به گزارش ایسنا، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی به رویترز گفت: عربستان سعودی امیدوار است ظرفیت خط لوله شرق-غرب را به ۷ میلیون بشکه در روز افزایش دهد اما این اقدام دو سال زمان خواهد برد.
ماه گذشته که تنشها در خاورمیانه بالا گرفته بود، امین ناصر، مدیرعامل شرکت آرامکوی سعودی گفته بود این شرکت آماده است حتی اگر ترانزیت دریایی از طریق تنگه هرمز مختل شود، به صادرات نفت خام ادامه دهد.
وی به بلومبرگ گفته بود: ما سطح آمادگی خود را افزایش دادهایم و میتوانیم از طریق دریای سرخ نفت عرضه کنیم و پایانهها و خطوط نفتی ضروری را داریم.
ترانزیت روزانه نفت از طریق تنگه هرمز در سال ۲۰۱۸ به ۲۱ میلیون بشکه رسیده بود که معادل ۲۱ درصد از مصرف مایعات نفتی جهان بود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، پترولاین یا خط لوله شرق-غرب در عربستان سعودی از میادین نفتی در شرق این کشور به بندر ینبع در دریای سرخ در غرب امتداد پیدا کرده است و ظرفیت انتقال روزانه پنج میلیون بشکه نفت را دارد.
طبق برآورد آژانس بینالمللی انرژی که بر مبنای آمار شرکت "کلیپر دیتا" و اطلاعات آرامکو بوده است، در سال میلادی گذشته ۲.۱ میلیون بشکه در روز از ظرفیت این خط لوله استفاده شده بود و ۲.۹ میلیون بشکه در روز از ظرفیت آن بلااستفاده مانده بود.
انتهای پیام