به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، یانگی لی، کارشناس مستقل سازمان ملل در امور حقوق بشر در برمه (میانمار) اخیراً اعلام کرد، ارتش میانمار شاید تحت پوشش قطعی تلفنهای همراه در استانهای واقع در غرب این کشور "راخین" و "چین" به نقض گسترده حقوق بشر دست بزند.
وی ادامه داد: درگیری با شبه نظامیان ارتش آراکان در شمال استان راخین و بخشهایی از استان "چین" در غرب میانمار در چند ماه گذشته میلادی ادامه داشته و تأثیر آن بر غیرنظامیان مخرب است. بسیاری از اقدامات از سوی ارتش "تاتماداو" و "ارتش آراکان" نقض قوانین بینالمللی است و ممکن است به جنایات جنگی و همچنین نقض حقوق بشری منجر شود.
این مقام مسؤول سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان گفت، گزارش شده که ارتش آراکان غیرنظامیان از جمله ۱۲ کارگر ساختمانی را در منطقه "پالتوا" و ۵۲ روستا در نزدیکی مرز بنگلادش ربوده است.
وی همچنین با اعلام اینکه بسیاری از غیرنظامیان که اکثراً مردان راخین هستند به ظن ارتباط با ارتش آراکان تحت بازداشت و بازجویی از سوی ارتش "تاتماداو" قرار گرفتهاند، ادامه داد: چندین تن در بازداشت کشته شدند. در آوریل سال جاری میلادی، یک هلیکوپتر ارتش میانمار به سوی مردان و پسران روهینجایی که بامبو جمعآوری میکردند، آتش گشودند.
این کارشناس مستقل سازمان ملل در ادامه گفت: در سال جاری میلادی حدود ۳۵ هزار تن ناشی از خشونتها در میانمار از این کشور گریختهاند.
سفیر میانمار در سازمان ملل گفته، دولت در اوت آتش بس اعلام کرد و تلاش میکند تا سازش ملی را مجدداً برقرار سازد.
در نتیجه سرکوب ارتش در سال ۲۰۱۷ علیه مسلمانان روهینجایی، بیش از ۷۳۰ هزار تن از آنها به بنگلادش گریختهاند. بازرسان سازمان ملل میگویند، عملیات دولت میانمار شامل کشتار جمعی، تجاوزهای جنسی گروهی و آتش زدنهای گسترده بوده و آن را "با نیت نسل کشی" اعلام میکنند.
دولت یانگون ارتکاب این اقدامات مستبدانه را رد میکند و میگوید، اقدامات ارتش میانمار در سراسر استان راخین در واکنش به حملات از سوی شبه نظامیان روهینجایی صورت گرفته است.
انتهای پیام