به گزارش ایسنا، مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از پایگاه خبری عبری زبان "والا" در گزارشی مفصل به بررسی خطرات پهپادهای حماس برای رژیم صهیونیستی پرداخته و میآورد: این جنبش به طور مداوم در حال ارتقای پهپادهای خود است.
منبع مذکور در همین راستا اشاره کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در فوریه سال ۲۰۱۶ تعدادی از پهپادهای حماس را در نوار غزه رصد و تحت تعقیب قرار داد که گویا مجهز به موشک بودند و در نهایت این پهپادها در عمق اراضی فلسطینی ناپدید شدند و در آن زمان ارتش اهمیت خاصی به این پهپادها نداد و فرماندهان ارتش گمان میکردند که این پهپادها صرفاً مجهز به دوربین هستند و موشکی با خود حمل نمیکنند.
ارتش حماس
پایگاه والا تاکید کرد که گردانهای قسام شاخه نظامی حماس از سال ۲۰۱۶ در حال ارتقای توان نظامی خود به ویژه در زمینه پهپادهاست.
این منبع افزود که حدود سه سال و نیم از آغاز دیوار امنیتی زیرزمینی در مرز غزه میگذرد و از آن زمان تاکنون تهدیدات و چالشهای پیش روی ارتش تغییر کرده است که دلیل آن تلاش حماس برای ارتقای توان نظامی خود بوده است.
مقامات ارشد ارتش رژیم صهیونیستی میگویند که در داخل ارتش، دیگر از اصطلاح شاخه نظامی حماس استفاده نمیشود، بلکه اکنون بحث در مورد ارتش حماس است.
منبع مذکور تصریح کرد که دلیل تغییر این مفهوم، ساختار نیروهای حماس است، زیرا این جنبش اکنون تیپها و گردانها و حتی نیروهای ذخیره و پشتیبانی دارد و همانند یک ارتش نظامی است.
والا بیان کرد که گردانهای قسام همانند ارتشهای بزرگ عمل میکند، نیروهای آن از طرق اتاقهای فرماندهی رهبری میشوند و اوضاع در میدان را تحت نظر دارند و در کنار آن از ابزارهای جمعآوری اطلاعات و شناسایی و غیره برخوردار است و دیگر قسام بر تاکتیک جنگهای چریکی تکیه ندارد، بلکه طبق تاکتیکهای یک ارتش بزرگ پیش میرود.
منبع مذکور اشاره کرد که همانگونه که ارتش رژیم صهیونیستی خود را برای ساخت دیوار امنیتی در مرز غزه برای کنترل کامل این منطقه آماده میکند، از آن طرف مقاومت فلسطین هم خود را برای روز بعد از ساخت این دیوار آماده میکند.
والا تاکید کرد که یکی از راهکارهای حماس در این زمینه، ساخت و ارتقای انواع پهپادها و حتی قاچاق پهپادهای مختلف و قطعات آن به نوار غزه است.
در این گزارش آمده است که به رغم تلاشهای ارتش رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از ورود اسلحه به نوار غزه، مقاومت فلسطین از راههای گوناگون برای وارد کردن آن به غزه از طریق گذرگاه صلاح الدین در مرز مصر و از طریق دریا اقدام میکند.
پایگاه والا تاکید کرد که پهپادهای کوچک مقاومت که معمولاً هزینه زیادی هم ندارند، به ابزاری برای پشتیبانی سازنده از عملیاتهای نظامی حماس تبدیل شده است.
این منبع تاکید کرد که ارتش حماس لحظهای از ارتقای تکنولوژی و ابزارهای جنگی خود دست نمیکشد.
منبع مذکور بیان کرد که حماس در راستای جنگ مغزها نیز از پهپادهای خود برای جمعآوری اطلاعات از ارتش رژیم صهیونیستی و رصد تحرکات آن استفاده میکند.
در همین راستا، والا به قدرت حماس برای جمعآوری اطلاعات اشاره و تاکید کرد که این جنبش ماه مارس گذشته توانست یکی از پهپادهای خود را راهی عمق اراضی اشغالی کند و این پهپاد پس از جمعآوری اطلاعات بدون هیچ مشکلی به غزه بازگشت.
والا افزود که حماس دهها نوع از این پهپادها را در اختیار دارد که برخی از آنها در اجرای عملیات و برخی در جمعآوری اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند.
این منبع اشاره کرد که ارتش رژیم صهیونیستی به شدت نگران پهپادهای حماس است، به ویژه اینکه پیشبینی میکند که این جنبش هزاران نوع از این پهپادها را در اختیار داشته باشد و در جنگ آتی از آنها استفاده کند.
انتهای پیام