23 مرداد؛ آخرین مهلت پزشکان برای ثبت نام کارتخوان + جزییات

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی با اشاره به تفاهم با سازمان امور مالیاتی برای ثبت‌نام کارتخوان پزشکان، گفت: توصیه می‌شود که پزشکان حساب‌هایی را که مربوط به درآمدهای پزشکی است، به کارتخوان نصب کنند که بر اساس آن شفاف‌سازی انجام شود.

دکتر محمد جهانگیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ضرب‌الاجل سازمان امور مالیاتی کشور مبنی بر دریافت کارتخوان تا بیست‌وسوم مرداد ماه از سوی پزشکان، گفت: طبق بند "ی" تبصره شش قانون بودجه سال ۱۳۹۸، کلیه مشاغل و حِرف پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوزهایشان از سوی سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی ارائه می‌شود، باید نسبت به راه‌اندازی و استفاده از سامانه فروش اقدام کنند.

وی افزود: طی جلسات مشترکی که با سازمان امور مالیاتی کشور، بانک مرکزی و سازمان بازرسی کل کشور داشتیم، برای بسترسازی در جهت تحقق و اجرای این قانون اقداماتی انجام شد. در عین حال بانک مرکزی هم اعلام کرد که در زمینه نصب کارتخوان در رشته‌های مختلف جامعه پزشکی هم رشد خوبی را داشته‌ایم. بر این اساس قرار شد این کارتخوان‌ها که طبق تبصره دو ماده ۱۶۹ قانون مالیات مستقیم، برای همه مشاغل الزامی است و ما هم باید این اقدام را انجام دهیم، کارتخوان‌ها را با فراخوانی که سازمان امور مالیاتی می‌دهد، ثبت کنند.

جهانگیری ادامه داد: شماره حساب‌هایی که برای ارائه خدمات درمانی پزشکان استفاده می‌شود، به این کارتخوان‌ها متصل می‌شود و به عنوان سامانه‌ای است که رصد خواهد شد. طبق قوانینی که وجود دارد سازمان امور مالیاتی امروزه به تمام حساب‌ها و تراکنش‌ها دسترسی دارد و این اقدام کار جدیدی نخواهد بود. کارتخوان‌ها از گذشته هم از سوی سازمان امور مالیاتی قابل پیگیری بودند.

وی با بیان اینکه ما در راستای شفاف‌سازی این اقدام را انجام می‌دهیم، گفت: حساب درآمدی که پزشکان از خدمات پزشکی کسب می‌کنند، با سایر تراکنش‌هایشان، جدا است. توصیه می‌شود که پزشکان حساب‌هایی را که مربوط به درآمدهای  پزشکی است، به کارتخوان نصب کنند که بر اساس آن شفاف‌سازی انجام شود. بنابراین این تفاهم انجام و شش شرکت برای ثبت کارتخوان برای پزشکان مشخص شده و جامعه پزشکی باید تا ۲۳ مرداد ماه اقدام به ثبت‌نام کارتخوان کنند و احتمالا از تاریخ یکم مهر ماه سال جاری باید این موضوع فراگیر شود تا قانون اجرا شود.

ملاک مالیات پزشکان همچنان اظهارنامه و دفاتر مالیاتی است

جهانگیری تاکید کرد: بارها و بارها اعلام کردیم که نصب کارتخوان برای رصد مالیاتی نیست و بحث اصلی رفاهی خواهد بود. هرچند که نصب آن یکی از ملاک‌های راستی‌آزمایی تراکنش‌های بانکی است. البته در حال حاضر همچنان از نظر قانون ملاک بررسی مالیاتی، اظهارنامه و دفاتر است. حال یکی از ملاک‌ها هم می‌تواند تراکنش‌های بانکی باشد.

تکلیف پزشکانی که کارتخوان دارند چه می‌شود؟

وی تاکید کرد: جامعه پزشکی این همکاری را در راستای شفاف‌سازی انجام داده و از آن حمایت می‌کند. این اقدام در راستای اجرای قانون است. در عین حال پزشکانی که اکنون کارتخوان دارند، باید فقط شماره کارتخوان‌شان را اعلام کنند و فقط در سامانه ثبت‌نام می‌کنند و نیازی نیست که کارتخوان جدید بگیرند. از طرفی دیروز شاهد بودیم که چند بانک به دلیل تراکنش کم، کارتخوان‌ها را در مطب پزشکان جمع کرده بودند، اما طبق این تفاهم‌نامه دیگر این اتفاق نخواهد افتاد.

جهانگیری گفت: بنابراین شش شرکت پرداخت نوین آریان، پرداخت ملت، ‌الکترونیک کارت دماوند، پرداخت الکترونیک پاسارگاد، فن‌آوا کارت و شرکت کارت اعتباری ایران کیش معرفی شدند و پزشکان می‌توانند از طریق این شرکت‌ها اقدام به ثبت کارتخوان کنند.

وی تاکید کرد: ما همواره اعلام کرده‌ایم که از شفاف‌سازی برای همه صنوف استقبال می‌کنیم و در حال حاضر هم ثابت کردیم که در این موضوع پیشرو هستیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۴:۰۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98050804199
  • خبرنگار : 71531