به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، مسلمانان سریلانکا جزو اقلیت مذهبی در جامعه عمدتا بودایی این کشور هستند. پس از حملات ویرانگر ماه آوریل که افراطگرایان محلی به گردن گرفتند، کل این جامعه خود را برای اقدامات تلافیجویانه طرف مقابل آماده کرد.
اکنون اقدامات تلافیجویانه نمایان شده است. کسب و کارهای متعلق به مسلمانان با بایکوتهای غیر رسمی مواجه شدند. ماه مه شورشهای ضد مسلمانان در دو استان بروز کرد، صدها کسب و کار متحمل ضرر شد، خانهها و مساجد آسیب دید و یک تن هم به کام مرگ کشیده شد. ماه ژوئن ۹ وزیر مسلمان از کابینه دولت سریلانکا استعفا دادند، چرا که نگران بودند ماندنشان به خشونتها دامن بزند.
کارشناسان نگرانند سریلانکای چندین قومیتی با دموکراسی چند مذهبی که سال ۲۰۰۹ به جنگ داخلی خاتمه داد، با موج جدیدی از خشونتها مواجه شود. این بار اختلافات با پس زمینه مذهبی است، نه شکافت قومیتی دیرینه میان سیلانی و تامیلها.
مسلمانان که ۱۰ درصد از جمعیت سریلانکا را تشکیل میدهند، حتی پیش از حملات عید پاک با لفاظیهای تبعیضآمیز و خشونت پراکنده روبرو بودند، خصوصا پس از پایان جنگ داخلی که گروههای ناسیونالیست بودایی تندرو رشد کردند. اما جو کنونی، بازگشت خطرناک است. ماه گذشته یکی از راهبههای سرشناس بودایی خواستار بایکوت کسب و کارهای مسلمانان شد و خشونتها را نادیده گرفت.
انتهای پیام