سرهنگ علی عباسنژاد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در سه ماه ابتدایی سال ۶۰ مورد آتشسوزی در عرصه جنگلها و مراتع کشور رخ داد، اظهار کرد: در پی این آتشسوزیها ۲۷۰ هکتار از اراضی جنگلی آسیب دید.
وی با بیان اینکه آتشسوزی در جنگلها طی سه ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافت، تصریح کرد: در اراضی مرتعی کشور به دلیل بارندگیهای خوب ابتدای سال، سطح پوشش علفی انبوه است و به همین دلیل آتشسوزیها در مراتع نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
عباسنژاد با بیان اینکه علت ۹۰ درصد از آتشسوزیها در جنگلها و مراتع انسانی رخ میدهد، گفت: بر اساس ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی هر کس عمداً سبب آتشسوزی در جنگلها شود به حبس از دو تا پنج سال محکوم میشود همچنین مجازات شروع به این جرم از شش ماه تا دو سال حبس است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: بر اساس مواد قانونی ۴۵، ۴۶ و ۴۷ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها آتش زدن نباتات در مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگلبانی ممنوع است در صورتیکه در نتیجه بیمبالاتی حریق در جنگل رخ دهد، مرتکب به حبس تأدیبی از دو ماه تا یک سال محکوم میشود همچنین هر کس در تنه درخت جنگلی آتش روشن کند به حبس تأدیبی از سه ماه تا یک سال و برای هر درخت که «کت یا پیزده» و یا در آن آتش روشن کرده باشد به پرداخت جریمه نقدی از یکصد ریال تا یک هزار ریال محکوم میشود.
به گفته عباس نژاد در آتشسوزیهای اخیر جنگلها و مراتع تعدادی متهم به دستگاه قضائی معرفی شدهاند و سازمان جنگلها پیگیر است تا با مقصران برخورد قانونی شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه رعد و برق و برق فشار قوی از جمله مواردی است که سبب آتشسوزیهای غیر عمدی در جنگلها میشود، اظهار کرد: متأسفانه امسال سازمان جنگلها برای خاموش کردن آتش در عرصههای جنگلی بالگردی در اختیار ندارد چرا که اعتبار امسال دولت برای اطفای حریق از طریق بالگرد در اختیار سازمانهای مربوطه قرار نگرفته است و به همین دلیل سازمان جنگلها هنوز نتوانسته با نهادهایی که در اطفای حریق به این سازمان کمک میکنند، هماهنگیهای لازم را انجام دهد.
انتهای پیام