به گزارش گروه دریافت ایسنا، فرهاد قلی نژاد در کارگاه آموزشی منطقه ای سنجش دی اکسین و فوران ها از خروجی صنایع گفت: ضرورت کنترل و مدیریت آلاینده های آلی پایدار به این دلیل است که این آلاینده ها با پایداری در محیط زیست وارد چرخه های طبیعی شده و موجب عوارض و بیماری هایی از جمله سرطان و تولد نوزادان ناقص الخلقه می شوند، آلاینده هایی چون کلردان، دیوکسینها و فوران ها منابعی هستند که ایجاد آلودگی می کنند.
قلی نژاد خاطرنشان کرد: کنوانسیون استکهلم به دنبال همکاری کشورها با یکدیگر برای کاهش این آلایندگی ها است، تا این آلایندگی های پایدار را در حد استاندارد نگه داشته و از ورود آنها به محیط زیست جلوگیری کنند.
وی بیان کرد: مهمترین محورهای این کنوانسیون بر روی آلاینده های آلی پایدار از جمله آفت کش ها و سموم موجود است.
این مسئول محیط زیستی با اشاره به اینکه این موضوع در کشور ما نیازمند توجه بیشتری است، گفت: یکی از منابعی که این آلاینده های پایدار را تولید می کنند منابع احتراقی در صنایع نفت و گاز هستند که ناشی از سوختن فلرها در محیط و یا دستگاه های زباله سوز نصب شده در پتروشیمی ها هستند.
مدیرکل محیط زیست بوشهر تصریح کرد: با توجه به سمی بودن این آلایندگی ها و آلوده شدن محیط این منابع باید مدیریت شوند.
فرهاد قلی نژاد عنوان کرد: این کارگاه آموزشی در راستای توانمندسازی و ارتقاء توانمندی فنی کارشناسان کشورمان به ویژه در منطقه ویژه اقتصادی پارس به عنوان یک منطقه مهم که نیازمند کنترل آلودگی است برگزار شده و ما شاهد حضور کارشناسان خارجی برای همکاری های منطقه ای در زمینه افزایش مهارت های فنی پایش و اندازه گیری و در نهایت مدیریت این آلایندگی ها هستیم.
وی ادامه داد: طبق مصوبه دولت کارگروه کمیته ملی کاهش آلودگی هوا در شهرهای جنوبی استان بوشهر تشکیل شده و دستور کار این کمیته تدوین سند ملی کاهش آلودگی هوا در استان به ویژه در منطقه ویژه اقتصادی پارس در شهرستان های کنگان و عسلویه است.
مدیرکل محیط زیست بوشهر یادآور شد: این سند با همکاری بین سازمان محیط زیست، وزارت نفت و منطقه اقتصادی پارس جنوبی تدوین و نهایی شده و اکنون در حال ارائه به دولت به عنوان یک سند نهایی برای کاهش آلودگی ها است. این سند تعهداتی در خصوص کاهش آلودگی های منطقه ایجاد می کند و امیدواریم ظرف یک ماه آینده با تشکیل جلسه دولت بتوانیم مصوبات خوبی در زمینه کاهش آلودگی بگیریم.
این مسئول تصریح کرد: مهمترین محور کاهش آلودگی بر روی فلرها، انبارهای گوگرد و ضایعات و پسماندهایی است که می توانند عامل آلودگی هوا باشند. همچنین در این سند به کنترل آلودگی ها در مجتمع های پالایشگاهی و پتروشیمی و محیط زیست دریایی و کاهش آلودگی در دریا نگاه ویژه ای شده است.
قلی نژاد اظهار کرد: مهمترین ویژگی سند ملی کاهش آلودگی هوا برنامه زمان بندی است. بخشی از اقدامات برنامه ریزی شده فوری هستند که باید ظرف یک سال به عنوان اقدامات کوتاه مدت انجام شوند. بخشی از اقدامات نیز با توجه به تغییر فرآیندهای تولید و رشد تکنولوژی مانند احداث تصفیه خانه های فاضلاب زمانبر بوده و مدت زمانی بین یک تا سه سال برای آن پیش بینی شده است.
وی افزود: عمده اقدامات این سند در طی سه سال زمان بندی شده که در صورت همکاری دستگاه ها اقدامات خوبی صورت پذیرفته و مردم شاهد کاهش و رفع آلودگی هوا در منطقه خواهند بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با تاکید بر اینکه اقدامات کاهش آلایندگی باید استمرار داشته باشد، گفت: با مصوبه دولت در اسفند ۹۷ مجوز پایش زیست محیطی عسلویه و کنگان را دریافت کردهایم و ابلاغ اعتبار نیز صورت گرفته است و در حال پیگیری برای اجرای فاز اول مرکز پایش در عسلویه و کنگان هستیم.
وی ادامه داد: امیدواریم با استقرار این مراکز رصد هوا و پایش آلودگی به خوبی انجام شده و با داده های ایجاد شده در تصمیم گیری های خود بر روی مناطق آلوده تمرکز بیشتری داشته باشیم.
کارگاه آموزشی منطقه ای "سنجش دی اکسین و فوران ها از خروجی صنایع" در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس عسلویه و در روزهای یکشنبه و دوشنبه 6 و 7 مردادماه با تدریس دکتر مهدی ثامندر حال برگزاری است.
به گزارش ایسنا نمایندگانی از کشورهای عراق و افغانستان و همچنین مدیران و کارشناسان محیط زیست صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در این کارگاه حضور دارند.
انتهای پیام