گفت‌وگوی رهبران روهینجا و هیئت دولت میانمار در بنگلادش

هیئتی بلندپایه از دولت میانمار مذاکرات بازگشت آوارگان روهینجایی به این کشور را با رهبران این گروه اقلیت مذهبی در بنگلادش آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این مذاکرات در حالی آغاز شده که بسیاری از اقلیت روهینجایی نگران امنیت خود در صورت بازگشت به میانمار هستند.

حدود ۷۴۰ هزار تن از مسلمانان روهینجایی در نتیجه سرکوب ۲۰۱۷ توسط ارتش میانمار از این کشور گریخته و حالا در شرایط نامناسب در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه "کاکس بازار" واقع در مرز جنوب‌شرقی بنگلادش ساکن هستند.

دو کشور در نوامبر ۲۰۱۷ توافق بازگشت این اقلیت فراری را امضا کردند اما تاکنون هیچ روهینجایی به صورت داوطلبانه به میانمار بازنگشته است؛ کشوری که این اقلیت چند دهه است با سرکوب روبه‌رو بوده‌اند.

گروه میانماری به رهبری "مینت تو"، وزیر خارجه این کشور روز شنبه و در بحبوحه تدابیر شدید امنیتی در اردوگاه‌های محل نگهداری این آوارگان مسلمان وارد "کاکس بازار" شدند.

کمیسیونر آوارگان بنگلادش گفت: این هیئت از بزرگترین شهرک آوارگان جهان "کوتوپالونگ" بازدید کرده و درباره روند بازگشت با رهبران جامعه روهینجایی چندین ساعت گفت‌وگو کرد. به نظر می‌رسید که هر دو طرف درباره این مساله نظری مثبت دارند و گفت‌وگوها قرار است روز یکشنبه ادامه یابند.

یکی از رهبران روهینجایی گفت: این گفت‌وگوها خوب پیش رفت. ما بر خواسته‌هایمان برای به رسمیت شناخته شدن روهینجایی‌ها به عنوان یک گروه قومیتی تاکید داریم. امیدواریم که گفت‌وگوها ثمربخش باشند. ما به آنها گفتیم تنها زمانی به میانمار برمی‌گردیم که ما را به عنوان روهینجایی در این کشور به رسمیت بشناسند.

میانمار شهروندی این اقلیت را انکار می‌کند و آنها را "بنگالی‌هایی" می‌داند که مهاجران غیرقانونی از بنگلادش هستند.

این دومین بار در کمتر از یک سال است که مقام‌های میانماری تلاش کرده‌اند تا آوارگان روهینجایی را برای بازگشت به سرزمین خودشان یعنی استان راخین در غرب میانمار متقاعد کنند؛ پیشنهاد بازگشت از سوی رهبران این گروه اقلیت مذهبی در اکتبر ۲۰۱۸ رد شد.

این وضعیت باعث شده تا کشورهای همسایه بنگلادش، میانمار را بابت تاخیر در بازگرداندن آوارگان روهینجایی مقصر بدانند.

دولت داکا اعلام کرده، نمی‌تواند روهینجایی‌ها را مجبور به رفتن کند. دولت میانمار با فشارهای بین‌المللی برای صدور مجوز به روهینجایی‌ها برای بازگشت به راخین و اعطای حق شهروندی روبه‌رو است.

سازمان ملل هم شکایت دارد که روند پیشبرد مساله بحران آوارگان روهینجایی هنوز بسیار آهسته پیش می‌رود.

بازدید هیئت‌های دولت میانمار و رهبران روهینجایی و گفت‌وگوهای صورت گرفته در پی مذاکرات میان شیخه حسینه، نخست وزیر بنگلادش و شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین صورت گرفته است.

چین متحد اصلی میانمار است و به گفته نخست وزیر بنگلادش، پکن می‌تواند هر کاری که لازم است را برای کمک به حل بحران روهینجایی‌ها انجام دهد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98050602661
  • خبرنگار : 71129