بولتون: بعید است معاهده "استارت جدید" تمدید شود/ جمعه از INF خارج می‌شویم

مشاور امنیت ملی آمریکا امروز (چهارشنبه) تایید کرد که واشنگتن از معاهده قوای اتمی میان برد (INF) ۱۹۸۷ در تاریخ دوم اوت سال جاری میلادی خارج می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد، تنها معاهده کنترل تسلیحاتی میان روسیه و آمریکا با نام "استارت جدید" دیگر کارایی ندارد و بعید است که تمدید شود.

معاهده مذکور در سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود و دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تصمیمی برای تمدید آن ندارد در حالیکه روسیه دائما تاکید دارد که آماده گفت‌وگو در این باره است.

این معاهده در سال ۲۰۱۰ امضا شد و در حال حاضر تنها معاهده کنترل سلاح بین دو کشور محسوب می‌شود؛ این توافق استقرار تعداد موشک‌های بالستیک بین قاره‌ای، زیردریایی‌هایی با قابلیت پرتاب موشک‌های بالستیک، بمب‌افکن‌های مسلح به سلاح اتمی و کلاهک‌های اتمی را محدود می‌کند.

وی ادامه داد: توافق اتمی استارت جدید که در ۲۰۱۰ تایید و امضا شد،‌ از همان ابتدا کارایی نداشت چون تسلیحات اتمی تکنیکی کوتاه برد یا سیستم‌های تحویل روسی را شامل نمی‌شد. قرار است این معاهده در ۲۰۲۱ منقضی شود و با وجود این مساله که هنوز تصمیمی درباره آن گرفته نشده اما بعید است که تمدید شود. خب چرا باید معاهده‌ای فاقد کارایی را تمدید کرد؟

بولتون همچنین در چهل و یکمین سال کنفرانس ملی دانشجویان محافظه کار گفت: این جمعه دوم اوت، ما پایان رسمی معاهده INF را اعلام می‌کنیم و از آن خارج می‌شویم.

وی همچنین علت این تصمیم گیری از سوی دولت ترامپ را نقض آن توسط روسیه اعلام کرد و مدعی شد،‌ مسکو به ساخت سیستم‌های پیشرفته بالستیکی و فراصوت خود ادامه می‌دهد و آن را مدرن می‌کند.

بولتون همچنین تاکید کرد چین به ساخت تسلیحات میان برد خود ادامه می‌دهد در حالی که آمریکا همچنان به این معاهده پایبند است.

مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین افزود: واشنگتن تلاش کرده تا هم با چین و هم با روسیه برای دستیابی به یک کنترل سلاح موثر گفت‌وگو کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98050904502
  • خبرنگار : 71129