به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اینترفاکس، دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه قزاقستان صبح امروز اعلام کرد، پیشبینی میشود شرکتکنندگان در مذاکرات آستانه امروز رایزنیهای دوجانبه و سهجانبهای را آغاز کنند سپس روز جمعه نشست عمومی برگزار شده و بیانیه مشترک سه کشور تضمین کننده مذاکرات یعنی روسیه، ترکیه و ایران منتشر شود.
ریاست هیئت روس را الکساندر لاورنتیف، فرستاده ویژه رئیس جمهوری این کشور به سوریه، هیئت ترکیه را سیدات اونال، معاون وزیر خارجه این کشور بر عهده دارد. همچنین علی اصعر خاجی، دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در امور ویژه سیاسی در راس هیئت ایران وارد قزاقستان شد.
بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل ریاست هیئت دولت دمشق و احمد طعمه، ریاست هیئت مخالفان سوری را در این مذاکرات برعهده دارد.
در چارچوب این مذاکرات، هیئتهای روسیه و سوریه و از طرف دیگر هیئتهای روسیه و ایران امروز نشستهای دوجانبه داشتند.
در این راستا رسانههای لبنانی اعلام کردند که این کشور از سوی مسؤولان روسیه و قزاقستان برای شرکت در سیزدهمین دور مذاکرت آستانه دعوت شده و نماینده این کشور همانند عراق و اردن به عنوان عضو ناظر شرکت خواهد داشت.
لبنان غدی خوری، مدیر روابط خارجه وزارت خارجه و مسؤول دفتر جبران باسیل، وزیر خارجه این کشور را به نمایندگی از این کشور به مذاکرات آستانه اعزام کرد.
علاوه بر لبنان، عراق نیز برای اولین بار در مذاکرات آستانه به عنوان عضو ناظر حضور دارد.
در این راستا حیدر منصور هادی، سفیر عراق در روسیه به اسپوتنیک، گفت، مشارکت هیئت عراق در مذاکرات آستانه در چارچوب انتقال دیدگاه کشورش حول حمایت از راه حل سیاسی و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است.
وی اظهار کرد: مشارکت ما در این راستا بسیار مهم خواهد بود و ما همواره از راه حل سیاسی در سوریه و تحقق خواستههای ملت سوریه حمایت میکنیم و عراق حامی بازگشت سویه به اتحادیه عرب است.
این سفیر ادامه داد: هماهنگی عالی بین دولت عراق و سوریه و هماهنگی عالی امنیتی میان عراق و دوستانش در روسیه و ایران و نیز اردن وجود دارد.
هادی به مساله آوارگان که در این دور از مذاکرات بررسی خواهد شد، اشاره کرد و گفت: لبنان بیش از دیگر کشورها علاقهمند بررسی این موضوع است و باید دیدگاه کشورها جهت بازگرداندن آوارگان هماهنگ شود.
پیشتر وزارت خارجه قزاقستان بابت عدم حضور گییر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه در این مذاکرات به دلیل مشکلات جسمانی ابراز تاسف کرده بود.
همچنین یک منبع نزدیک به مذاکرات آستانه امروز اعلام کرد، دو طرف دمشق و مخالفان سوری یک عملیات تبادل زندانیان را عصر چهارشنبه پیش از آغاز دور جدید مذاکرات آستانه انجام دادند.
طبق اظهارات منبع یاد شده، در این عملیات ۲۹ تن از افراد بازداشت شده میان دو طرف تبادل شدند. در این میان دولت سوریه ۱۴ تن و مخالفان سوری ۱۵ تن را آزاد کردند.
سایتهای نزدیک به مخالفان سوری گزارش دادند، گروههای مسلح و نیروهای دولتی عملیات تبادل را در گذرگاه ابو الزندین واقع در غرب شهر الباب در شرق حلب با حضور هیئتی از صلیب سرخ جهانی و برای اولین بار با نظارت ترکیه و روسیه انجام دادند.
دمشق و مخالفان از سال ۲۰۱۸ چندین عملیات تبادل زندانیان را در چارچوب فعالیتهای کارگروه ویژه برگرفته از مذاکرات آستانه که مسؤول امور آزادسازی زندانیان و اسرا و تحویل اجساد کشتهها و نیز جستجوی مفقودین در سوریه است، انجام دادهاند. اولین تبادل زندانیان میان دو طرف در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۸ انجام شد که طی آن ۱۰ نفر از هر طرف آزاد شدند.
انتهای پیام