به گزارش ایسنا، دکتر باندوپادیای در اولین کارگاه بینالمللی سیاستگذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری که امروز با حضور صاحبنظران بیش از ۱۶ کشور جهان در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که میدانید ایران مهد علم است و در زمینه توسعه علم بسیار فعال است و ارائه برنامههای مورد نیاز در ایران ارزشهای فوقالعاده زیادی از نظر علم دارد و ما مایل هستیم که یک توسعه پایدار داشته باشیم و در زمینه پیادهسازی ایدهها، مراکز بسیار متعددی در اطراف تهران هست که این مراکز میتوانند در اشتراکگذاری ایدهها پنجره خوبی برای یادگیری و یادگرفتن و همچنین مدلهای موفق برای تأمین STI و پیشرفت کشورهای در حال توسعه داشته باشند.
رئیس مرکز علم و فناوری کشورهای غیر متعهد گفت: کشورهایی که در حال توسعه هستند، از این ایدهها میتوانند استفاده کنند و علم در میان این کشورها به اشتراک گذاشته شود و نوآوری حاصل این اشتراک است و ما بسیاری از مسائل و مشکلات را از این طریق میتوانیم حلوفصل کنیم.
وی افزود: کشورهای در حال توسعه ممکن است ضعفهایی برای پیادهسازی استراتژیهایشان و همچنین پیادهسازی ایدهها و به فعل درآوردن آنها داشته باشند و کشورهای در حال توسعه ممکن است وضعیت بهتری داشته باشند، ولی اینها از کشورهای در حال توسعه هم استفاده میکنند؛ برای همین، ظرفیتی که در کشورهای در حال توسعه هست، باید برای ارتقای علم و نوآوری توسعه پیدا کند.
دکتر باندوپادیای افزود: در زمان حال به خاطر پیشرفت تکنولوژی خیلی سریع ما میتوانیم صدای خودمان و تبلیغاتمان را به گوش گروههای مخاطب برسانیم و این کاملاً به توسعه و پیشرفت تکنولوژی بستگی دارد و تکنولوژی نقش اصلی را ایفا میکند.
وی در خصوص نقش NAM یا کشورهای عدم تعهد گفت: این نقش بسیار مهم است و با میزبانی کشور هندوستان و شرکت ۴۷ کشور که هم آسیایی و هم آفریقایی هستند، نشست را برگزار کنیم و مرکز NAM در حقیقت برای توسعه علم در کشورهای در حال توسعه است که محققان و دانشمندان خودشان را به این مرکز بفرستند و این دانشمندان و محققان با هم تبادل ایده داشته باشند و تبادل ایده باعث توسعه کشورها شود.
به گفته دکتر باندوپادیای، در مرکز NAM حدود ۴۰ کارگاه برای مدعوین کشورهای مختلف ارائه میکنیم که کشورهایی از اروپا، آلمان و کشورهای حوزه خاورمیانه و آفریقایی هستند و کارشان ظرفیتسازی برای کشورهای درحالتوسعه هست. این کارگاهها فرصتی به دانشگاهها میدهد که دانشمندان از کشورهای مختلف بتوانند افکارشان را باهم به اشتراک بگذارند.
وی تصریح کرد: در واقع مرکز NAM جایگاهی در دنیا است برای ارائه فرصت به دانشمندان مختلف از کشورهای مختلف و عمدتاً از کشورهای آسیایی که مقالات خود را ارائه کنند و این مرکز همه این مقالات را چه از کشورهای توسعهیافته و چه از کشورهای در حال توسعه به اشتراک میگذارد.
رئیس مرکز علم و فناوری کشورهای غیر متعهد خاطرنشان کرد: عقیده داریم مشارکت ذینفعان مشترک درواقع یک فرصت بسیار خوبی برای ارائه علوم و تکنولوژی و تبادل تجربیات است و ۱۶ کشور هستند که بهعنوان شرکتکننده و ذینفع از آن استفاده میکنند و تأکید اصلی من بر مشارکت کشورهای مختلف است که حتی فکرهای کوچک هم برای تغییرات بزرگ بسیار مؤثر است.
انتهای پیام