حجت الله نصیری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به بحث کم فروشی و گرانفروشی نان در نانواییها گفت: کم فروشی و گران فروشی را در برخی نانواییها تأیید میکنم اما نانوایان راه دیگری ندارند و برای کسب درآمد مجبور به این کار شدهاند.
وی در ادامه افزود: نانویان برای کسب درآمد مجبورند به بهانه اضافه کردن سبزی، کنجد و سبوس قیمت نان خود را بالا ببرند تا درآمد داشته باشند یا از مقدار خمیر نان کم کنند و وزن چانه نان را پایین بیاورند.
نصیری در ادامه قیمت نان برای نانواییهای دولتی را نا عادلانه دانست و افزود: هفت سال است که قیمت انواع نان ثابت است و هیچکس به فکر نانوا نیست، در چند سال گذشته قیمت همه اقلام به جز نان افزایش داشته است، نانوا باید از همین قیمت نان دستمزد افزایش یافته کارگر و هزینه حاملهای انرژی را پرداخت کند اما هیچکس نمیپرسد از کجا؟
نصیری در ادامه از خرید و فروش آرد به جای پخت نان خبر داد و گفت: نانوا اگر یک کیسه آرد را به صورت نان بفروشد در بهترین حالت ۷۰ هزار تومان درآمد دارد این درحالیست که بدون دردسر پخت و پرداخت دستمزد کارگر، میتواند یک کیسه آرد را ۱۰۰ هزار تومان به فروش برساند.
وی خاطرنشان کرد: در این میان نانوایان مجبور به تعدیل نیرو کارگر ماهر شدهاند و برای مثال از پنج کیسه آرد دو کیسه را میپزند و مابقی را به همان صورت آرد میفروشند و مقداری هم به آن کارگر نیمه ماهر و ساده میدهند.
رئیس اتحادیه نانوایان کرج در ادامه اظهارکرد: البته فقط ۱۰ درصد نانواییها به این دلایل نان را با افزایش قیمت میفروشند، برخی دیگر هم در حال تعطیل کردن واحدهای صنفی خود هستند.
نصیری در ادامه افزود: برخی تصور میکنند شغل نانوایی شغل پردرآمد و با درآمد همیشگی است و با این تفکر که همیشه نان خریدار دارد قدم به این شغل میگذارند در حالی که از مشکلات این صنف و قیمت هفت ساله ثابت نان با خبر نیستند.
وی در پایان افزود: از مسئولین درخواست داریم فکری به حال این صنف و این قیمت هفت ساله بکنند، تا شاید بخشی از مشکلات نانوان حل شود.
نصیری پیش از این هم به ایسنا گفته بود: اگر شرایط به همین منوال پیش برود تعداد نانواییهای دولتی استان روز به روز کاهش مییابد و به تعداد نانواییهای آزاد پز اضافه میشود همین طور که طی ماههای اخیر ۳۰ مورد از نانواییهای دولتی استان تقاضا دادهاند که دیگر سهمیه آرد دولتی نگیرند و به نانوایی آزاد پز تبدیل شوند.
انتهای پیام