به گزارش ایسنا، ناهید تاج الدین در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس گفت: سلام به مردم ایران ملتی که صورت امیدهای خود را با سیلی سرخ نگه میدارند. و برای اینکه ایران گوهری تابان شود خون دلها خوردهاند. امروز فکر میکردم که از پشت تریبون برای مردم چه بگویم اساساً چه میتوان گفت. برای کارگران چه بگویم کارگرانی که افزایش قیمتها و تورم لجام گسیخته افزایش حقوقها آنها را خنثی کرده است. کارگرانی که هزینه ماهانه زندگی آنها سه میلیون و ۷۶۰ هزار تومان برآورد شده است. اما این با حداقل دستمزد فاصله دارد. کارگرانی که همه افزایش ۳۶ درصد حقوقشان را تورم لجام گسیخته بلعیده و چیزی برای سبد خانواده آنها باقی نگذاشته است.
وی افزود: مستمری بگیران و بازنشستگانی که بحران صندوقهای بازنشستگی را با گوشت، پوست و استخوان لمس میکنند و شریک بحران صندوقها شدهاند. وقتی دولت با برداشتهای نادرست از قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی مطالبات به روز شده ۱۸۰ هزار میلیارد تومان تأمین اجتماعی را به ۱۱۲ هزار میلیارد تومان کاهش داده و در حق مستمری بگیران اجحاف میکنند و قوانینی همچون همسان سازی حقوق بازنشستگان را اجرایی نمیکند.
وی افزود: داشتم فکر میکردم از پشت این تریبون برای جوانان چه بگویم جوانانی که ۴۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهند اما براساس اطلاعات مرکز آمار ایران ۲۵.۳ درصد آنها در سال ۹۶ بیکار بودهاند. جوانانی که به رغم گذشت نزدیک به یک سال از تصویب قاطعانه قانون منع به کار گیری بازنشستگان در مجلس هنوز دچار مشکل هستند این قانون آن گونه که باید اجرا نشده است و سرعت و دقت اجرای آن برخلاف انتظار نمایندگان بوده است. این در حالی است که نص صریح این قانون بر بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب بر جوان گرایی و بر تحرک بین نسلی در انقلاب اسلامی تاکید دارد.
تاج الدین ادامه داد: متأسفانه باید بگویم طبق برآوردهایی که همکاران ما تا پایان سال گذشته داشتند حدود هزار بازنشسته که شامل قانون منع به کارگیری بازنشستهها میشود هنوز از مسئولیت خود کناره گیری نکردهاند این دهن کجی به نسل جدید است. از پشت این تربیون برای زنان چه بگویم. سهمشان در پستهای کلان کشور هنوز به ۳۰ درصد که تعیین شده بود نرسیده است فکر میکردم برای اصفهان چه بگویم اصفهانی که خشکی زاینده رود و رکود صنعت گلویش را فشار میدهد و با وجود برخوردار بودن شاهد بی مهری مسؤولان است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فکر میکردم برای کشاورزان اصفهان چه بگویم کشاورزانی که به دلیل به ضعف مدیریت آب در دو دهه گذشته کارد به استخوانشان رسیده است نه حقآبه میگیرند و نه خسارات خشکسالی به آنها پرداخت میشود اگر نزولات آسمانی نبود چه به سرشان میآمد. زاینده رود همچنان منتظر اجرای مصوبات 9 مادهای شورای عالی آب است. اگر چه آب در آن جریان دارد اما هنوز دچار مشکل است. حجم آب رهاسازی شده در کنترل سیلهای اخیر دهها برابر میزان مورد نیاز برای جاری شدن زاینده رود است. تالاب گاوخونی به حدود ۳۰۰ میلیون متر معکب آب نیاز دارد که تنها ۱۰ میلیون آن محقق شده به همین دلیل شاهد انتشار گازهای سمی و ریزگرد خطرناک از آن به ۱۴ استان کشور خواهیم بود.
تاج الدین بیان کرد: در سیل اخیر شاهد یک همبستگی اجتماعی بودیم پیر و جوان سپاهی و ارتشی، خصوصی و دولتی، عرب و ترکمن و همه اقوام دست به دست هم کنار هم ایستادند. ما شاهد بودیم در حاشیه این سیل به جای اقتصاد سیاسی اقتصاد اجتماعی فعال شد و کمکهای مردمی وارد چرخه اقتصادی شد. خیانت است که با وجود این همبستگی وارد بازی جناحی شویم و اقتصاد را به گروگان سیاست بگیریم، آشتی ملی و سرمایه اجتماعی را جدی بگیریم. چه اشکال دارد به جای اقتصاد سیاسی اقتصاد اجتماعی را در دستور کار قرار دهیم.
انتهای پیام