مدیرکل میراث فرهنگی قزوین:

تخریب باغستان بزرگ‌ترین خیانت به نسل آینده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری قزوین گفت: به هیچ عنوان باغستان در عرصه شهری قرار نخواهد گرفت، سوداگرانی که خسارت می‌زنند به‌ غیر از اینکه نسل بعدی را از این مواهب و هوای پاک محروم می‌کنند به نتیجه‌ دیگری نمی‌رسند.

علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، تصریح کرد: عرصه باغستان عرصه وسیعی است که مالک‌های شخصی دارد و بودجه دولتی و بودجه عمومی شهرداری برای حفظ این عرصه مطلوب نیست، درواقع در فرآیند توسعه پایدار، هیچ دلیل و توجیهی برای اینکه در یک عرصه خصوصی بودجه دولتی وارد شود وجود ندارد.

وی افزود: تمام دستگاه‌های حاکمیتی از جمله میراث فرهنگی باید کمک کنیم تا ضوابط مناسبی برای استفاده از باغستان و حیات باغستان تبیین شود، تا مالکین بتوانند به نحو مناسبی از این عرصه در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بهره‌مند شوند و در حفظ و نگهداری این عرصه کوشا باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قزوین اظهار کرد: میراث فرهنگی این عرصه را به ثبت رسانده است تا بتوانیم برای نسل آینده حفظ کنیم، این رسالتی است که بر عهده سازمان است و این طرح در سال 93 به ثبت ملی رسیده است.

وی تأکید کرد: عرصه‌ای که به ثبت ملی برسد طبق مقررات، قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای حفظ آن وجود دارد امیدواریم بر اساس ضوابطی که در آینده نزدیک بابت حفاظت و بهره‌برداری این اثر بی‌نظیر در شهر و کشور تدوین می‌شود، شرایط نگهداری حفظ این اثر و عرصه باارزش را فراهم کنیم.

خزائلی با اشاره به آتش‌سوزی اخیر باغستان عنوان کرد: سازمانی برای اطفای حریق وجود دارد که به قطع اولویت آن حفظ جان انسان‌ها است، اما در تمامی عرصه‌های طبیعی مثل باغستان به‌عنوان یک اثر طبیعی و حتی بیابان‌ها نیز آتش‌نشانی‌ ورود پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: بعد از آتش‌سوزی پایش به‌صورت کامل انجام می‌شود، از ماه‌های قبل خواهش کردیم که در بهار پربارش علف‌های هرز بلند و در تابستان عامل آتش‌سوزی می‌شوند، سازمان باغستان علف‌زنی به‌خصوص در حاشیه راه‌ها که بیشترین خطر آتش‌سوزی را دارد انجام می‌دهد.

نگهداری باغستان توسط ادارات دولتی غیرممکن است

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قزوین بیان کرد: امیدواریم علف‌زنی را زودتر انجام دهند و باغبان‌ها کمک کنند، نگهداری این عرصه به عهده دولت نیست چراکه بودجه لازم را ندارد، عرصه باغستان مالک خصوصی، باغدار و دخو دارد که باید این سلسله‌مراتب و نظام داخل باغستان حفظ شود از اهمیت بالایی دارد.

وی افزود: امیدواریم ما در کنار سایر دستگاه‌ها به حفظ این نظام کمک کنیم چراکه این نظام تاریخ و هویت را در دل خود دارد و باید برای حفظ آن فکری کنیم، رسانه‌ها باید آگاهانه و با اطلاعات کافی در این حوزه ورود پیدا کنند و سازمان‌های مردم‌نهاد به‌درستی ورود و موارد را تبیین کنند.

خزائلی تصریح کرد: نگهداری عرصه پهناور توسط ادارات دولتی غیرممکن است حتماً باغستان باید توسط سلسله‌مراتب و نظام تاریخی، حفظ و مورد بهره‌برداری قرار بگیرد، خطا است که مسئولین این نظام را تغییر دهیم.

وی تأکید کرد: نه میراث فرهنگی و نه هیچ دستگاهی نباید برنامه‌ای برای تصرف و ایجاد مالکیت در باغستان داشته باشد و حتماً باید نظام بهره‌برداری باغستان سنتی را حفظ کنیم، تغییر کاربری عرصه ثبت‌شده غیرممکن است و پرونده‌ای در این حوزه به خاطر ندارم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قزوین یادآور شد: به‌هیچ عنوان باغستان در عرصه شهری قرار نخواهد گرفت و نمی‌تواند قرار بگیرد، سوداگرانی که خسارت می‌زنند به‌غیراز اینکه نسل بعدی را از این مواهب و هوای پاک محروم می‌کنند به نتیجه‌ دیگری نمی‌رسند.

وی تصریح کرد: هر آتش‌سوزی معلول یک علت است، بخشی از این آتش‌سوزی‌ها عمدی است و برای این‌ها پرونده در دادگاه تشکیل و پیگیری لازم صورت می‌گیرد، حفاظت از عرصه ثبتی بر عهده ماست و با تمام توان و ابزارهای قانونی سعی می‌کنیم این مسئولیت را به‌درستی انجام دهیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ تیر ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 98040503107
  • خبرنگار :