ادامه بحث‌ها در مورد اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی

دادستان انزلی گفت: از سازمان حفاظت محیط زیست مدارکی مبنی بر مضر نبودن اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی درخواست شد که ارسال نشد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، رحمان سیدزاده دادستان عمومی انقلاب بندرانزلی علیه عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، فرشید سهیلی مجری طرح بایوجمی در تالاب بین المللی انزلی و عبدالله رضا کرباسی ناظر این طرح به اتهام تخریب محیط زیست، تضییع حقوق بیت‌المال و نشر اکاذیب اعلام جرم کرد.

طرح بایوجمی، طرحی نانو برای کاهش عمق لجن و افزایش حجم آبگیری تالاب انزلی است که با انتقادات زیادی روبه رو شده است و سیدزاده دادستان انزلی چند ماه پیش دستور توقف اجرای این طرح را در تالاب بین‌المللی انزلی داده بود.

سیدزاده  -دادستان انزلی-  گفت: پس از 2 ماه بررسی نظرات اساتید دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران و برخی از کارشناسان زیست محیطی در خصوص اجرای طرح بایوجمی بر روی تالاب بین‌المللی انزلی دستور توقیف این طرح را صادر کردم اما به جای اینکه سازمان حفاظت محیط زیست به نظرات دلسوزانه کارشناسان توجه کند، این موضوع را نپذیرفت و اعلام کرد سازمان بین‌المللی جایکا با این موضوع موافق است.

وی با بیان اینکه از سازمان حفاظت محیط زیست مدارکی مبنی بر صلاحیت اجرای این طرح درخواست شد که فرستاده نشد اضافه کرد: متوجه شدیم که سازمان بین المللی جایکا طی نامه ای مخالفت خود را با اجرای این طرح به صراحت اعلام کرده بود.

دادستان عمومی انقلاب بندرانزلی همچنین با بیان مضرات اجرای طرح بایوجمی نظیر هدررفت زیاد هزینه، خسارت اکولوژیک و مخاطرات فراوان برای مردم انزلی، گیلان و مردم کشورمان گفت: وظیفه قوه قضاییه جلوگیری از این موارد است.

سیدزاده افزود: در استعلام نظرات ستاد نانو به صراحت گفته شده که این طرح به چهار دلیل نباید اجرا شود زیرا مخاطرات زیست محیطی دارد.

وی اضافه کرد: در نظرات کارشناسان و اساتید مبنی بر خطرناک بودن طرح بایوجمی به وضوح گفته شده که کلرید نقره و دی اکسید تیتانیوم استفاده شده در این طرح بر اساس نظرات آنالیز آزمایشگاه‌های تهران جزء مواد نانو است و این خلاف صحبت‌های مطرح شده مجری طرح و مشاور طرح در مصاحبه است.

دادستان عمومی انقلاب بندرانزلی با اشاره به اینکه ما از مجریان طرح خواستیم که این مواد را به دلیل خطرناک بودن در تالاب انزلی نریزند و آن‌ها برای اجرای این طرح بیش از حد اصرار داشتند، گفت: بر مبنای دستورات قوه قضاییه و درخواست فعالان محیط زیست و تاکید ریاست دادگستری گیلان برای جلوگیری از هرگونه خسارت به محیط زیست و بیت‌المال بر علیه رئیس سازمان محیط زیست کشور و مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان، مجری و مشاور طرح و برخی افراد دیگر که در اجرای طرح معاونت داشتند اعلام جرم کردم و موضوع برای دادسرای کارکنان دولت در تهران که صلاحیت رسیدگی به موضوع را دارد ارسال و قرار هم صادر شد.

عیسی کلانتری: احضاریه‌ای ابلاغ نشده است

به دنبال این خبر عیسی کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا به دادگاه احضار شده است؟ گفت: هیچ احضاریه‌ای ابلاغ نشده است.

وی تأکید کر که مستندات علمی، گزارش‌های تخصصی مورد نیاز و اسناد اداری لازم جهت رفع ابهامات به دادگاه ارسال شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: پرونده به منظور پیگیری به تهران ارسال شده است.

به گزارش ایسنا، تالاب انزلی به دلیل ورود فاضلاب‌های خانگی و کشاورزی پنج شهر با افزایش رسوبات و لجن‌ها، کاهش عمق و حجم آب و در نتیجه نابودی تنوع زیستی مواجه است. سازمان حفاظت محیط زیست درصدد آن است که از طریق روش «بایوجیمی» عمق لجن‌ها را کاهش دهد اما فعالان محیط زیست نسبت به خطرات احتمالی این طرح برای سلامت آبزیان و شهروندان این منطقه نگران هستند و معتقدند که ترکیب به کاررفته در روش «بایوجیمی» سرطان‌زاست.

گفته می‌شود روش بایوجیمی یک روش بیولوژیک تسریع‌یافته است که باعث حذف لجن‌ها از کف تالاب می‌شود. در این روش از دی‌اکسیدتیتانیوم، کلرید نقره، پلی‌ساکارید و کود استفاده می‌شود اما آنچه که روش بایوجیمی را به موضوع داغ این روزها بدل کرده، دی‌اکسید تیتانیوم به کارگرفته در این ترکیب است.

در حال حاضر طرح بایوجیمی به دستور دادستانی گیلان متوقف شده است چون نگرانی‌ها در مورد سمی و سرطان‌زا بودن دی‌اکسیدتیتاینوم به کاررفته در محلول هنوز برطرف نشده است.  مجری و کارفرما گزارش‌های علمی مورد نظر را به منظور رفع ابهام به دادستانی ارائه داده‌اند و این موضوع در دست بررسی است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98050602957
  • خبرنگار :