به گزارش ایسنا، هاشمیکه زارع در مراسم رونمایی خودروی پژو ۳۰۱ گفت: مهرماه امسال از داخلیسازی قطعهای رونمایی خواهیم کرد که هیچ یک از قطعهسازان داخلی جرأت تولید آن را نداشته و آن را خط قرمز تولید قطعات دانستهاند؛ اما اکنون این قطعه به کمک مدیران جوان ایرانخودرو، داخلیسازی شده است.
وی با یادآوری دیدار خود با مدیران پژو در اواخر سال گذشته، تصریح کرد: در این دیدار مدیران پژو به ایران خودرو اعلام کردند که نباید خودروی پژو ۳۰۱ را بدون حضور آنها تولید کند؛ در حالیکه ما به آنها گفتیم که شما از قرارداد خارج شدهاید؛ بنابراین ما به هر ترتیب خودروی پژو ۳۰۱ را داخلیسازی و تولید خواهیم کرد. تولید پژو ۳۰۱، ایران را صاحب یک پلتفرم کرد که میتوان خودروهای زیادی را بر روی آن تولید کرد.
یکهزارع اظهار کرد: ۳۰۰ قطعهساز درگیر این پروژه هستند و مطمئنیم در آخر سال به داخلیسازی ۸۰ درصد در تولید آن خواهیم رسید. لازم به ذکر است که نخستین سری این خودروها در اردیبهشت ۹۹ به مشتریان عرضه خواهد شد. ما توانستیم موتور این محصول را با ۸۰ درصد داخلیسازی تولید کنیم که علاوه بر ۳۰۱ میتوان در سایر خودروها نیز از آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ۱۳ هزار دستگاه از پژو ۲۰۰۸ تحویل و ۳۰۰۰ دستگاه دیگر باقی مانده است، گفت: هدفگذاری تولید ۳۰۱، ۲۵۰ هزار دستگاه در سال است. این در حالی است که پژوییها اعلام کردند که اجازه تولید در ایران را ندارید که تاکید میکنیم میتوانیم خود این پروژه را جلو برده و صاحب یک پلتفرم شویم. این نکته بسیار مهمی است که میتوان خودروهای مختلفی بر روی این پلتفرم سوار کرد. در قرارداد دوم منعقده با پژو نیز موضوع دریافت خسارت مطرح و بیش از ۱۵۰ میلیون یورو در دفاتر منعکس شد که نشان میدهد، پژو بازنده ترک کردن ایران است.
عرضه پژو ۳۰۱ در دو مدل دستی و اتومات
در ادامه منصور منصوری - مدیرعامل ساپکو - نیز گفت: خودروی پژو ۳۰۱ در دو مدل وارد بازار میشود و نخست مدل دستی را خواهیم داشت. فعالیت ساخت مدل اتوماتیک نیز آغاز شده و بعد از گیربکس دستی به بازار میآید.
وی با بیان اینکه این محصول استانداردهای ۸۵ گانه را پاس میکند؛ اظهار کرد: طراحی و تولید بر اساس شرایط رقابتی، یکی از نخستین اهداف این پروژه است. سطح تکنولوژی این خودرو بسیار متفاوت است و تولید قطعات جدید با استانداردهای بینالمللی از جمله اهداف دیگر آن است.
مدیرعامل ساپکو با بیان اینکه بستر لازم برای رشد زنجیره تأمین در پروژه ۳۰۱ تحقق یافت، گفت: تولید قطعات با حداکثر خودکفایی و کمترین میزان ارزبری در این پروژه انجام خواهد شد و خودکفایی این محصول در حال حاضر ۶۱ درصد است که به ۸۰ درصد خواهد رسید و در واقع خودروی ۳۰۱ بدون کمک پژو ساخته شده است.
منصوری در پایان اشاره کرد: در بحث خودکفایی موتور و گیربکس این خودرو تولید ایران خودرو است. این خودرو قطعاً ۴ ستاره کیفی را دریافت خواهد کرد. این نکته را نیز باید گفت که از شرکتهای دانش بنیان برای ساخت داخل قطعات استفاده کردهایم.
انتهای پیام