به گزارش ایسنا، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی در جدیدترین اظهارات درباره توافق کاهش تولید اوپک پلاس، گفت: ما پس از ژوئن به آنچه برای حفظ ثبات بازار لازم است ادامه خواهیم داد و برای من این اقدامات، کاهش ذخایر نفت از سطح بالای فعلی است.
قیمتهای نفت در دو هفته گذشته بیش از ۱۳ درصد کاهش داشته است. کاهشی که الفالح گفته است قابل توجیه نبوده است. وی در ادامه اظهاراتش افزود: توافقی در میان کشورهای مشارکت کننده در گروه اوپک پلاس برای ادامه تلاش به منظور تثبیت بازار در نیمه دوم سال در حال شکل گرفتن است.
هنگامی که از وی درباره تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین و همچنین دورنمای یک جنگ تجاری دیگر میان آمریکا و مکزیک و تأثیر آن بر اقتصاد جهان و تقاضا برای نفت پرسیده شد، وزیر انرژی عربستان سعودی تأثیر منفی تحولات مذکور را مورد تأیید قرار داد و گفت: اما میتوانید مطمئن باشید که ما پاسخگو خواهیم بود.
اظهارات مذکور احتمال این که اوپک پلاس در دیدار ماه میلادی جاری خود در وین، توافق کاهش تولید را تا پایان سال تمدید خواهد کرد، تقویت میکند. جنگ تجاری که در رشد اقتصاد جهانی شکاف انداخته است و پرسشها درباره تقاضا، تصمیمگیری درباره سرنوشت توافق نفتی را نسبتاً راحت کرده است.
بازار نفت در حالی روند نزولی پیدا کرده که عربستان سعودی برای جبران تأثیر تحریمهای آمریکا علیه ایران، در ماه مه به میزان عرضه خود افزود. طبق گزارش بلومبرگ، تولید نفت عربستان سعودی در ماه میلادی گذشته ۱۷۰ هزار بشکه در روز افزایش داشت و افزایش اندکی در تولید لیبی و عراق وجود داشت. اما تولید نفت روسیه به دلیل بحران آلودگی نفت در خط لوله دروژبا ۷۶ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال عربستان سعودی همچنان پایینتر از سقف توافق شده در پیمان کاهش تولید اوپک پلاس، نفت تولید میکند و ریاض در برابر بازار ضعیف، برای تولید بیشتر نفت به شدت محتاط مانده و برای روسیه که اشتیاق بیشتری برای افزایش تولید دارد، همواره متقاعد کردن عربستان سعودی برای این منظور دشوار بوده است. اما اظهارات اخیر فالح به معنای آن است که احتمال تسهیل کاهش تولید اوپک پلاس کمتر شده است.
اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک که به اوپک پلاس معروف هستند با هدف کاهش سطح ذخایر نفت و تقویت قیمتها، توافق کردهاند تولیدشان را به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کنند. این تولیدکنندگان قرار است روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن برای بازنگری سیاست تولید خود دیدار کنند. اما منابع آگاه در اوپک اخیراً گفتهاند ممکن است تاریخ این دیدار به سوم و چهارم ژوئیه موکول شود.
انتهای پیام