به گزارش ایسنا، مسعود برومند در نشست همافزایی دانشگاه و صنعت در حوزه آب، محیطزیست و کشاورزی که با حضور ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی ریاست جمهوری، محمد سیف مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم و مدیران ملی و استانی وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیطزیست و دانشگاههای استان قزوین در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، با بیان اینکه استان قزوین جامعه نخبگان بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: این استان در تبیین طرح آمایش سرزمینی در کشور پیشتاز است، همچنین استان قزوین بهدلیل پتانسیلهایی که دارد، میتواند از نظر کشاورزی و صنعتی یکی از قطبهای مهم کشور باشد.
وی افزود: برای اینکه این پتانسیلها را به یکسری فعالیتهای اجرایی تبدیل کنیم، باید مشکلات در حوزههای مختلف شناسایی شود، سپس نیازمند ارائه طریق در این خصوص هستیم تا راهحلهای لازم برای رفع آن را پیدا کنیم.
برومند تصریح کرد: دانشگاه باید بداند مشکلات موجود در حوزه صنعت چیست و راهی که طی میکند کدام راه است؛ از اینرو بحث آییننامه ارتقای اعضای هیاتعلمی جوان دانشگاهها مطرح شده است که طی آن اعضای جوان هیاتعلمی سه تا ۶ ماه وارد صنعت میشوند.
وی با بیان اینکه اعضای هیاتعلمی باید با صنعت در ارتباط باشند تا مشکلات آن را احصاء کنند، گفت: بیشک از این راه میتوان قدمهای بلندتری برداشت و بر اساس نیازهای آن ورود جدی پیدا کرد.
اساتید از نگاه تحلیل به نگاه طراحی بروند
وی اضافه کرد: در اجرای این آییننامه ارتقاء الزامی نیست و این اختیار به هیاترئیسه دانشگاهها داده شده است، با این حال اعتقاد دارم باید بین دانشگاه و صنعت رفتوآمد رخ دهد تا مجری و کارفرما با هم پروژهای را تدوین کنند تا بر اساس آن خروجی پروژهها دقیقتر باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اظهار کرد: تقاضا دارم اساتید و اعضای هیاتعلمی دانشگاهها ضمن جدی گرفتن این آییننامه از نگاه تحلیل به نگاه طراحی بروند و در مسیر ارائه طریق و راهکار وارد شوند.
وی خاطرنشان کرد: نوع نگاه ما سرمایهگذاری نیست تا منابع بخش خصوصی وارد شود؛ لذا نیاز است دانشگاهها نیاز را دقیق شناسایی کرده و بخش خصوصی را متقاعد کنند تا در این حوزه ورود یابند.
وی افزود: در حوزههای آب، محیطزیست و کشاورزی مشکلات بسیار است که با نقد و خودزنی این مشکلات حل نمیشود؛ بلکه با دور هم نشستن و بحث و تحلیل بیشک به راهکارهایی برای حل آن خواهیم رسید.
برومند گفت: شرکتهای سودده، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مکلفاند در اجرای تکالیف قانونی مربوط حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور پژوهشی خود را بهحساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند.
وی ادامه داد: بر اساس این بند قانونی این مراکز در چارچوب حل مسائل و مشکلات از طریق توافقنامه با دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و جهاد دانشگاهی و در قالب طرح و پروژههای کاربردی، عناوین پایاننامههای تحصیلات تکمیلی، طرح و پروژههای پسادکتری و طرح و پروژههای تحقیقاتی دانشآموختگان تحصیلات تکمیلی غیرشاغل اقدام میکنند و این مبالغ برای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و جهاد دانشگاهی مازاد بر درآمد اختصاصی پیشبینیشده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با بیان اینکه در حال حاضر مشکلی از نظر بودجه و پول نیست، اعلام کرد: طبق این قانون در حال حاضر بالای ۶۰ میلیارد تومان بودجه در حساب موجود است و اگر پروژهای برای آن تعریف نشود، این منابع مالی از بین میرود.
اشتغال ۳۰ هزار نفر در پارک های علم و فناوری کشور
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد و در این مراکز ۳۰ هزار نفر مشغول به کار هستند که ۸۰۰ هزار میلیارد فروش در این شرکتها به ثبت رسیده است.
برومند در پایان تأکید کرد: باید از این پتانسیل استفاده کرد و مجموعه وزارت علوم نیز از پژوهشهای مفید پشتیبانی میکند، باید تأکید کنم پژوهش اگر به درد مردم نخورد، فایدهای نخواهد داشت.
انتهای پیام