به گزارش ایسنا، محمد راستاد در جلسه تسریع در امور تجاری و بازرگانی و ایجاد ترافیک بار و کالا که با حضور استاندار سیستان و بلوچستان، معاون وزارت جهاد کشاورزی، اعضای هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی و جمعی از مسئولان استانی و کشوری در محل سالن جلسات بندر شهید بهشتی چابهار برگزار شد گفت: شاهد پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه زیرساخت ها در بندر چابهار هستیم که می طلبد تاسیسات روبنایی شامل انبارهای سرپوشیده و روباز و دسترسی پسکرانه ای با این زیرساخت ها تناسب داشته باشد.
وی افزود: اقدام هایی در زمینه توسعه تاسیسات روبنایی توسط سازمان بنادر و دریانوردی و بخش خصوصی در بندر چابهار در حال انجام است، اما تا زمانی که این سرمایه گذاری ها به سرانجام میرسد باید از ظرفیت های موجود بندر و پیرامون آن استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: در رابطه با بندر چابهار بحث سازمانی و ذی نفعان متعدد مدنظر نیست، بلکه انتظار می رود با همکاری همه شاهد این باشیم که کالا به سهولت وارد بندر می شود و به اماکن پسکرانه ای انتقال می یابد.
راستاد گفت: بندر چابهار سال گذشته تجربه موفقی را پشت سر گذاشت، برای اولین بار کشتی های حامل احشام زنده وارد این بندر شد و با بهترین و بالاترین نرم تخلیه و به پسکرانه منتقل شد، بندر چابهار در ورود کشتی های کانتینری هم به نرم های خیلی خوبی دست یافته است.
وی با اشاره به کیفیت خوب زیرساخت ها و ظرفیت های بندر چابهار و دستیابی به نرم های قابل توجه در عملیات بندری برای انواع کالا ادامه داد: انتظار می رود در رابطه با فرایندها و تشریفاتی که منجر به ترانزیت و جابه جایی کالا می شود همکاری همه بخش ها را شاهد باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: بندر چابهار بهترین منطقه کشور و بهترین نقطه برای سرمایه گذاری است و شاهد اقدام ها و تلاش های قابل توجهی در این بندر هستیم.
افتتاح انبار طریق القدس تا پایان امسال در چابهار
معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: بندر چابهار بهترین منطقه کشور و بهترین نقطه برای سرمایه گذاری است و شاهد اقدام ها و تلاش های قابل توجهی در این بندر هستیم.
به گزارش ایسنا، یزدان سیف نیز اظهار کرد: 50 درصد کالاهای فله ای که سال گذشته از طریق بندر چابهار وارد شد توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران تامین شده است.
وی با بیان این که روند ورود کشتی های این شرکت از طریق بندر چابهار بر اساس اولویت هاست که تسریع خواهد شد، ادامه داد: تقویت زیرساخت ها در این بندر و شکل گیری انبار های پسکرانه ای برای پشتیبانی از کشتی و بار ضروری است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد: انبار طریق القدس به منظور پشتیبانی از بندر چابهار تا پایان سال به بهره برداری می رسد، انبار های غله چابهار نیز با کیفیت مناسب به چرخه بهره برداری وارد می شود.
سیف اظهار کرد: با توجه به این که بندر چابهار بزرگترین بندر اقیانوسی کشور است می تواند پذیرای کشتی های بزرگ روغن باشد و با احداث مخازن نگهداری روغن میتوان این امکان را در این بندر فراهم کرد.
ارتقای سهم تجارت دریایی کشور با استفاده از بندر چابهار راهبردی
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار می تواند در تامین کالاهای اساسی کشور، کاهش هزینه های وارده بر این نوع کالاها که مورد نیاز استان های شرقی کشور است، رونق تولید و ایجاد صنایع در سیستان و بلوچستان و استان های شرقی نقش کلیدی ایفا کند.
به گزارش ایسنا، بهروز آقایی اظهار کرد: بندر چابهار با زیرساخت های مناسب بندری و تجهیزات پیشرفته قابلیت تخلیه و بارگیری انواع کالا و پهلوگیری کشتی های بزرگ اقیانوس پیما را دارد.
وی با بیان این که ارتقای سهم تجارت دریایی کشور با استفاده از بندر چابهار راهبردی در برون رفت از تنگناهای اقتصادی و سیاسی وارد بر کشور است، خواستار اختصاص ۲۰ درصد کالاهای اساسی کشور به بندر چابهار و اصلاح فرایندهای گمرکی به منظور انتقال کالا به انبارهای خارج از بندر شد.
ورود کالاهای اساسی سهم استان های شرقی کشور از طریق بندر چابهار
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: انتظار می رود کالاهای اساسی سهم استان های 5 گانه شرق کشور از طریق بندر چابهار وارد شود.
به گزارش ایسنا، احمد علی موهبتی با اشاره به این که بار نیاز به زیرساخت دارد و وجود زیرساخت سرمایه گذاری را به همراه می آورد ادامه داد: در صورت افزایش حجم کشتی های ورودی به بندر چابهار، لجستیک بار را انجام خواهیم داد و هیچ باری معطل کامیون نخواهد ماند، همچنین زیرساخت های لازم برای نگهداری و حمل بار در استان به سرعت ایجاد می شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این که ظرفیت های زیادی در استان وجود دارد که می توان از امکانات موجود برای نگهداری و حمل بارهای وارداتی و صادراتی از طریق بندر چابهار بهره برد اظهار کرد: با تخصیص بار به طور قطع تامین سوخت، خدمات رفاهی، امکانات لجستیکی، گمرکی و ایجاد زیرساخت ها تسهیل می شود.
موهبتی تاکید کرد: باید به سمتی پیش برویم که شاهد افزایش ورود بار و توسعه امکانات نگهداری کالا در بندر چابهار و همچنین توسعه زیرساخت های جاده ای در استان باشیم، تحقق این مهم مستلزم هم افزایی و همدلی است.
وی گفت: تامین بار باید به سمتی برود که دو سر بار باشد، چراکه تامین یک سر بار، از نظر اقتصادی به صرفه نیست و هزینه های وارد بر کالا را افزایش می دهد .
به گزارش ایسنا، این مسئولان امروز از امکانات و زیرساخت های انبارهای طریق القدس، ساختمان جدید گمرک و جاده دسترسی طرح توسعه بندر شهید بهشتی، زیرساخت ها، اسکله ها، تجهیزات و ساختمان های عملیاتی طرح توسعه بندر شهید بهشتی، ساختمان جدید یگان حفاظت بندر چابهار و انبارهای سرپوشیده و محوطه های دپوی کالا بازدید کردند.
همچنین شب گذشته تنها رصدخانه تخصصی، آموزشی استان در محل مجتمع آموزشی مدارس بندر چابهار افتتاح شد و به بهره برداری رسید .
افتتاح و بهره برداری از اولین دفتر بخش خصوصی کشور افغانستان در بندر چابهار، بازدید از پروژه شبکه معابر تاسیسات زیربنایی اراضی بندر شهید بهشتی و فرآیند جمع آوری اسکله های نصب سریع در بندر شهید بهشتی از دیگر برنامه های سفر معاونان وزیر راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی، استاندار سیستان و بلوچستان و اعضای هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی به بندر چابهار است.
انتهای پیام