به گزارش ایسنا، فرماندهان نظامی آمریکا در افغانستان وابستگان داعش در افغانستان را مشکلی فزاینده توصیف کردهاند که میتوانند الهامبخش حملاتی در کشورهای غربی مانند آمریکا باشد یا آنها را مدیریت کنند.
مقامات اطلاعاتی واشنگتن اما با این نظر مخالفند و معتقدند این گروه قادر به گسترش تروریسم در سطح جهانی نیست. آنان داعش افغانستان موسوم به داعش خراسان را مشکلی منطقهای میدانند که بیشتر تهدیدی برای طالبان است تا غرب.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، این اختلاف نظر میان جامعه اطلاعاتی و مقامات نظامی آمریکا مساله تازهای نیست و تقریبا عمری به اندازه جنگ افغانستان دارد. پنتاگون و آژانسهای اطلاعاتی آمریکا مدتها بر سر قدرت طالبان و تاثیرات کمپین آن در افغانستان با یکدیگر اختلاف نظر داشتهاند.
مساله حفظ یا خروج نیروهای مبازه با تروریسم در افغانستان یکی از موضوعات اصلی مباحثات داخلی دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بوده است.
با این حال دولت ترامپ ماهها در پی تنظیم برنامهای برای کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان بوده و مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز هفته گذشته در مصاحبهای اظهار کرد، از ترامپ دستور گرفته که شمار نیروهای آمریکا در افغانستان را پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ کاهش دهد اما درباره میزان کاهش این نیروها اطلاعاتی ارائه نکرد.
در همین حال برخی مقامات فعلی و سابق آمریکا از جمله جک کین و دیوید پترائوس، ژنرالهای بازنشسته ارتش در حال لابیگری در دولت ترامپ برای حفظ چند هزار نیروی عملیات ویژه در افغانستان هستند. آنان معتقدند که چنین کاری از بازگشت گروههای تروریستی و سقوط دولت افغانستان و نیروهای امنیتی آن جلوگیری میکند.
در افغانستان اما ژنرال احمد عزیز، فرمانده یگان پلیس ویژه افغان میگوید، حملات داعش در کابل رو به افزایش است و نشانگر رشد این گروه تروریستی در افغانستان است.
احد عزیز در این باره اظهار کرد: نفوذ آنان رو به افزایش است و هدفهایی را در نظر میگیرند که رسیدن به آنها برای ما دشوارتر است.
اختلاف جامعه اطلاعاتی و نظامی آمریکا مساله توانایی نفوذ این نیروها به غرب است و بنا به گفتههای ژنرال احمد عزیز، حملات اخیر در افغانستان باید برای آمریکا هشداردهنده باشد. برخی تحلیلگران میگویند، باور به اینکه داعش افغانستان توانایی تهدید غرب را ندارد، خطرناک است.
توماس جوسلین، عضو ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها در واشنگتن میگوید: هرگز رد نمیکنم که هر یک از این گروههای افراطی تهدیدی برای غرب محسوب میشوند زیرا ذات ایدئولوژی آنها ضدآمریکایی است.
او اما باقی ماندن نیروهای آمریکایی در افغانستان را تنها وابسته به تهدید داعش با دیگر گروههای افراطی نمیداند.
انتهای پیام