به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، گروه چهارجانبه درباره یمن شامل کشورهای آمریکا، انگلیس، عربستان و امارات پس از نشستی در لندن با انتشار بیانیهای اعلام کرد: اجرای توافقنامهای که سال گذشته در استکهلم سوئد امضا شد، فرصتی را برای آغاز یک روند سیاسی جامع فراهم خواهد کرد که میتواند به یک توافق سیاسی دائمی برای توقف درگیریها در یمن منجر شود.
این گروه چهارجانبه در ادامه از همه طرفها در یمن دعوت کردند مشارکت سازندهای در مسائل امنیتی این کشور براساس توافقنامه سوئد داشته باشند.
در ادامه این بیانیه کشورهای یاد شده تنش اخیر در پی حملات موشکی و پهپادی نیروهای انصارالله علیه عربستان به ویژه حملهای که علیه فرودگاه بینالمللی أبها در تاریخ ۱۲ ژوئن انجام شد و ۲۶ غیرنظامی در نتیجه آن زخمی شدند را محکوم و حمایت کامل خود از ریاض را اعلام کردند. آنها در ادامه توقف فوری این حملات را خواستار شدند.
همچنین اعضای کمیته چهارجانبه درباره یمن نسبت به قصد برنامه جهانی غذا برای به تعلیق درآوردن ارسال غذا به صنعا در پی ادعای کارشکنیهای نیروهای انصارالله در روند امدادرسانیها ابراز نگرانی کرده و از حوثیها خواستند تمامی محدودیتهای اعمال شده بر آژانسهای امدادرسانی را جهت نجات جان آن دسته از یمنیها که بیش از سایرین نیازمند کمک هستند فوراً لغو کنند.
در بیانیه یاد شده طرفها مدعی پایبندی خود به روند مسالمتآمیز در یمن و قطعنامههای شورای امنیت در این رابطه از جمله قطعنامه شماره ۲۲۱۶ این شورا شدند. آنها همچنین حمایت کامل خود از فعالیتهای مارتین گریفیث، فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن را ابراز داشته و در این راستا از همه گروههای یمنی خواستند همکاریهای مثبت و سازندهای با گریفیث جهت تسریع در اجرای توافقنامههای امضاء شده در استکهلم داشته و از نیروهای انصارالله خواستند امکانات و تسهیلات کاملی را در اختیار هیئت سازمان ملل جهت اجرای توافقنامه حدیده، برنامههای توسعهای سازمان ملل، روند تحقیقات و بررسیهای این سازمان ارائه کرده و مانع از فعالیتهای آنها نشود.
در پایان این بیانیه نیز از طرفهای یمنی خواسته شد مشارکت سازندهای در کمیته مشترک برای استقرار دوباره نیروها داشته باشد تا روند اجرای توافقنامه حدیده سرعت پیدا کند همچنین نظارت سه جانبه و مشارکت سازنده در مسایل امنیتی را خواستار شده و از نیروهای وابسته به انصارالله خواسته شد از بنادر حدیده، راس عیسی و الصلیف به طور کامل عقبنشینی کند. همچنین در این بیانیه از شورای امنیت خواسته شد در نشست خود در تاریخ ۱۷ ژوییه آتی روند پیشرفت در این زمینه را داشته باشد.
انتهای پیام