گزارشی از آخرین وضعیت ماشین سازی تبریز؛

چرا ماشین سازی تبریز به متهم اخلال در نظام ارزی واگذار شده بود؟

فرماندار تبریز با اشاره به آخرین وضعیت ماشین سازی تبریز گفت: این کارخانه هم‌اکنون با تمام ظرفیت خود فعالیت‌ می‌کند.

بهروز مهدوی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر این‌که کارخانه ماشین سازی تبریز اکنون هیچ مشکلی ندارد، افزود: این کارخانه به واسطه مشکلاتی که با خریدار قبلی داشت، در نهایت توسط سازمان خصوصی سازی به صندوق بازنشستگی فولاد بازگشت داده شد. 

  

وی افزود: ماه گذشته این واگذاری انجام شد و اکنون این کارخانه با تمامی ظرفیت در حال فعالیت بوده و هیچ مشکلی ندارد. 

  

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح ماجرای واگذاری کارخانه ماشین سازی تبریز به قربانعلی فرخزاد، گفت: شکل و شیوه واگذاری، رعایت سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و قیمت‌گذاری بر روی این کارخانه در واگذاری به آقای فرخزاد جزو موضوعاتی است که در دستور تحقیق و تفحص بوده و این موارد را بررسی و احصا خواهیم کرد. 

  

محمد اسماعیل سعیدی با تاکید بر این‌که موضع خود را در مورد ماشین سازی صریح و شفاف اعلام کرده و بطور دقیق در جریان ریزه‌کاری‌های آن هستیم، گفت: ماشین سازی یک صنعت مادر بوده و در شرایط تحریم نیز اگر حمایت شده و به جایگاه واقعی خود برسد، یکی از مجموعه‌های مهم و تاثیرگذار خواهد بود که می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای داخل کشور و حتی نیازهای خارج کشور را با صادرات در حوزه تولید ماشین افزار تامین کند.  

وی ادامه داد: تاکید دیگر نمایندگان تبریز این است که در واگذاری کارخانه ماشین سازی تبریز همواره توجه داشت که باید به فرد یا مجموعه‌ای واگذار شود که اهلیت و صلاحیت اداره آن را داشته باشد تا این کارخانه را از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب ارتقا داده و همچنین برای توسعه فعالیت‌های آن برنامه داشته و بتواند این کارخانه را توسعه دهد.  

وی با بیان این‌که کارخانه ماشین سازی تبریز محلی برای توسعه اقتصادی استان بوده و همچنین بستری برای تامین نیازهای ماشین افزاری کشور است، افزود: می‌توان با حمایت از این کارخانه نیازهای ماشین افزاری که اکنون از خارج کشور وارد می‌شود را تامین کرد و هم در حوزه اشتغال‌زایی گام‌های موثری برداشت، چرا که این کارخانه در شرایط مطلوب خود می‌تواند برای بیش از دو هزار نفر شغل ایجاد کند.  

بر اساس این گزارش، ماشین سازی تبریز طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و با مصوبه هیات دولت به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده بود و پس از آن سازمان صندوق خصوصی سازی به وکالت از صندوق کارکنان بازنشستگی فولاد، ماشین سازی تبریز را طی چند مرحله مزایده به بخش خصوصی واگذار کرد که در آخرین واگذاری این کارخانه به آقای قربانعلی فرخزاد تحویل داده شد.  

اما خریدار قبلی(آقای فرخزاد) به اتهام اخلال در نظام ارزی و پولی کشور تحت محاکمه قرار گرفته و در نهایت بعد از فسخ واگذاری، این کارخانه به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد عودت شد؛ حدود یک ماه پیش نیز طی مراسم رسمی در تبریز مالکیت این کارخانه به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد واگذار شد.
انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۲:۱۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 98050603071
  • خبرنگار :