به گزارش ایسنا، اگرچه اقتصاد چین مجموعاً از اختلافات تجاری با آمریکا متأثر شده و رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه دوم به ۶.۲ درصد در مقایسه با ۶.۴ درصد در سه ماهه اول کاهش پیدا کرد اما تقاضای چین برای کالاها به میزان قابل توجهی قوی ماند.
آمار گمرکی چین کاهش ماهانه واردات مس، زغال سنگ، سنگ آهن و نفت خام را نشان داد و این دیدگاه که تقاضای چین برای کالاهای مهم ضعیف شده است را تقویت کرد. اما در نظر گرفتن آمار ماه به ماه تا حدودی گمراه کننده است. بهعنوان مثال واردات نفت خام در ژوئن نسبت به مه بر مبنای تن ۱.۶ درصد کاهش یافت اما بر مبنای مهمتر "بشکه در روز" در واقع ۱.۷ درصد رشد کرد زیرا ماه مه یک روز بیشتر از ژوئن بود.
کاهش واردات زغال سنگ اندک و به میزان ۳۷۰ هزار تن بود اما بر مبنای روزانه واردات ژوئن در واقع بالاتر بود.
واردات سنگ آهن ۱۰.۲ درصد در ژوئن کمتر از ماه مه بود که دلیل آن ممکن است مشکلات برزیل برای بهبود روند صادرات پس از تعطیلی معدن بزرگ در پی فاجعه فروپاشی سد پسماند آن در ژانویه باشد.
مس تنها کالای مهمی بود که تقاضای چین برای واردات آن ضعیف شد. واردات مس خام ۹.۷ درصد در ژوئن نسبت به مه کاهش یافت و واردات سنگ و کنسانتره مس ۲۰.۴ درصد افت کرد.
کمبود سنگ و کنسانتره در بازار جهانی ممکن است افت واردات مس خام به چین را تا حدودی توضیح دهد اما عدم تقاضا از سوی بخش تولید احتمالاً عامل اصلی افت واردات مس خام بوده است.
نگاهی به آمار تجارت سه ماهه نیز دیدگاه مربوط درباره واردات مس را تقویت میکند. واردات مس در سه ماهه دوم به ۱.۰۹۲ میلیون تن رسید که ۷.۵ درصد در مقایسه با سه ماهه اول کاهش داشت و حدود ۲۰ درصد کمتر از سه ماهه دوم سال ۲۰۱۸ بود.
اگر در تجارت کالا شواهدی از پیامدهای اختلافات تجاری چین با آمریکا وجود داشته باشد، افت واردات مس خواهد بود که استفاده گستردهای در صنعت تولید کالاهای صادراتی چین دارند. اما بجز مس، سایر کالاها داستان متفاوتی دارند.
واردات نفت خام چین در سه ماهه دوم نسبت به سه ماهه اول شتاب گرفت و در فاصله آوریل تا ژوئن به ۹.۹ میلیون بشکه در روز رسید که بالاتر از ۹.۸۳ میلیون بشکه در روز در فاصله ژانویه تا مارس بود. همچنین در مقایسه با ۹.۰۴ میلیون بشکه در روز در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۸ رشد قابل ملاحظهای داشت.
احتمالاً واردات به دلیل اقدام چین برای پر کردن ذخایر نفت تجاری و استراتژیک خود رشد کرده و ممکن است در نیمه دوم سال آهسته شود اما فعلاً چین موتور رشد تقاضای جهانی برای نفت است.
واردات زغال سنگ چین در سه ماهه دوم نسبت به سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ رشد کرد و به ۷۹.۸۶ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۷۴.۶۳ میلیون تن سه ماهه اول، هفت درصد افزایش نشان داد.
افزایش واردات زغال سنگ به چین با وجود نگرانیها نسبت به آهسته شدن مراحل گمرکی صادرات از استرالیا و افزایش تولید داخلی روی داد.
واردات سنگ آهن به چین در سه ماهه دوم ضعیف بود اما این افت عمدتاً به صادرات کمتر از سوی برزیل پس از فاجعه فروپاشی سد پسماند معدن و صادرات کمتر استرالیا در آوریل پس از وقوع یک طوفان مهیب در اواخر مارس نسبت داد.
افت ۸.۶ درصدی واردات سنگ آهن در سه ماهه دوم نسبت به سه ماهه اول ممکن است دلیلی بیش از مشکلات عرضه داشته باشد اما شواهد چندانی از آهسته شدن روند تولید فولاد خام دیده نمیشود.
تولید فولاد چین در ژوئن ۸۷.۵۳ میلیون تن بود که در مقایسه با ۸۹.۰۹ میلیون تن در مه، کمتر بود اما تولید روزانه فولاد در ژوئن بالا محسوب میشود و تولید فولاد در نیمه اول نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸ حدود ۱۰ درصد بالاتر بود.
بر اساس گزارش رویترز، در مجموع واردات کالاهای مهم به چین تا حدودی انعطاف پذیر مانده و تنها واردات مس بوده که کاهش پیدا کرده است.
انتهای پیام