد: در برجام هم همین کار را انجام دادیم، قبل از برجام جنگ روانی آمریکاییها و صهیونیستها واقعا بسیار سنگین بود و ما نمیتوانستیم با ملتهای دنیا گفتوگو کنیم اما در برجام توانستیم منطق خودمان را برای مردم دنیا و دولتها تشریح کنیم، بزرگترین هنر ما در برجام این بود که جنگ روانی آمریکاییها را خنثی کردیم و شاید بزرگترین هنر ظریف هم در گفتوگوهایش باشد که با زبان بینالملل آشنا است و میتواند به راحتی مطالبش را به اشتراک بگذارد.
منصوری آرانی در پایان اظهار کرد: در نتیجه دنیا منطق ما را پذیرفت، بالاترین هنر ما این بود که منطق ایران را به گوش جهانیان رساندیم، اکنون هم باید به بسط و گسترش ارتباطات از کشورهای منطقه تا اروپایی، آفریقایی و آسیایی بپردازیم، اگر این اقدام را انجام دهیم حتما موفق میشویم و آمریکاییها متضرر میشوند.
انتهای پیام