موزه بریتانیا و ادامه استعمار آثار تاریخی آفریقا

گزارشگران ویژه آثار تاریخی دوره استعمار که خواهان اجرای برنامه بازگشت این آثار به آفریقا هستند اعلام کردند موزه بریتانیا از همکاری در این زمینه سر باز می‌زند.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، «فلوین سار» اقتصاددان اهل سنگال و «بندیکت ساووی» متخصص فرانسوی تاریخ هنر که از سوی «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه مأمور به نوشتن گزارشی درباره آثار تاریخی دوره استعمار آفریقا شده‌اند، از عدم همکاری موزه بریتانیا برای بازگرداندن آثار تاریخی به آفریقا خبر دادند.

رئیس جمهور فرانسه بازگرداندن آثار تاریخی به کشورهای صاحب را از جمله اولویت‌های خود بیان کرده بود.

در این گزارش در توضیح عدم همکاری موزه بریتانیا آمده است: اصطلاحی در فرانسوی است که می‌گوید چیزی در مقابل شما قرار دارند و شما نمی‌توانید آن را ببینید، درست شبیه کبکی که سر خود را در برف فرو کرده است. اما آنها مجبور می‌شوند پاسخ دهند و بیش از این نمی‌توانند خود را پنهان کنند.

مجموعه‌ای از پیشنهادات در این گزارش ۲۵۲ صفحه‌ای منتشر شده است که از مهم‌ترین آن‌ها این است که فرانسه نیز باید آثار تاریخی که در زمان استعمار از کشورهای آفریقایی گرفته است به کشورهایی که خواهان بازگشت آن هستند، عودت دهد.

بر این اساس ایده قرض دادن آثار تاریخی به کشورهای آفریقایی کافی نیست چرا که در صورت قرض دادن نیز مالکیت آثار همچنان در دست موزه‌های غربی باقی می‌ماند. ایده به امانت دادن آثار تاریخی به کشورهای آفریقایی در ماجرای "برنزهای بنین" که در سال ۱۸۹۷ از کشور غنا به غارت رفته بود از سوی موزه بریتانیا و دیگر مؤسسات بزرگ اروپایی مطرح شده بود.

پس از ارائه این گزارش، سخنگوی موزه بریتانیا اعلام کرده این موزه از تمرکز شفاف درباره خاستگاه اصلی آثار استقبال می‌کند و با درخواست این گزارش مبنی بر ایجاد یک رابطه جدید و برابر میان اروپا و آفریقا در این زمینه موافق است.

از زمان انتشار گزارش بازگشت آثار تاریخی دوره استعمار به آفریقا، چندین کشور آفریقایی چون ساحل عاج، سنگال و جمهوری دموکراتیک کونگو به صورت رسمی خواستار بازگشت آثار تاریخی خود شده‌اند و کشورهای اروپایی چون فرانسه و آلمان متعهد به بازگشت این آثار بوده‌اند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ تیر ۱۳۹۸ / ۰۷:۵۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98040603353
  • خبرنگار : 71454