به گزارش ایسنا، محمد سالاری – رییس کمیسیون معماری شهرسازی شورای شهر تهران - در حاشیه این بازدید با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شرکت فاضلاب تهران در بین همه دستگاههای خدمترسان در تهران کارنامه ممتازی دارد و حالا توانسته پروژه فاضلاب را که بزرگترین پروژه زیست محیطی تهران است به سرانجام برساند، گفت: انصافا مدیریت شهری فعلی و قبلی همکاری خوبی با سازمان فاضلاب داشته البته اگر شهرداریهای مناطق کمک لازم را انجام داده بودند شاید حالا پروژه آب و فاضلاب به اتمام رسیده بود اما شهرداران مناطق به دلیل مشکلاتی که برای مردم در پی حفاریها ایجاد میشد معمولا با انجام حفاری مخالفت میکردند.
وی با بیان اینکه همزمان با گسترش شبکه فاضلاب میبایست تصفیهخانهها نیز تکمیل میشدند که تاکنون محقق نشده است، اظهار کرد: متاسفانه سالهاست که میگوییم طرح جامع پسماند نداریم و میبینیم که در طرح جامع تهران نیز این برنامه تنها به سطح ساختوساز تنزل یافته و در طرح جامع و تفصیلی خبری از طرح جامع پسماند نیست.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه اگر ما پولی از بابت حفاری از اداره فاضلاب نگیریم مجبور هستیم که از مردم بگیریم، گفت: براساس اسناد بالادستی شهرداری یکی از سهامداران فاضلاب است و هنگامی که ما در قراردادها دور یک میز مینشینیم آورده شهر تهران در حد یک زمین تقلیل مییابد و سازمان آبفا برای پسابی که میدهد از شهرداری پول میگیرد و آن را پای مدیریت شهری حساب میکند، اما حالا که میخواهیم عوارضی از آنها بگیریم میگویند که تخفیف میخواهند و اگر قرار است تخفیفی داده شود باید در مدل مالی فیمابین شهرداری و سازمان آب و فاضلاب به عنوان آورده شهرداری حساب شود.
وی با بیان اینکه هزینههای حفاری درآمد خوبی برای شهرداری هستند که میتوان از آنها به عنوان آورده شهرداری در معاملات فیمابین مدیریت شهر و آب و فاضلاب محاسبه کرد، اظهار کرد: یکی از دلایلی که شهرداریهای مناطق تمایلی به ایجاد تصفیهخانههای محلی ندارد این است که رقم پساب بسیار کم است و ما باید با کمک آب و فاضلاب فکری به حال آنها کنیم.
وی ادامه داد: شورای شهر نماینده مردم است و در تصمیمگیریها باید به هزینههای آنها توجه کنیم.
به گزارش ایسنا، همچنین زهرا نژادبهرام – عضو هیات رییسه شورای شهر تهران – با بیان اینکه نمیتوانیم موضوع شهر تهران را به تنهایی و بدون در نظر گرفتن سایر استانها حل کنیم، گفت: باید به تهران نگاه وسیعتری داشته باشیم و نباید با موضوعات تهران به شکل نقطهای نگاه کرد، چرا که تاثیرات آن فراتر از محدوده جغرافی تهران است.
وی با بیان اینکه شهر متعلق به همه است و اگر میخواهیم آن را به فضای بهتری برای مردم تبدیل کنیم باید کارگاههای عمرانی را جمع کنیم، اظهار کرد: از زمانی که به یاد دارم پروژه فاضلاب تهران در حال انجام بود و باید حالا همه تدبیر و کمک کرده تا این پروژه که به پیشرفت خوبی رسیده تمام شود.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با بیان اینکه مردم زندگی کیفیتری میخواهند، ادامه داد: تنها 2000 کیلومتر از پروژه بزرگ فاضلاب تهران باقیمانده و ما میتوانیم با برگزاری جلسات مشترک مدلهای مورد توافق مدیریت شهر و آب و فاضلاب را احصاء کنیم که به نفع مردم باشد.
نژادبهرام با اشاره به اینکه ما با موضوع فرونشست در تهران مواجه هستیم به گونهای که از منطقه 12 به پایین را درگیر خواهد کرد، گفت: بخش زیادی از این فرونشستها به دلیل حفاری تونل مترو و فاضلاب رخ داده اما بخش زیادتری به دلیل کمبود آب در تهران رخ میدهد و حالا میگویید که با تکمیل شبکه فاضلاب تمام آبهای زیرسطحی جمع میشود و ممکن است این مشکل تشدید شود و برای من سوال است که شما چه چارهای برای حل این مشکل دارید.
وی با بیان اینکه سازمان آب و فاضلاب لایحهای را به شورای شهر آورده که براساس آن تخفیف 50 درصدی در هزینههای حفاری دریافت کند، گفت: ریش و قیچی دست ما است و میتوانیم در تبصرهها و بندها به دغدغههای اعضای شورا پاسخ دهیم و آن را در تبصرهها ببینیم.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با بیان اینکه تامین آب در تهران یک مساله اصلی است و باید آبها تصفیه و به شبکه برگردند، ادامه داد: اما باید برای خالی شدن زیر تهران از آب هم چارهاندیشی شود.
نژادبهرام با بیان اینکه شهرداری تهران یکی از سهامداران سازمان آب و فاضلاب است اما آنها پساب را به ما میفروشند، توضیح داد: ما میتوانیم در تبصرهها و بندهای لایحه به گونهای عمل کنیم که علاوه بر کمک به آنها مشکلات و دغدغههایمان نیز رفع شود.
پروژه احداث تصفیهخانه فاضلاب غرب استان تهران (فیروزبهرام) با استفاده از تسهیلات بانک توسعه اسلامی و با پیمانکاری شرکت کوزوی ترکیه و مشاوره گروه همکاری گروه پارس آب تدبیر در حال انجام است که به گفته مسئولان آب و فاضلاب پیشرفت 75 درصدی داشته است.
انتهای پیام