اعتراض آمریکا به سفر رئیس مقابله با تروریسم سازمان ملل به سین‌کیانگ

آمریکا و سایر کشورهای غربی به سفر قریب‌الوقوع رئیس مقابله با تروریسم سازمان ملل به منطقه سین‌کیانگ در چین اعتراض کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، به گفته برخی از کارشناسان سازمان ملل، حدود یک میلیون اقلیت مسلمان اویغور و سایر مسلمانان در مراکز "بازپروری" در سین‌کیانگ نگهداری می‌شوند.

ولادیمیر ورونکوف، دیپلمات کارکشته روسی که ریاست دفتر مقابله با تروریسم سازمان ملل را برعهده دارد، به دعوت چین در این کشور به سر می‌برد و قرار است به اورومچی، مرکز سین‌کیانگ برود.

دیپلمات‌ها گفته‌اند، سایر کشورهای غربی چون انگلیس در کنار آمریکا به سفر رئیس مقابله با تروریسم سازمان ملل به این منطقه اعتراض کرده‌اند.

جان سولیوان، معاون وزیر خارجه آمریکا روز جمعه با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفتگو کرد تا نگرانی عمیق درباره سفر ورونکوف را اعلام کند چون به گفته مقام‌های غربی، پکن، اویغورها و سایر مسلمانان را به بهانه مقابله با تروریسم سرکوب می‌کند، در حالی که اصلاً اینچنین نیست.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: معاون وزیر خارجه چنین سفری از سوی رئیس دفتر مقابله با تروریسم سازمان ملل به سین‌کیانگ را با توجه به کمپین غیرمنتظره سرکوب علیه اویغورها، به شدت نامناسب می‌داند. این مقام ارشد مقابله با تروریسم سازمان ملل اعتبار و وجهه این نهاد بین‌المللی را به خطر می‌اندازد.

دولت چین بابت ایجاد اردوگاه‌های کار اجباری و بازپروری از جانب جامعه بین‌الملل به شدت محکوم شده است.

سفر رئیس دفتر مقابله با تروریسم سازمان ملل به سین‌کیانگ از جانب میچل پاچله، رئیس حقوق بشر سازمان ملل صورت می‌گیرد که دائماً چین را به دادن مجوز دسترسی برای تحقیق درباره گزارش‌های ناپدید شدن‌ها و بازداشت‌های خودسرانه ترغیب می‌کند.

در همین حال، لوئی شاربونو، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل گفت، گوترش به جای اعزام ورونکوف به سین‌کیانگ باید خواستار تعطیلی سریع اردوگاه‌های بازپروری و دسترسی بی چون و چرای باچله و سایر کارشناسان حقوق بشر بشود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98032511075
  • خبرنگار : 71129